مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت که به نامه‌هایی که در گذشته توسط رئیس جمهوری آمریکا برای مقام‌های جمهوری اسلامی ایران و بخصوص مقام معظم رهبری نوشته شده، پاسخ محترمانه، معقول و منطقی داده شده است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، سردار سرتیپ «یدالله جوانی» در گفت‌و‌گو با برنامه من طهران شبکه العالم، در پاسخ به این موضوع که نشریه «وال استریت ژورنال» درباره نامه رهبری به اوباما نوشته است که مقام معظم رهبری این نامه را با احترام پاسخ داده اما هیچ گونه تعهدی برای همکاری با آمریکا را نپذیرفته و ضمنا از سیاست واشنگتن در برابر ایران در ۶ دهه گذشته انتقاد کرده است، یادآور شد: همانگونه که در گذشته در رسانه‌ها مطرح شد و خصوصا مقام معظم رهبری هم در مقاطعی به این موضوع اشاره کرده‌اند، رئیس جمهوری آمریکا مکاتباتی را با جمهوری اسلامی ایران و بخصوص مقام معظم رهبری داشته است. 

وی افزود: به این مکاتبات پاسخ داده شده و همانگونه که اشاره شده این پاسخ‌ها محترمانه و معقول و منطقی است، اما نکته مهمی که وجود دارد این است که آمریکایی‌ها بر خلاف برخی ادعا‌ها و شعارهایی که می‌دهند، درعمل دچار مشکلاتی شده‌اند که رهایی از آن را در همکاری و تعامل با جمهوری اسلامی ایران می‌دانند. 

جوانی یادآور شد: آقای «دیوید کوهن» (معاون وزارت خزانه داری آمریکا) چند روز قبل گفت ایرانی‌ها گیر افتاده‌اند و با دست‌های بسته پای میز مذاکره آمده‌اند؛ اما مقام معظم رهبری در فرمایشات خودشان در ۱۹ دی ماه در جمع کارکنان و فرماندهان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی فرمودند کسی که گیر افتاده فعلا آمریکایی‌ها هستند و ملت ایران دستش باز است و موقعیت بر‌تر و عالی در منطقه دارد. 

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها در منطقه مشکلات زیادی دارند که یکی از آن‌ها همین گروههای خودساخته تروریستی است که از یک طرف می‌خواهند با ناآرام کردن منطقه بهانه حضور در آن را داشته باشند و بر روند بیداری اسلامی و جمهوری اسلامی اعمال فشار کند و هم از طرفی می‌خواهند که این تروریست‌ها تحت کنترل خودشان باشند و وقتی که برخی از تهدیدات این گروه‌ها آشکار شد بحث ائتلاف ضد داعش را مطرح کردند و خواستند با جمهوری اسلامی همکاری کنند و در همین زمینه هم درخواست ارسال کردند. 

مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری هم در زمانی که بیمارستان بودند موقع ترخیص به این موضوع اشاره‌ای کردند و ممکن است که بعدا در قالب نامه هم آن را به نگارش در آورده باشند. 

وی افزود: مقام معظم رهبری همچنین ضمن اشاره به درخواست سفیر آمریکا در عراق از مسوولان جمهوری اسلامی برای مذاکره به منظور مقابله با داعش نکته‌ای را برجسته کردند و آن اینکه اساسا پشت فتنه‌ای که در عراق شکل گرفته، خود آمریکایی‌ها هستند و آن‌ها از جمله کسانی هستند که نقش اصلی را در شکل دهی به این گروههای تروریستی داشته‌اند و در سوریه و عراق بحران آفریدند در نتیجه مبارزه با داعش از روی صداقت نیست. 

جوانی گفت: ایران نیز وارد چنین همکاری نخواهد شد گرچه کشور ما مواضعش در باره گروههای تروریستی مشخص است زیرا این گروه‌ها ساخته و پرداخته کشورهای بیگانه و مرتجعین در منطقه و با هدف ناامن کردن منطقه هستند و در نتیجه ما به همکاری با ملت، ارتش و دولت سوریه و عراق ادامه می‌دهیم و بیشترین ضربه‌ها هم ما با کمکی که کرده‌ایم به تروریست‌ها وارد آمده است. 

سردار جوانی تاکید کرد: آمریکایی‌ها تا به امروز مسیر اشتباهی رفته‌اند و اگر اصرار بر ادامه آن داشته باشند روز به روز به مشکلاتشان اضافه می‌شود کسانی که ۴ سال قبل بحران سوریه را به وجود آورده‌اند تصور می‌کردند که ۳-۴ ماهه بشار اسد را سرنگون کرده و سوریه را مانند برخی کشورهای سرسپرده در اختیار خودشان خواهند گرفت اما دیدیم با این همه هزینه و تلفاتی که به ملت سوریه تحمیل کردند آن‌ها مقاومت کردند و این موضوع ثابت شد که در سوریه حکومت مشروع و مردمی برقرار است و در انتخابات هم این موضوع بیشتر مشخص شد. 

مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید براینکه آمریکایی‌ها باید بپذیرند که کدخدای جهان نیستند و باید حقوق ملت‌ها مخصوصا در غرب آسیا را به رسمیت بشناسند، یادآور شد: همین امروز آن‌ها ادعای مبارزه با داعش را دارند اما هربار تروریست‌ها در محاصره قرار گرفته‌اند آمریکایی‌ها محموله سلاح و غذا برای آن‌ها فرو فرستاده‌اند برای همین به نظر نمی‌آید به این زودی در مواضع آمریکایی‌ها چرخش و تغییری مشاهده شود. آنان نیز احتمالا مانند سایر ابرقدرت‌ها تا جایی پیش خواهند رفت که به فروپاشی برسند. 

وی گفت: آنچه مقام‌های رسمی ایران تاکید کرده‌اند مذاکرات با آمریکا فقط در موضوع هسته‌ای است و لا غیر. اگرچه آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند سایر مسایل مانند برنامه موشکی یا همکاری برای مبارزه با داعش را مطرح کنند؛ اما جمهوری اسلامی ایران نپذیرفته است. آن‌ها چون مشکلات فراوانی در منطقه دارند وعده می‌دهند که اگر ایران در منطقه برای برخی پرونده‌ها همکاری کند آن‌ها نیز در پرونده هسته‌ای بیشتر همکاری می‌کنند که این یک دروغ بیش نیست. 

سردار جوانی بیان کرد: سیاست خارجی ما بر اساس یاوری مظلومان و دشمنی با ظالمان استوار است و برای حل مشکلات اقتصادی خود معامله نمی‌کنیم.

مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از هرگونه تلاش برای آزادسازی سرزمین‌های تحت اشغال رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند. 

سردار جوانی در ادامه سیاست جمهوری اسلامی در قبال رژیم صهیونیستی را سیاستی روشن برشمرد و بیان کرد: در برخی از این سال‌ها، رژیم صهیونیستی تجاوزاتی (در منطقه) داشته و مناطقی را اشغال کرده و به تعهداتش عمل نکرده است. 

وی افزود: امروزه سرزمین‌های سینا تحت اشغال رژیم صهیونیستی است و لذا اگر یک زمانی مصری‌ها به حرکت برای آزادی سرزمین خودشان به حرکت در بیایند، قطعا جمهوری اسلامی از این حرکت آن‌ها حمایت خواهد کرد و اگر زمانی نیز سوری‌ها برای آزادی بلندی‌های جولان به حرکت دربیایند، قطعا جمهوری اسلامی از این سیاست و حرکت حمایت خواهد کرد چون رژیم صهیونیستی رژیم متجاوز است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان پیش بینی کرد که جبهه جدیدی (علیه صهیونیست‌ها) در جولان بوسیله ایران، حزب الله و سوریه ایجاد شود، گفت: ملت سوریه مصمم است که از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی خود دفاع کند و شکل گیری یک جبهه جدید در مناطق منتهی به سرزمین‌های اشغالی با توجه به نقشی که صهیونیست‌ها در بحران آفرینی در سوریه ایفا می‌کنند و ارتباطاتی که با گروهکهای تروریستی دارند، بعید به نظر نمی‌رسد و این یک حقی است که برای ملت سوریه که بتواند هرکجا که لازم دانست جبهه جدیدی را باز کند و از حقوق خود و منافع خود دفاع کند. 
 
ایران و حزب الله متحد ملت و حاکمیت سوریه
جوانی درخصوص عملیات قنیطره و پاسخ حزب الله و اینکه آیا پاسخ انتقام جویانه دیگری از طرف ایران و حزب الله علیه صهیونیست‌ها انجام خواهد شد یا خیر، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و حزب الله متحد ملت و حاکمیت در سوریه هستند. 

 وی با بیان اینکه مداخله خارجی و تجاوزی که علیه نیروهای حزب الله در سوریه شد، اولین تجاوز علیه مقاومت (از سوی صهیونیست‌ها) نبود، خاطرنشان کرد: سید حسن نصرالله نیز اعلام کرد که مقاومت پاسخ این تجاوز را خواهد داد و دیدیم که چگونه حزب الله پاسخ صهیونیست‌ها را داد و جالب آنکه صهیونیست‌ها به هیچ عنوان واکنشی از خود نشان ندادند چرا که به شدت نگران این بودند که جنگی فراگیر شکل بگیرد و با توجه به تجربه صهیونیست‌ها در جنگ‌های ۳۳ روزه، ۲۲ روزه، ۸ روزه و ۵۱ روزه آن‌ها نگران بودند که دامنه جنگ گسترش پیدا بکند. 

وی افزود: اما اینکه این مسایل ادامه داشته باشد یا نه، به دولت سوریه بازمی گردد که سرزمینش مورد هجوم واقع شده و در چندین نوبت صهیونیست‌ها تجاوزاتی به حریم فضایی سوریه داشتند و سوری‌ها برای خود این حق را محفوظ داشته‌اند که در هر مقطعی که لازم دانستند، پاسخ رژیم صهیونیستی را بدهند، اما کی، به چه صورت و با چه مختصاتی به شرایط و وضعیت‌هایی که در منطقه وجود دارد، بازمی گردد. 

جمهوری اسلامی ایران الهام بخش انقلاب یمن
سردار جوانی در خصوص حوادث و تحولات یمن و نقش جمهوری اسلامی ایران در انقلاب آن کشور نیز گفت: بحث‌هایی که در مورد مداخله ایران در امور یمن مطرح می‌شود اگر بدین معنا باشد که جمهوری اسلامی ایران الهام بخش ملت یمن بوده و در بیداری آن نقش داشته و الگویی برای ملت یمن می‌باشد تا به استقلال و عزت برسد، این درست است؛ امروزه خود یمنی‌ها و چهره‌های برجسته یمنی با صراحت اعلام می‌کنند که ملت ایران، انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی (ره) برای آن‌ها الگو بوده است؛ شعارهای مردم یمن با شعارهای انقلاب اسلامی خیلی شباهت دارد؛ شعارهای ضداستکباری، ضد مداخله خارجی و ضد صهیونیستی و برای رسیدن به استقلال و دین خواهی و رسیدن به حاکمیت ملی است. 

وی ادامه داد: بدین معنا، جمهوری اسلامی در انقلاب مردم یمن تاثیر گذار بوده است، اما اگر بدین معنا باشد که جمهوری اسلامی ایران در امور یمن مداخله کرده باشد؛ اینجای بسی تاسف است زیرا ما امروز ملت یمن را در صحنه می‌بینیم؛ رهبر خردمند آن‌ها «عبدالملک حوثی» در صحنه یک محبوبیت فراگیر در بین مردم یمن پیدا کرده است؛ او دنبال وحدت و انسجام قبایل و گروههای مختلف در یمن است تا یک یمن جدید شکل بگیرد. 

مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با بیان اینکه امروز یمن در مرحله‌ای سرنوشت ساز قرار دارد، اظهار کرد: از سال ۲۰۱۱ که انقلاب یمن شروع شد، حرکت تحولات در یمن را حرکتی رو به جلو و با فهم و شعور بالا و همدلی و همگرایی میان قبایل و طوایف می‌بینیم؛ این دقیقا می‌تواند نتیجه مانند آنچه که در ایران اتفاق افتاد، داشته باشد؛ انقلاب اسلامی باعث شد که ایران به استقلال واقعی برسد و شر بیگانگان از کشور کوتاه شود و یک حکومت مردمی در ایران تشکیل شود. 

وی با اشاره به اینکه انقلاب یمن باعث وحشت و نگرانی غربی‌ها، صهیونیست‌ها و مقام‌های عربستانی شده است، گفت: مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در کنار سران عربستان به دلیل مرزهای طولانی با یمن و تاثیر گذاری تحولات این کشور بر اوضاع عربستان به شدت نگران هستند، از این رو برای اینکه بتوانند حرکت مستقل یمن را با سوال مطرح کنند، بحث مداخله خارجی در این کشور را مطرح می‌کنند که اساسا صحت ندارد. 

سردار جوانی در پاسخ به این ادعا که گفته می‌شود مشاوران نظامی و یا جنگجویان ایرانی در یمن حضور دارند، نیز بیان کرد: اساسا در یمن نیازی به حضور جمهوری اسلامی ایران به معنای جنگجو وجود ندارد؛ امروز ملت یمن در صحنه است گرچه بیگانگان تلاش می‌کنند خصوصا از طریق عربستان، القاعده در یمن را به عنوان بخشی از مردم این کشور تحریک کنند و یک جنگ داخلی شکل دهند؛ درحالی که ما امروزه شاهد این هستیم که انصار الله یمن و دیگر گروههای سیاسی روند خوبی را در جهت حفظ وحدت این کشور و مقابله با مداخله‌های خارجی دنبال می‌کنند. 

وی ادامه داد: امروزه قدرت‌های خارجی به دلیل نگرانی خود، بحث مداخله جمهوری اسلامی ایران را (در یمن) مطرح می‌کنند در حالی که جمهوری اسلامی از همه حرکت‌های آزدیبخش، نهضت‌های آزادیبخش و حرکت‌های بیداری اسلامی حمایت می‌کند؛ از این رو طبیعی است که از حرکت ملت یمن نیز حمایت می‌کند و آشکارا این امر را اعلام می‌کند ولی این به معنای مداخله در امور یمن نیست؛ امروز اتفاقات یمن مردم پایه است یعنی اساس این تحولات مبتنی بر یک خودآگاهی مردمی است که در یمن شکل گرفته است. 

سناریوی دو مرحله‌ای کردن توافق هسته‌ای مورد قبول نیست
سردار جوانی در بخش دیگری از گفت‌و‌گو با شبکه العالم با بیان اینکه مقام معظم رهبری دست دشمن را در قضیه هسته‌ای خوانده‌اند، گفت: حضرت آیت الله خامنه‌ای با ابتکار عمل و خلاقیت به موقع رسما اعلام کردند که سناریوی تفکیک و دو مرحله‌ای کردن توافق هسته‌ای را قبول ندارند و اگر توافقی هم قرار است صورت بگیرد باید این توافق یکجا روی کلیات و جزئیات، شفاف، غیر قابل تفسیر و تاویل باشد. 

سردار جوانی در گفت‌و‌گو با شبکه خبری العالم درخصوص احتمال توافق هسته‌ای بین ایران وگروه ۱+۵ و افق پیش رو با توجه به اظهارات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر موافقت با توافق هسته‌ای مشروط به اینکه این توافق کرامت مردم ایران را حفظ کند و توافق بد نباشد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود در نوزدهم بهمن ماه تصریح فرمودند که با مذاکره و توافق هسته‌ای موافق هستند به شرط اینکه توافق خوب صورت بگیرد و این حرف همه ایرانی هاست؛ حرف همه ایرانی‌ها این است که عدم توافق بهتر از توافق بد هست، بنابراین در ایران هیچکس با مذاکره و توافق مخالف نیست، اما همه با توافق بد مخالفند. 

وی افزود: با توجه به گام‌های مهمی که ایران برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای برداشته، امروز نوبت طرف مقابل بویژه آمریکا است که در قبال اقدام‌های اعتماد ساز ایران، تحریم‌ها را بردارند تا توافق نهایی حاصل شود. 

مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تاکید بر اینکه ملت ایران به هیچ وجه حاضر نیست دستاوردهای دانشمندان هسته‌ای ایران را از دست بدهد تا تحریم‌ها برداشته شود، یادآور شد: آنچه که باعث طولانی شدن مذاکرات و به نتیجه نرسیدن آن شده، این است که آمریکایی‌ها صداقت ندارند و آن‌ها (آمریکایی‌ها) به دنبال آن هستند که حرکت انقلاب اسلامی را متوقف کنند. 

جوانی تاکید کرد: آمریکایی‌ها مساله هسته‌ای را بهانه کرده و خودشان هم می‌گویند که اگر مساله هسته‌ای حل شود باید مسائل دیگر هم حل شود و به در همین چارچوب بحث موشکی ما را مطرح می‌کنند که مقام معظم رهبری فرمودند که این یک درخواست و توقع ابلهانه است. 

وی همچنین با بیان ادعاهای رسانه‌های آمریکایی - صهیونیستی در سال‌های اخیر که با شگرد خود سعی می‌کردند که این گونه وانمود کنند که در ایران شکاف و دوگانگی در زمینه هسته‌ای وجود دارد، گفت: در زمینه هسته‌ای (در داخل ایران) ممکن است اختلاف سلیقه وجود داشته باشد اما در اصل اینکه حقوق ملت ایران باید حفظ شود و ملت ایران به کسی باج نخواهد داد و ملت و نظام در حفظ استقلال اتفاق نظر دارند، هیچ تفاوت دیدگاهی وجود ندارد. 

سردار جوانی همچنین با اشاره به سخنان دکتر «حسن روحانی» رییس جمهوری ایران در روز ۲۲ بهمن در میدان آزادی و حضور ملت ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی به طور یکپارچه در سراسر کشور گفت: مردم ایران همواره با حضور پرشور خود در صحنه‌های انقلاب بر حفظ دستاوردهای هسته‌ای پافشاری کرده‌اند و همانگونه که دیدیم در ۲۲ بهمن شعار نه تحریم نه ذلت، مذاکره با عزت را سردادند و این پیام، پیام وحدت، ایستادگی و خستگی ناپذیری بود؛ بنابراین، این یک آرزو برای کسانی است که می‌خواهند بگویند در ایران دوگانگی وجود دارد و بدون شک پیوند عظیمی بین ملت و نظام وجود دارد و ملت حقوق هسته‌ای را حقوق طبیعی خود می‌داند و مردم متوجه این امر هستند که آمریکایی‌ها زیاده خواه هستند، بنابراین ملت ایران اجازه نخواهد داد که توافق بدی (می‌ان غرب و ایران) صورت بگیرد. 

وی با تاکید بر اینکه امروز طرف مقابل (گروه ۱+۵) باید به تعهدات خود در توافقنامه ژنو تن دهد، اما آن‌ها چون نمی‌خواهند فشار را از ملت ایران بردارند دنبال بهانه‌هایی هستند که این مذاکرات طولانی شود و فشار‌ها سر جای خود باقی بماند، افزود: قطعا ملت ایران تن به چنن روندی نخواهد داد و اگر این روند متوقف شود، مذاکرات با شکست مواجه خواهد شد و توافقنامه ژنو از اعتبار ساقط می‌گردد و قطعا افکار عمومی در جهان قضاوت خواهد کرد که دلیل اصلی شکست مذاکرات آمریکایی‌ها هستند. 

سردار جوانی با بیان اینکه طیف‌ها و جریان‌های مختلف و ملت ایران در صورت شکست مذاکرات (ایران و گروه ۱+۵) اتفاق نظر دارند که این امر باج خواهی و زیاده خواهی آمریکایی‌ها بوده که عامل شکست بوده است، اظهار داشت: همه گروه‌ها، نهاد‌ها، جریان‌ها و اقشار مختلف ایرانی در اصل مذاکره متفقالقول هستند و نیز همه متفق القولند که باید توافق خوب صورت بگیرد و غیر از این را قبول نمی‌کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار