به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،دکتر حسن اکبری با اشاره به اینکه اگر سن استخوانی کودک نسبت به سن تقویمی عقب نباشد، میتوان کوتاه قدی را عاملی ژنتیکی دانست، گفت: سن استخوانی در واقع نشان دهنده سن بیولوژیک کودک است که در صورت عقب ماندن میتواند نشانه اختلال یا بیماری کم کاری تیروئید، کمبود هورمون رشد، سوء تغذیه و بیماریهای دستگاه گوارش در فرد باشد.
این متخصص آسیب شناسی در ادامه افزود: در صورتی که در کودکان با والدین بلند قد، از سن دو سالگی کوتاهی قد دیده شود، دارای تاخیر سرشتی در رشد هستند. همچنین کمبود ویتامین D، کلسیم، منیزیم، روی و ید تاثیر بسزایی در رشد قد دارد.
اکبری با بیان اینکه حجامت کودکان میتواند راهی موثر برای تاثیرگذاری بر هورمونهای رشد باشد، تصریح کرد: انجام حجامت خشک روی استخوانهای خونساز زیر نظر متخصصان طب سنتی میتواند تاثیر بسزایی در افزایش قد تدریجی باشد. بنابراین والدین از دو سالگی میتوانند برای بیمه کردن کودکان در برابر بیماریها و تاثیرگذاری بر رشد آنها اقدام به حجامت کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: جایگزین کردن غذاهای سنتی با فست فودها، مصرف نمک طبیعی و معدنی، کسب انرژی از شربت عسل و شیره خرما به جای شکر مصنوعی، تامین هورمون رشد از خواب کافی، تعریق مناسب با افزایش فعالیت بدنی و مصرف دمنوشهای گیاهی از جمله زعفران، دارچین، پونه، نعناع، آویشن، بابونه و چای کوهی از عوامل تاثیرگذار بر رشد قدی مناسب است.
وی در پایان یادآور شد: بادکش در نواحی رشد قدی به همراه انجام ماساژ به
کودکان با روغنهای زیتون و زنجبیل از شست پا و دست به سمت قلب، میتواند
تاثیر چشمگیری بر رشد قد داشته باشد که در طب سنتی قابل پذیرش است.
/انتهای پیام