مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی معتقد است بیشترین علت اعتیاد بانوان به دلیل اعتیاد همسران‌شان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،تهمینه شکیب امروز 14 بهمن ماه در مراسم افتتاح اولین مرکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری بهبودیافتگان سلامت روان ویژه بانوان(اطلس)، ‌اظهار کرد: از مشکلاتی که در این مرکز وجود دارد این است که معمولاً این‌گونه مراکز به عنوان مراکز نگهداری معتادان شناخته می‌شوند و ظاهر خوبی ندارند اما باید نسبت به این مکان‌ها تغییر نگرشی ایجاد شود همچنین طرز تفکر نسبت به معتادان تغییر پیدا کند تا معتادان به بستر خانواده‌ها برگردند.

وی ادامه داد: در صورتی که زمینه فراهم شود باید تعداد بیشتری از این مراکز در سطح شهر ایجاد می‌شود همچنین مهدهای کودک جداگانه‌ای برای فرزندان این زنان در نظر گرفته شود.

شکیب با بیان اینکه باید هزینه‌هایی که صرف همایش‌ها می‌شود را برای راه‌اندازی این مراکز هزینه شود،‌ تصریح کرد: در صورتی که محیط را ناامن برای اعتیاد و امن برای درمان اعتیاد کنیم، مطمئنا اعتیاد به حداقل می‌رسد.

سرهنگ ماشاءالله صادقی، رییس دبیرخانه شورای هماهنگی ز خراسان رضوی در این مراسم، عنوان کرد: 3700 نفر معتاد پرخطر وارد مراکز درمانی استان شده‌اند و سه ماه است که این افراد بدون پرداخت هزینه در آن‌جا زندگی می‌کنند.

وی افزود: اغلب پزشکانی که در مرکز اطلس حضور دارند در گذشته به دلیل اعتیاد توسط نیروهای انتظامی جمع‌آوری شده‌اند اما با پشتکار و حمایتی که صورت گرفته، اکنون موفق به درمان معتادان دیگر می‌شوند.

رییس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه خرج‌های بهزیستی 10 درصد اعتبارات تخصیص یافته را نیز شامل نمی‌شود، گفت: حدود 17 دستگاه در سطح استان وجود دارد که وظیفه ذاتی تمام آن‌ها در رابطه با درمان و پیشگیری از اعتیاد است اما هنگام اقدام عملی کسی قدمی به پیش نمی‌گذارد.

وی گفت: حدود 10 ماه گذشته در سفر وزیر کشور به مشهد، ستاد مبارزه با موادمخدر استان پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های بین‌راهی مطرح شد اما پس از آن هیچ فعالیتی از سوی دولت انجام نشد به همین دلیل بهزیستی شروع به احداث چنین مکانی کرد.

مریم رضائیان، معاون پیشگیری از اعتیاد بهزیستی استان در این مراسم، عنوان کرد: 40 میلیون تومان هزینه نوسازی مرکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری بهبودیافتگان سلامت روان ویژه بانوان برآورد شده و پیش‌بینی می‌شود برای یک سال نگهداری از آن 80 میلیون تومان اعتبار لازم دارد.

وی در خصوص سند جامع پیشگیری از اعتیاد تصریح کرد: در سال 90 این سند به تائید رسید و بودجه‌ی هشت میلیارد تومانی در آن زمان برآورد شد، برای یک دوره پنج ساله بود اما به دلیل اینکه منابع تامین نشد در سال جاری با دستور استاندار، سند را فقط برای مشهد تصویب کرد‌ه‌اند و بودجه‌ای بالغ بر دو میلیارد تومان برای آن دیده شده است.

رضائیان با بیان اینکه تاکنون 70 میلیون تومان به این معاونت تخصیص یافته است، گفت: پیشنهاد بهزیستی برای این میزان اعتبار در سال آینده 200 میلیون تومان است تا بتوانیم برنامه‌های پیشگیری را ادامه دهیم.

/انتهای پیام

منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.