مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: طبق توافق‌نامه بین دولت و بانک مرکزی ایران و هند خط اعتباری هندوستان را به طور آزمایشی آغاز می‌کنیم که در این راستا اعتبار 150 میلیون دلاری به صورت 100 درصد فاینانس تا پایان اسفند ماه برای تجهیزات راه‌آهن گشایش می‌شود.

راه‌اندازی خط اعتباری ایران-هند به صورت صددرصد فاینانس/تجدیدنظر در نرخ سود بانکی در صورت عدم افزایش تورمبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ اشرف افخمی امروز در نشست خبری در وزارت امور اقتصاد و دارایی از راه‌اندازی خط اعتباری هند خبر داد و اظهار داشت: طبق توافق‌نامه بین دولت و بانک مرکزی ایران و هند خط اعتباری هندوستان را به طور آزمایشی آغاز می‌کنیم.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: در این راستا اعتبار 150 میلیون دلاری به صورت 100 درصد فاینانس تا پایان اسفند ماه برای تجهیزات راه‌آهن گشایش می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: خط اعتباری روسیه صحبت‌هایی شده که هنوز به جمع بندی نرسیده است.

افخمی در ادامه با بیان اینکه دولت به ما به طور مستقیم بدهی ندارد تصریح کرد: فقط در خصوص حساب ذخیره ارزی بالغ بر 1 میلیارد و 4 میلیون دلار تسهیلات اعطا کرده بودیم که اقساطش هنوز بازپرداخت نشده است.

وی ادامه داد: نحوه تسویه این تسهیلات در شورای پول و اعتبار مورد تصویب قرار گرفت به گونه‌ای که اگر وام‌گیرندگان حساب‌ ذخیره ظرف مدت شش ماه اقدام به تسویه کنند با 30 درصد زیر نرخ مبادله‌ای تسویه حساب خوهند کرد و اگر این مدت به یک سال افزایش یابد 15 درصد زیر نرخ مبادله‌ای تسویه حساب صورت می‌گیرد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن اضافه کرد: در صورت عملیاتی شدن این اتفاق پیش‌بینی ‌می‌شود منابع تسویه شده جزء سرمایه در گردش بانک ما قرار گیرد.

افخمی اظهار داشت: ما از لحاظ معوقات دچار گرفتاری چندانی نیستیم و بالغ بر یک سال و 18 روز است که حسابمان به هیچ وجه بدهکار نبوده است.

وی با اشاره به حجم تسهیلات پرداختی بانک در 9 ماهه اول امسال گفت: در مجموع بانک صنعت و معدن در بخش ریالی 3700 میلیارد تومان تسهیلات برای بخش‌های مختلف از جمله سرمایه در گردش پرداخت کرده است.
 
افخمی با اشاره به سرمایه کم بانک صنعت و معدن اظهار داشت: اگر سرمایه بانک را با بانک‌های توسعه‌ای دیگر مقایسه کنیم نشان می‌دهد که سرمایه بانک بسیار پایین است؛ هم اکنون سرمایه بانک توسعه مالزی 19 میلیارد دلار و بانک توسعه کویت 14 میلیارد دلار است.
 
وی ادامه داد: دولت پذیرفته است که باید سرمایه بانک‌های دولتی افزایش یابد به همین دلیل در لایحه بودجه و لایحه رفع موانع تولید پیشنهاداتی ارائه گردید که بخشی از آن مورد توجه مجلس هم قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بانک صنعت و معدن نسبت به بانک‌های دیگر نرخ سود تسهیلات کمتری دارد، افزود:چون ما سپرده چندانی جمع نمی‌کنیم و بیشتر منابع بانک از محل منابع داخلی و خطوط اعتباری است نرخ سود تسهیلات حدود 20 درصد است و برای سرمایه در گردش 22 درصد دریافت می‌شود.
 
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: اگر تورم به همین نحو پایین آمد و افزایش نیافت باید در این خصوص تجدید نظر شود.

وی با بیان لینکه برنامه 3 ساله برای بانک تدوین شده که بر مبنای سند راهبردی است، افزود: در 9 ماه گذشته بانک صنعت و معدن 36 طرح را تأمین مالی کرده که اشتغال مستقیم آن 4100 نفر است. این طرح‌ها در استان‌های مختلف قرار دارند که در آینده به بهره‌برداری می‌رسند و از جمله می‌توان به واحد شمش فلز رویال اشاره کرد که البته به مرحله تولید رسیده و سرمایه‌گذاری آن 16 میلیون یورو بوده است.
 
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: 22 طرح دیگر تا پایان سال به مرحله تولید خواهد رسید که میزان سرمایه‌گذاری ارزی آن 620 میلیون دلار است.
 
وی گفت: در مجموع 58 طرح از طریق منابع تخصیص یافته از محل صندوق توسعه ملی به بانک صنعت و معدن تأمین مالی شده که 6700 شغل مستقیم و سرمایه‌گذاری 4500 میلیارد تومانی برای آن است.
 
افخمی با بیان اینکه 2 قرارداد 6 میلیارد دلاری و 3.9 میلیارد دلاری در 2 مرحله با بانک صنعت و معدن منعقد کرده‌ایم، افزود: در مجموع 10 میلیارد دلار با صندوق قرارداد منعقد شده که 4.8 میلیارد دلار آن به قرارداد با متقاضیان رسیده و 3 میلیارد دلار آن گشایش اعتبار شده است.
 
به گفته وی مجموع طرح‌هایی که با عاملیت بانک صنعت و معدن سرمایه‌گذاری شده‌اند 220 طرح بوده است.
 
وی گفت: در یک سال و نیم گذشته هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی به 380 شرکت یا طرح پرداخت شده و همچنین 2700 میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک در 9 ماهه اخیر برای 3 هزار بنگاه کوچک و متوسط در قالب سرمایه در گردش اختصاص یافته است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به استفاده از خط اعتباری چین اظهار داشت: این خط اعتباری از خرداد ماه امسال تا یک ماه پیش با وقفه مواجه شده بود که به تازگی بخش‌هایی از آن در مذاکرات به نتیجه رسید و از محل آن یکی از اقداماتی که بانک صنعت و معدن انجام خواهد داد تأمین مالی 7 طرح معروف فولادی است.
 
وی ادامه داد: یک طرح سیمانی، پتروشیمی مسجدسلیمان و 3- 2 طرح پتروشیمی که طرح‌های اتانول هستند از محل خط اعتباری چین تأمین اعتبار می‌شود.
 
افخمی همچنین از تأمین مالی خط آهن راه‌آهن تهران، قم و اصفهان خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌های ما سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت است و این طرح ریلی از جمله این برنامه‌هاست اما هنوز گشایش اعتبار نشده و به زودی این کار انجام خواهد شد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن در خصوص مطالبات معوق این بانک گفت: نسبت مطالبات معوق به منابع از 12 درصد به 8.9 درصد در پایان سال گذشته رسید که از نظر ریالی زیر 2 هزار میلیارد تومان است.
 
وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان امسال نسبت مطالبات معوق به 8.8 تا 8.7 درصد کاهش یابد.

وی به طرح دماودند هم اشاره کرد و گفت: کنسرسیوم آن نهایی شده و مشکلی نخواهد بود که 500 میلیون دلار سهم ما در این طرح است. در واقع پروژه دماوند پروژه‌ای 2 میلیارد دلاری است که بانک ملت و تجارت نیز بخش عمده‌ای را قبول کرده‌اند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار