استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: ضِماد خُرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی می‌شود.

سعیده علیزده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: قسمت‌های هوایی خُرفه یعنی برگ، ساقه و دانه‌های آن ارزش دارویی دارند.

وی تصریح کرد: ضِماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آن‌ها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی‌های دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود.

علیزاده ادامه داد: برگ و ساقه‌ خُرفه مُسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: جویدن برگ خُرفه به مقدار کم، کُندی دندان را رفع می‌کند.

وی افزود: استفاده از تخم خُرفه تصفیه خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و برطرف شدن تشنگی توصیه شده است.

علیزاده تاکید کرد: مصرف خوراکی خُرفه به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تب استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.
 
انتهای پیام/ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.