نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، افزود: تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نهتنها به عنوان آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و به خصوص سالادهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به ترکیبات موجود در روغن آفتابگردان تشریح کرد: روغن آفتابگردان، 66 درصد چربی غیراشباع اسیدلینولئیک دارد و علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E، ویتامین ب، ویتامین آ و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.
نقشی ادامه داد: کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از صاف شدن صدا با مصرف تخمه آفتابگردان گفت و یادآور شد: مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
وی افزود: مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان تقویتکنندگی چشم و دید انسان است ولی نباید در خوردن آن افراط نمود.
نقشی ضمن بازگو کردن آثار کمبود منیزیم در بدن تاکید کرد: کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشار خون، گرفتگی ماهیچهها ( شامل گرفتگی ماهیچه قلب، راه های هوایی که از نشانه های آسم است) و سر دردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش میشود./س