طبق تقسیمات جغرافیایی، پلور فرزند استان مازندران است، اما پاخور تهرانی ها درآنجا آنقدر زیاد است که خیلی از آنها این روستا را جزئی از تهران میدانند که البته این طرز تلقی همیشه صدای اعتراض مازندرانی ها را به آسمان برده است.

 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، پلور منطقه ای کوهستانی است. تابستان آن بهاری بهشتی است. از آنجا که روستای پلور در بالای ارتفاع 2300 متر قرار دارد، هوای خنکی دارد.در حدود فروردین ماه برفها آب میشوند و تدریجا گل های وحشی رویش می کنند.  در اردیبشت ماه همه جا گل های زرد همه جا دیده میشوند و درختان شکوفه می کنند.  در اواخر خرداد و اوایل تیر شقایق ها شکفته می شوند.

طبق تقسیمات جغرافیایی، پلور فرزند استان مازندران است، اما پاخور تهرانی ها درآنجا آنقدر زیاد است که خیلی از آنها این روستا را جزئی از تهران میدانند که البته این طرز تلقی همیشه صدای اعتراض مازندرانی ها را به آسمان برده است.

بجز آب و هوای خوش و پاک این منطقه که یکپای ثابت جذب گردشگر در آن محسوب می شود،باورهای قدیمی مبنی بر وجود گنج های پنهان و نشستن پای صحبت ریش سفیدان پلور-  که بیشترشان به دلیل یافت شدن سفالینه، آبگینه های کهنسال و وجود حجاری هایی به شکل ماهی و...روی دیواره قلعه دختر گمان میبرند زیر خاک پلور،گنجهایی خفته اند.و خیلی از آنها از تلاش هایشان برای یافتن این دفینه ها خاطره ها ساخته اند می تواند به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی و سینه به سینه، گردشگران زیادی را به این محل بکشاند.



البته پر بیراه هم داستانگویی نمیکنند چون چشم خیلی ها تا به حال به سفالینه ها و آبگینه های فراوان متعلق به دوران پارت، ساسانی و اوایل ظهور اسلام در اینجا روشن شده است. کافی است ازجاده هراز عبور کنید تا این چشمه را ببینید. درهمین جا کوه سنگی با ویرانه های یک بنای تاریخی هم با نگاهتان بازی میکند.

سوراخی که در نزدیکی این ویرانه ها، داخل یک صخره وجود دارد، شاید نشان از این داشته باشد که روزگاری مسیر گذر آب از کنار این ویرانه امروزی بوده است.بومی ها در روستای پلور،قصه های متفاوتی میگویند که ریشه در اسطوره و باورهای کهن آنها دارد. روستاییان پلور بر این باورندکه در گذشته های خیلی دور در بالای این کوه و دورن قلعه، دخترانی بودند در خدمت یک پادشاه افسانه ای بی نام که آب را پرستش میکرده اند.

این قلعه باستانی شباهت زیادی با قلعه دخترفیروزآباد (شیراز) دارد و برخی مستندات تاریخی موجود نشان می دهد که در این قلعه مراسم آیینی برگزار می شده است.



مرتفع ترین آبشار مازندران

صدای ریزش آب از بالای آبشار 50 متری شاهاندشت در دل روستایی به همین نام 65 کیلومتر مانده به آمل، توجه مسافران را به خود جلب می کند. قلعه ملکه قلاع یا ملک بهمن یا قلعه فرشته که ازبزرگ ترین قلاع کوهستانی البرز به شمار می رود، درکنار آبشار شاهاندشت قد برافراشته و سال 1005 هجری به دستور شاه عباس صفوی فتح شده،استحکامش را مدیون سنگ و ساروج و مخلوطی از شیر، تخم مرغ و نوعی خاک خاص است.

دریاچه امامزاده علی(ع) در نزدیکی آب اسک درجاده هراز است ، این دریاچه حدود80 کیلومتر با تهران فاصله دارد، وقتی به پلور رفتید، بازدید از این گزینه را فراموش نکنید. هم به تماشای ماهی ها بنشینید، هم کف دریاچه را که پر از گیاهان خاص دریایی است، نظاره گر باشید.

برای ورزشکارها هم جایی در پلور فراهم شده تا حوصله شان سر که نرود هیچ، بشاش و سرحالب رگردند سر خانه و زندگی شان. دیواره های صخره نوردی در مجتمع کوهستانی پلور با مساحتی بیش از 900 مترمربع در 3 بخش سرطناب،بولدرینگ و سرعت، اوقات خوشی را برای این دسته از گردشگران تدارک می بیند.



بلندترین قله ایران در همسایگی پلور است. دماوند، کوهی که سر از افسانه های اساطیری و دیوان شعرا در آورده در دوران چهارم زمین شناسی موسوم به دوران هولوسین تشکیل شده، از این نظر جوان محسوب می شود و از 38500 سال پیش که فوران کرد، تا امروز خفته است.

این آتشفشان لقب بلندترین آتشفشان خاورمیانه را هم یدک می کشد. همه که پای فتح کردن این قله5  هزار و خرده ای متری را ندارند؛ بنابراین ما به نقل از آنهایی که دستی در کار دارند، می نویسیم که قطر دهانه آتشفشان حدود 400 متر است، دریاچه های یخی، مرکز آن را پوشانده و در حاشیه آن دو دخانهایی وجود دارد که باعث زرد شدن رنگ زمینهای اطراف شده است.

آبشار یخی  بلندترین آبشار خاورمیانه ارتفاع 5100 متری در مسیر جنوبی واقع است تنها در تابستان ها آب دارد. در پناهگاه گوسفندسرا واقع در کوهپای هدر ارتفاع 2950 متری) بارگاه سوم درجنوبی (در ارتفاع 4150 متری) پناهگاه سیمرغ در یال غربی (در ارتفاع 4150 متری) پناهگاه تخت فریدون در یال شمال شرقی (در ارتفاع 4360 متری) و جان پناه فلزی در جبهه شمالی در ارتفاع4000 متری به روی کوهنوردانی که از سنگ و صخره و سرما نترسیده و خود را به کوهستان سپرده اند، باز است. یخچال های معروف دماوند ، یخچال سیوله (جبهه شمالی)، یخچال دوبیسل(جبهه شمالی)، یخچال عروسک ها(جبهه شمالی) ، یخچال دره یخار (شمال شرقی)، یخچال شمال غربی و یخچال غربی است.

لوازم ضروری سفر

کوله‌پشتی کوچک یک‌روزه، کفش کوه‌پیمایی سبک، لباس مناسب طبیعت‌گردی، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، زیرانداز انفرادی، قمقمه آب پرشده، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابل‌حمل، داروی مصرفی شخصی، کارت شناسایی.

لوازمی چون پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، باطوم کوه‌پیمایی. فلاکس کوچک چای (پرشده)، کلاه و عینک آفتابی، جوراب اضافه، کرم ضد آفتاب، دوربین عکاسی، کتاب اطلس راه‌های ایران، هد لمپ سفر بهتری را برای شما رقم می‌زند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار