به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دیپلمات ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم " والتر کلمنز " استاد علوم سیاسی دانشگاه بوستون و و عضو ارشد موسسه امور روسیه و اوراسیا در دانشگاه هاروارد نوشت : روابط میان مسکو و واشنگتن به دلایل زیادی تیره و تار شده است.
در سال جاری دو گروه از دانشگاهیان آمریکایی و روسی گرد هم آمدند تا راه های حل اختلاف میان این دو کشور و چگونگی ایجاد سازگاری هر چه بیشتر میان نیروهای استراتژیک این دو را بررسی کنند .
در بخشی از گزارش حاصله از این بررسی که به رهبری دو استاد دانشگاه روس وآمریکایی انجام گرفت ، آمده است : عجیب است که سازگاری و همکاری را در روش هایی جستجو کنیم که پایه و اساس آن تهدید و هشدار است . این سیاست از سوی واشنگتن احمقانه است که علیرغم بیانیه های مکرر پنتاگون مبنی بر عدم بودجه کافی برای تهیه تسلیحات نظامی ، کاخ سفید بازهم از زبان تهدید و زور علیه مسکو استفاده می کند .
سخنرانی تند پوتین در چهلوسومین اجلاس امنیتی مونیخ، واکنش مقامات روسی به سپر دفاع موشکی آمریکا در اروپای شرقی ، اخراج دیپلماتهای انگلیسی در تلافی اقدام انگلیس و اعلام شروع به کار ناوگان هواپیمایی قاره پیمای روسی، همگی حاکی از سیاست نوین روسیه در قبال تحولات جهانی دارد. برخی این تحولات را چه در داخل و چه در خارج از مسکو به وضعیت جنگ سرد جدیدی میان واشنگتن و مسکو تعبیر میکنند و البته برخی دیگر با این تفکر مخالف هستند.
از میان عواملی که مناسبات میان کشورها را شکل میدهد (جغرافیا، تهدید نیازهای داخلی و ساختار نظام بین الملل)، عامل جغرافیا پایدارترین عامل به شمار میرود. در مورد روابط ایران و روسیه نیز این عامل از اهمیت تعیینکنندهای برخوردار است.
روسيه به دليل برخورداري از قدرت هستهاي و حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل متحد همچنان در زمره بزرگترين قدرتهاي جهان قرار دارد و ايران نیز به دليل موقعيت برجسته سیاسی جغرافیایی كه در منطقه ژئواستراتژيك خاورميانه و جهان اسلام دارد، يك هژمون منطقهاي با تأثيرگذاري جهاني محسوب ميشود.
نکته حائز اهمیت این است که مسکو نه تنها در زمینه تعداد وسایل حمل و نقل هسته ای، بلکه از نظر تعداد کلاهک های هسته ای خود را به آمریکا رسانده است .
از سوی دیگر در مذاکرات هسته ای وین تهران آمادگی خود را برای مذاکرات با کشورهای غربی اعلام کرده است چرا که به اعتقاد دولتمردان این کشوراز طریق این گفتگوها علاوه بر اینکه ادعای کشورهای غربی مبنی بر تسلیحاتی بودن برنامه هسته ای این کشور نقض می شود ، تحریم های اروپایی و آمریکایی ضدتهران نیز لغو خواهد شد وتهران قادر خواهد بود موقعیت قدرتمند اقتصادی خود در عرصه بین المللی را باز پس گیرد .
اگر در نهایت توافق در مذاکرات هسته ای به دست آید و توافقنامه جامع با ایران امضا شود بر عراق و افغانستان تاثیر مثبت خواهد گذاشت زیرا ایران نقش موثری در روابط خود با عراق و همچنین روابط خود با سوریه دارد.
این موضوع بر اوضاع داخلی سوریه نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت. سوریه نیز به همکاری بین آمریکا و ایران امیدوار است. ازاین طریق بسیاری از منافع ایالات متحده محقق خواهد شد .
انتهای پیام /