اولین تصویر از فیلم "ترامبو" با حضور" برایان کرانستون" منتشر شد.

به گزارش خبرنگار سینمای جهان باشگاه خبرنگاران؛ اولین تصویر فیلم جدید "ترامبو" به کارگردانی "جی روچ" که بیوگرافی نویسنده ممنوع الفعالیت "دالتون ترامبو" را با بازی " برایان کرانستون" به تصویر می کشد، منتشر شد.
 
جیمز دالتون ترامبو فیلمنامه‌نویس، رمان نویس و فیلمساز آمریکایی متولد ۱۹۰۵ در کلرادو بود.
 
ترامبو شناخته‌شده‌ترین عضو گروه «ده تای هالیوود» ، از نویسندگان هالیوودی است که در دورۀ مک‌کارتی در لیست سیاه قرار گرفتند.
 
در سن شانزده سالگی به لوس آنجلس رفته و در یک نانوایی به عنوان کارگر مشغول می‌شود.
پس از مدتی به نویسندگی روی آورده و به عنوان نویسنده آزاد کار هنری اش را آغاز می‌کند. ترامبو کار سناریونویسی را از سال ۱۹۳۶ با فیلم "گروه جاوه" که فیلم بی اهمیتی بود شروع می‌کند و بعد از سال ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۱ برای کمپانی "آر. ک. او" کار می‌کند. چند سناریو می‌نویسد و در طول جنگ بهرتین سناریوهایش را برای "مترو گلدوین مایر" می‌نگارد که مشهورترین آنها " سی ثانیه بر فراز توکیو" به کارگردانی مروین لی روی" در سال ۱۹۴۴ می‌باشد. او همکاری با "مترو گلدوین مایر" را که از ۱۹۴۰ آغاز کرده بود تا شال ۱۹۴۵ ادامه می‌دهد.

بعد از جنگ در ۱۹۵۰ نام دالتون ترامبو به علت شرکت در حزب کمونیست ایالات متحده آمریکا، در لیست سیاه قرار می‌گیرد و بعد از محکومیت سناریوهایی با اسامی مستعار می‌نویسد که یکی از آنها به نام "کودکان قهرمان" با نام مستعار "رابرت ریچ" در سال ۱۹۵۷ اسکار بهترین سناریو را به دست‌آورد.
 
ترامبو، با سابقه‌ای طولانی در مبارزه علیه سانسور و به نفع حقوق اتحادیه‌ای، از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۸ عضو حزب کمونیست بود. در سال ۱۹۴۷، در برابر «کمیتۀ فعالیت‌های خلاف شئونات امریکایی» مجلس، از پاسخ دادن به سؤال‌ها خودداری کرد و به زندان رفت. از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۶۰ در لیست سیاه هالیوود قرار گرفت و با تبعیدی خودخواسته به مکزیک مهاجرت کرد و به نوشتن فیلمنامه با نام‌های مستعار پرداخت. در سال ۱۹۶۰ اتو پرمینگر اعلام کرد که ترامبو را برای نوشتن فیلمنامۀ هجرت استخدام کرده و بدین ترتیب، لیست سیاهْ اعتبارش را از دست داد.

بعد از آن دو سناریوی دیگر به نام "کابوی" (دلمر دیوز ۱۹۵۸) و "آخرین قطار گان هیل" (جان استرجس ۱۹۵۹) را با اسامی مستعار می‌نویسد در پی این موفقیت است که یک سال بعد کرک داگلاس نوشتن سناریوی "اسپارتاکوس" را به او محول می‌کند و نام واقعی وی را در عناوین فیلم ذکر می‌کند. از این تاریخ دورهٔ تازه‌ای در زندگی "ترامبو شروع می‌شود و طی سال‌های ۱۹۶۰ سناریوی چند فیلم مهم را به رشتهٔ تحریر در می‌آورد که از میان آنها می‌توان "اکسدوس" (اتو پرمینجر - ۱۹۶۰)، "آخرین غروب (رابرت آلدریچ - ۱۹۶۱) و شجاعان تنها هستند (دیوید میلر - ۱۹۶۲) را نام برد. چند سناریو نیز با همکاری دیگران می‌نویسد که مهمترین آنها "مرغ دریائی"، "هاوائی" و "سوارکاران" است.
 
در سال ۱۹۷۱ بعد از سال‌ها تلاش ناامیدانه سرانجام رمان معورف خود "جانی تفنگش را برداشت برندهٔ جایزهٔ پرفروش ترین کتاب آمریکایی در سال ۱۹۳۹) را جلوی دوربین می‌برد. این فیلم به عنوان اولین کار ترامبو در مقام کارگردان مورد تحسین و تائید منتقدان قرار می‌گیرد، با این حال وی هرگز این تجربه را تکرار نمی‌کند.
 
سناریوی "پاپیون" (فرانکلین شافنر - ۱۹۷۳) یکی از آخرین کارهای دالتون ترامبو می‌باشد.

ترامبو در اواخر عمرش در سال ۱۹۷۰ کتاب "مکالمهٔ اضافی: نامه‌های دالتو ترامبو ۶۲-۱۹۴۲" را به عنوان زندگی‌نامه خود منتشر می‌کند. دالتون ترامبو سرانجام بعد از ۷۱ سال تلاش پرثمر در سال ۱۹۷۶ بدرود حیات گفت. همسر و سه فرزند، بازماندگان او هستند.

کتاب‌های وی شامل کتاب ضد جنگ و بسیار معروفش «جانی تفنگش را برداشت» (۱۹۳۹) که برندۀ «جایزۀ ملی کتاب» شد و «گفت‌وشنودی دیگر »(۱۹۷۰) می‌باشد. فیلمنامه‌های معتبر وی عبارتند از: «مردی برای به یاد سپردن»، «کیتی فویل»، «سی ثانیه بر فراز توکیو»، «باشهامت» (برندۀ جایزۀ فرهنگستان)، «اسپارتاکوس»، «شجاعان تنهایند»، «کارچاق‌کن»، و «پاپیون». برای کارگردانی و نمایشنامه «جانی تفنگش را برداشت» برنده جایزه منتقدان بین‌المللی فیلم و جایزه ویژۀ فستیوال فیلم کن شد.



انتهای پیام/
برچسب ها: سینما ، هالیوود ، ترامبو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.