به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، رسول زرگرپور در آئین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف اصفهان برگزاری این نمایشگاه را یکی از رویدادهای مهم سالانه فرش کشور دانست و اظهار داشت: با برپایی چنین نمایشگاهی بخشهای اجرایی، پژوهشی و آموزشی این صنعت دور هم جمع میشوند و تجربیات خود را به اشتراک میگذارند.
وی فرش دستباف ایرانی را نمونه بیمانند پیوند تاریخ و فرهنگ با هنری متعالی دانست و بیان داشت: فرشهای ایرانی آثار فاخر و اصیل را با معنویت خاص خود به جهانیان عرضه میکند.
استاندار با بیان اینکه علی رغم جایگاه ارزشی و معنوی فرش ایرانی این هنر – صنعت در حال حاضر در عرصه اقتصادی جایگاه خوبی ندارد، افزود: این در حالی است که هنر بافت فرش با توجه به قدمت ۳ هزار سالهای که در تنوع طرح در مناطق مختلف داشته علاوه بر جایگاه هنری از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز در جایگاه مناسبی برخوردار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه سهم فرش دستباف در صادرات غیر نفتی تنها دو درصد است، افزود: فرش دستباف اصفهان با آوازه و شهرت جهانی توانسته سهم مهمی در ارزآوری و اعتبار این محصول را به خود اختصاص دهد.
زرگرپور بازیابی فرصتهای تجاری، تقویت نگاه صادراتی و نمایش آثار صادقانه را یکی از دلایل مهم برپایی نمایشگاه فرش دستباف در اصفهان دانست و افزود: در این راستا ضروری است که جلسات کمیته فرش اصفهان به آسیبشناسی مشکلات و دغدغههای فرش دستباف بپردازد.
وی راهاندازی موزه فرش اصفهان را ضروری دانست و اظهار داشت: این طرح باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.
استاندار اصفهان ادامه داد: ایجاد زیرساختهای لازم در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان برای صادرات فرش به خارج از کشور را نیز ضروری دانست.
وی با بیان اینکه مشکلات بخش صادرات، تولید و سرمایه گذاری را در جلسات مختلف شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی بررسی و راهکارهای استانی و ملی برای آنها احصا کردیم، افزود: ۷۰ درصد راهکارها استانی و در حال اجرا است و راهکارهای ملی نیز به مجلس و دولت انتقال داده شده است.
زرگرپور در خصوص مشکل مالیات بر ارزش افزوده، بیان داشت: در بررسی این موانع، ۱۵ مورد استانی و ۶ مورد ملی بوده است.
*** از ۲۸۹ هزار بافنده قالی اصفهان ۶۱ هزار نفر بیمه شدند
همچنین در ادامه این افتتاحیه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به فعالیت ۲۸۹ هزار نفر بافنده در استان اصفهان اظهار داشت: از این تعداد بافنده ۱۰ هزار نفر مرد و مابقی زن هستند.
وی با اشاره به صادرات ۱۶۹ هزار تن فرش از استان اصفهان به ارزش ریالی ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار در سال گذشته افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۴۰ تن فرش از استان اصفهان صادر شده است و تا پایان سال نیز افزایش خوبی خواهد داشت.
اسرافیل احمدیه با اشاره به تولید ۵۸۰ هزار متر مربع فرش در هر سال در استان اصفهان اظهار داشت: با این آمار استان اصفهان رتبه خوبی را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۱ هزار نفر از بافندگان قالی استان اصفهان بیمه هستند، ادامه داد: برنامهریزی برای بیمه شدن مابقی قالیبافان در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام/