تقی آزاد، در نشست جایگاه خانواده در برنامه ششم توسعه تأکید کرد:
تقی آزاد، در نشست جایگاه خانواده در برنامه ششم توسعه تأکید کرد:
به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران،، تقی آزاد، استاد دانشگاه تهران در نشست جایگاه خانواده در برنامه ششم توسعه که امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: خانواده یکی از کانونهای ساماندهی اجتماعی است که به نظام سیاسی تعیین شدهای اختصاص ندارد که باید با سازوکارهای سیاسی انعطافپذیر در خصوص جامعه ایرانی و خانواده به طور خاص اقدام کرد.
وی در ادامه با اشاره به این که خانواده ایرانی در مسیر تغییرات پیشتاز است، تصریح کرد: برخلاف سیاست که تابع است، نهاد خانواده به عنوان یک کنشگر خلاق در مسیر تغییرات پیشتاز است، به طوری که در تحولات اجتماعی نیز تغییر ساز بوده و متأثر و منفعل نیست.
آزاد در ادامه با تأکید بر این که بیشتر اتفاقات در جامعه ایرانی به روابط بین نهادی برمیگردد، اظهار داشت: سیاستهای ما برای ساماندهی نیز باید فرانهادی و یا بین نهادی باشد، چرا که رویکرد ما این است که خانواده کنشگر و مؤلفه اصلی جامعه محسوب و پدیدهای تاریخی است که نباید با دیدگاه آسیبشناسانه تحلیل شود، زیرا ابعاد خانواده در این صورت تجلی نخواهد یافت.
وی در ادامه به بحث مشکلات فرهنگی و چالش معنایی به عنوان چالش اصلی در خانوادههای ایرانی اشاره کرد و گفت: خانوادهها دچار چالش معنایی و مشکلات هویتی و ارتباطی شدهاند به طوری که گفتگو در خانوادهها کم شده و این امر خود به لحاظ فرهنگی موجب ایجاد بسیاری از مشکلات شده است.
آزاد در ادامه با تأکید بر این که در سیاستگذاریهای حوزه خانواده دولت و نهادهای رسمی نباید حضور داشته باشند، ادامه داد: متأسفانه نهادهای رسمی از جمله رسانهها و دولت وارد این موضوع شده که این امر نه تنها مشکلاتی را از دوش خانوادهها برنداشته، بلکه موجب ایجاد تشویش بیشتر در خانوادهها شده است، چرا که از روانشناسان و روانکاران به جای متخصصان واقعی حوزه خانواده در حل مشکلات و معضلات خانواده بهرهگیری میشود.
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دولت باید با دیدگاه حمایتی وارد عرصه شود و از ورود به سیاستگذاریهای تخصصی اجتناب کند، همچنین با اصلاح فرهنگ خانواده و اصلاح الگوهای ازدواج و طلاق با حرکت به سمت آسانگیری در این دو مقوله در جهت رفع مشکلات اقدام کرد.
انتهای پیام/