دکتر هاشمی گفت: روسای دانشگاه‌ها باید توسعه کمّی فضاهای فیزیکی را کنار بگذارند و توسعه کمّی باید فقط بر اساس میزان بودجه و نیازها صورت گیرد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛  وزیر بهداشت در دومین نشست شورای آموزش پزشکی در دولت یازدهم که با حضور روسای دانشگاه ها و دانشکده‌های پزشکی سراسر کشور در تالار امام علی (ع) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: طرح تحول سلامت خوشبختانه به خوبی پیش می رود بخصوص مرحله سوم این طرح یعنی اجرای کتاب تعرفه سلامت در استان تهران و سایر استانها خارج از تصور ما به پیش رفت.

دکتر سید حسن هاشمی با اشاره به اینکه حاشیه های این طرح شیرینی کار ما محسوب می شود خاطرنشان کرد: با این وجود باید بدور از حاشیه های و با استفاده از علم و تجربه برای اجرای هرچه بهتر این طرح گام برداریم.

وزیر بهداشت همچنین ادامه داد: در راستای طرح تحول سلامت در حوزه آموزش کارهای زیادی داریم. آنچه الان در این حوزه آماده شده، برنامه آمایش سرزمین است که در قالب سند راهبردی توزیع جغرافیایی آموزش عالی در حوزه سلامت طراحی گردیده است.

دکتر هاشمی با اشاره به این که در این دولت حتی یک مجوز تاسیس دانشکده پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی داده نشده، گفت: این مسیر ادامه پیدا می کند چون یکی از بسته های مهم آمایش سرزمین، ارتقاء کیفی آموزش پزشکی است.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که نظارت ها در این بخش بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: آموزش پزشکی در این سالها به خاطر گسترش بی رویه کمّی، آسیب های جدی دیده است و با این که زیربنای این حوزه اخلاق است، نگاهی کمّی نگر دارد. بنابراین ضروری است مسیر را تغییر دهیم و این کار دشواری است.

وی با بیان این که روسای دانشگاه ها باید توسعه کمّی فضاهای فیزیکی را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: توسعه کمّی باید فقط بر اساس میزان بودجه و نیازها صورت گیرد.

دکتر هاشمی گفت: وزارت بهداشت در این راه تمام ناملایمات را به جان خواهد خرید.

وی با تاکید بر این که برآورد نیروی انسانی مورد نیاز برای مراکز آموزش پزشکی بسیار اهمیت دارد، افزود: این کار در طی یک سال گذشته انجام شده و به زودی به دانشگاه ها ابلاغ می شود.

وی ادامه داد: حضور پزشکانی که در طرح تمام وقتی جغرافیایی خدمت می کنند، در حوزه آموزش و پژوهش بسیار مهم است.

دکتر هاشمی اظهار کرد: علاوه بر این، طرح تحول پذیرش دستیار را نیز باید در اولویت قرار داد. این موضوع با توجه به حضور دستیاران درمناطق محروم اهمیت دارد. امیدواریم تا سالهای آینده مشکل تامین نیروی انسانی در مناطق محروم برطرف شود.

دکتر هاشمی با تاکید بر ضرورت تجهیز بیمارستان های آموزشی نیز گفت: دانشگاه های مهم کشور در این زمینه نباید از کشورهای پیشرفته فاصله داشته باشند.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به این که در مناطق محروم و در زمینه های مختلف از جمله غربالگری بیماری های صعب العلاج باید امکانات لازم را برای پزشکان فراهم کرد، گفت: تجهیزات در این مناطق باید به حدی باشد که امکان ارائه خدمت برای همکاران را فراهم کند. در غیر این صورت بدبینی به کل نظام آموزش پزشکی حاصل خواهد شد.

وزیر بهداشت با اشاره به این که حوزه آموزش جدا از حوزه های دیگر نظام سلامت نیست، گفت: این حوزه با بهداشت، درمان و پژوهش رابطه نزدیک دارد بنابراین ضروری است شادابی هرچه بیشتر برای ارتقاء این حوزه را ایجاد کنیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار