معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

دستاوردهای اولیه اجرای کتاب تعرفه سلامت نشان دهنده کنترل پرداختی‌ها است /گسترش اورژانس هوایی و زمینی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت

آقاجانی با اشاره به اجرای بسته نظارتی برنامه تحول نظام سلامت در قالب کتاب تعرفه سلامت اظهار داشت: ‌ دستاوردهای اولیه اجرای این بسته نشان دهنده کنترل پرداخت‌ها در این حوزه است

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر محمد حاجی آقاجانی در بیست و ششمین همایش کشوری مدیران حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در مشهد با اشاره به اینکه در گام سوم برنامه تحول نظام سلامت بازنگری تعرفه‌های درمانی در دستور کار قرار گرفت و در قالب کتاب تعرفه سلامت پس از شش ماه کار کار‌شناسی با تایید هیات وزیران و تامین اعتبارات به دانشگاه‌ها ابلاغ شد، اظهار داشت: از نیمه آبان نظارت بر اجرای کتاب تعرفه سلامت به طور جدی آغاز شده است و دستاوردهای اولیه آن نشان دهنده کنترل پرداختی هاست. 

وی هدف از اجرای این بسته را حذف پرداختهای غیر متعارف خارج از بیمارستان عنوان و خاطر نشان کرد: در این مرحله قرار است که هزینه‌ای خارج از بیمارستان به پزشک پرداخت نشود و تمام پرداختی‌ها در قالب صورت حساب بیمارستان و بیمه باشد. 

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رویه پرداختهای غیر قانونی در سالهای اخیر توسعه یافته بود و در برخی از مواقع به چند ده میلیون تومان می‌رسید که این امر فشار مضاعفی را بر دوش بیماران و خانواده آنان تحمیل می‌کرد تصریح کرد: برای رسیدن به نقطه ایده ال و حذف پرداخت‌های غیر متعارف تمامی پزشکان، روسای دانشگاه‌ها و همکارانمان در سیستم درمان باید عزم جدی داشته باشند. 

معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در دولتهای گذشته به رغم تلاشهای گسترده، بحث سلامت در اولویت برنامه‌های قرار نگرفته بود و در برخی از دوره‌ها در جایگاه سیزدهم قرار داشت، اظهار داشت: این امر مشکلات گسترده‌ای را برای مردم و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ایجاد کرده بود و در بیمارستانهای دولتی را تا مرز ورشکستگی سوق داده بود. 

دکتر محمد حاجی آقاجانی با اشاره به اینکه ارائه خدمات اولیه سلامت، توسعه آموزش عالی در کشور، ایجاد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی، پژوهش‌های پزشکی و ارتقاء جایگاه کشور، ایجاد بیمارستانهای متعدد در مناطق مختلف کشور و حضور پزشکان متخصص را از جمله دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب عنوان کرد و گفت: در کنار دستاوردهای عظیم، در بحث خدمات سلامت، هزینه‌های درمانی، دسترسی به خدمات و عدالت در سلامت سرمایه گذاری و برنامه ریزی جدی صورت نگرفته بود و اهداف انقلاب اسلامی در این حوزه به خوبی محقق نشده بود. 

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری با نگاه ویژه مسئولان بلند پایه کشور، مقوله سلامت به عنوان اولویت در برنامه ریزی‌ها و اختصاص اعتبارات قرار گرفت و در این راستا برنامه تحول نظام سلامت از نیمه اردیبهشت در کشور کلید خود و تا کنون هفت بسته حمایتی به اجرا در آمده است. 

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: ‌حفاظت مالی از مردم در هزینه‌های سلامت مهم‌ترین هدف این برنامه در گام نخست بود که در این راستا هزینه‌های بیماران بستری از ۴۰ به ۱۰ درصد و پس از آن به شش درصد کاهش یافت.. 

دکتر آقاجانی تاکید کرد: ‌برای رسیدن به نقطه ایده ال راه دشواری را در پیش داریم که با کمک و عزم جدی همکاران، پزشکان، مدیران و مسئولان می‌توانیم به آن برسیم. 

گسترش اورژانس هوایی و زمینی یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گسترش اورژانس پیش بیمارستانی در بخش‌های هوایی و زمینی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت عنوان کرد. 

دکتر محمد حاجی آقاجانی با اشاره به اینکه ایجاد پایگاههای اورژانس ۱۱۵ که در برنامه چهارم و پنجم توسعه مصوب اما به اجرا در نیامده بود باید ایجاد شود، اظهار داشت: رفع مشکلات نیروی انسانی، بهبود ساختار فیزیکی پایگاه‌ها، تامین منابع مالی و اصلاح فرایند‌ها از موضوعات مهمی است که در حوزه اورژانس باید به طور جدی به آن توجه شود. 

وی با اشاره به اینکه از ۴۴ پایگاه امداد هوایی در نظر گرفته شده تا کنون ۱۵ پایگاه در مناطق مختلف کشور راه اندازی شده است اظهار داشت: با توجه به شیوع حوادث و گستره جغرافیایی در کشور باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که بتوانیم دیگر پایگاههای هوایی اورژانس را نیز در کشور راه اندازی کنیم. 

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به وجود سه هزار آمبولانس در ناوگان اورژانس ۱۱۵ کشور اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی، در سال جاری و آینده، مشکل کمبود و بهبود ناوگان فرسوده در این حوزه مرتفع خواهد شد. 

دکتر آقاجانی با تاکید بر تقویت و تجهیز آمبولانس‌ها در حوزه ناوبری، جی پی اس و هدایت هوشمندانه خاطر نشان کرد: باید تمامی اورژانس‌های کشور به صورت مدیریت یکپارچه با مدیریت و کنترل آمبولانس‌ها بیشترین بهره وری را در راستای ارائه خدمات مناسب و به موقع داشته باشند. 

وی با اشاره به اینکه نیروی عملیاتی اورژانس باید توانمند و از دانش کافی برخوردار باشد، تصریح کرد: آموزش نیرو‌ها باید به صورت مستمر، بر اساس استاندارد و در راستای ارتقای کیفی خدمات صورت بگیرد. 

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: ‌ در راستای افزایش انگیزه و تشویق نیروهای اورژانس ۱۱۵، بخشی از درآمدهای اورژانس بیمارستانی به این حوزه اختصاص یافته است و تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ملزم به اجرای آن هستند. 

اورژانس‌های بیمارستانی و پیش بیمارستانی پیشانی نظام سلامت هستند

دکتر آقاجانی افزود: اورژانس‌های بیمارستانی و پیش بیمارستانی پیشانی خدمات سلامت هستند و باید در اولویت تامین نیاز‌ها و رفع کمبود‌ها در این حوزه تلاش شود. 

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه در توزیع منابع، تامین تجهیزات و نیروی انسانی باید اورژانس‌های بیمارستانی در اولویت نسبت به سایر بخش‌های بیمارستان‌ها قرار گیرند، اظهار داشت: بخش زیادی از بیماران در درجه اول به اورژانس مراجعه می‌کنند و نحوه ارائه خدمات در این بخش به طور حتم در دیدگاه و نگرش مردم نسبت به نظام سلامت تاثیر خواهد گذاشت. 

دکتر آقاجانی با تاکید بر تکمیل بودن تمامی تجهیزات مورد نیاز اورژانس‌ها اظهار داشت: ‌ باید در تامین نیروی انسانی در این بخش‌ها نیز بهترین، صبور‌ترین و توانمند‌ترین افراد به کار گرفته شوند. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار