در حاشیه‌های پزشکی این هفته عناوینی همچون یک سال حبس برای منتشرکنندگان تصاویر بیماران، بستری شدن 2 بیمار روی یک تخت، وزیر رفاه میزبان بیماران دیابتی شد، امکان انتقال بیماری هپاتیت و ایدز از طریق آندوسکوپی و ... مطرح شد.

 
مرتضی پاشایی ۶ ماه پس از سرطانی شدن معده به پزشک مراجعه کرد

به گفتهٔ متخصصان در بیش از ۵۰ درصد از موارد سرطان قابل پیشگیری است، اما مرتضی پاشایی خوانندهٔ جوان کشور چرا به سرطان معده مبتلا شده و فوت کرد؟ 

دکتر توکلی پزشک معالج مرتضی پاشایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پاشایی از چند ماه پیش از مراجعهٔ اولشان دچار تغییراتی در دستگاه گوارشی شدند و مبتلا به درد معده بودند. 

وی افزود: پاشایی دچار ترش کردن معده نیز بود و بعد از چند ماه به پزشک مراجعه کرد و با انجام آندوسکوپی مشخص شد که وی مبتلا به تومور معده است و چند ماهی این بیماری را با خود داشته و بعدا به پزشک مراجعه کرد. 
 
 انتشار تصاویر بیماران در بیمارستان بدون اجازه، جرم دارد 

صحبت از مرتضی پاشایی شد و ما نیز ناخودآگاه به یاد تصاویر ناراحت کننده‌ای افتادیم که از او در زمان بستری شدنش در فضای مجازی منتشر شد و سبب دلخوری خانواده و اذهان عمومی گردید. 
البته انتشار تصاویر از بیمارستان‌ها اخیرا در برخی موارد دیگر هم دیده شد. 

واحدی قاضی پرونده‌های پزشکی در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در این رابطه گفت: انتشار این تصاویر بدون اجازهٔ بیمار ارتکاب به جرم کیفری و تخلف انتظامی است که در این رابطه با مجازات کیفری نیز تا یک سال زندان پیش بینی شده است. 

دکتر هاشمی وزیر بهداشت در گفتگو  با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: آنچه که مسلم است این رفتار‌ها را نباید به همکاران و پرستاران شریف و محترم ما نسبت دهند و یا کارکنان بیمارستان، که در صورت وجود حتما برخورد خواهد شد. 
 
 
یک تخت و دو بیمار/افزایش مراجعات و عدم وجود امکانات لازم در برخی مراکز درمانی

در بخش شیمی درمانی بیمارستان شریعتی مردم از درمان راضی بودند اما از موضوعی دیگر ناراضی بودند و آن موضوع هم امکانات بود چرا که در برخی موارد روی یک تخت دو نفر بستری شدند. 

بیماران نیز در هنگام مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران نیز به این موضوع اشاره می‌کردند. 

البته میزان مراجعات به این مرکز درمانی خیلی بیشتر از ظرفیت آن است چرا که در مراکز مشابه امکانات کمتر و یا فاقد امکانات لازم جهت درمان است. 

قوام‌زاده رئیس مرکز پیوند مغز و استخوان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: چه به لحاظ پرستار و چه به لحاظ فوق تخصص اجازه دهند تا نیرو اضافه شود تا کمی فشار کاهش یابد و ما در این مرکز زیر فشار بسیار سنگینی هستیم. 

دکتر سروش رئیس بیمارستان شریعتی نیز گفت: دعا کنید تا سال آینده مرکز بسیار مجهزی برای بیماران شیمی درمانی تاسیس گردد. 
 
 افزایش هزینه‌های بیماران دیابتی

به مناسبت هفتهٔ دیابت، بیماران دیابتی به منزل وزیر رفاه رفتند که در این دید و بازدید برخی از بیماران نسبت به گرانی برخی از آزمایشات گله‌مند بودند. 

یکی از بیماران درخصوص مشکلات ایجاد شده به وزیر رفاه گفت: دارو‌ها، نوار‌ها، سرنگ‌ها و خلاصه همه چیز گران شده، وی به عنوان مثال به سرنگ‌های مورد نیاز این بیماران اشاره کرده و گفت: من پارسال سرنگ خودم را ۳۰۰ تومان تهیه می‌کردم اما‌‌ همان سرنگ به ۴۰۰ تومان افزایش یافته است. 

وزیر رفاه نیز از این بیمار پرسید بیمه چه مقدار از این هزینه را پرداخت می‌کند که این بیمار گفت: ۱۰۰ تومان را بیمه پرداخت می‌کند. 

وزیر رفاه در این هنگام با روسای سازمان‌های بیمه تماس گرفته و از آن‌ها خواست تا پوشش بیمه‌ای را برای این بیماران افزایش دهند. 

وزیر رفاه در ادامه افزود: درسال ۹۴ اتفاقات خوبی در حوزهٔ درمان سرپایی و پاراکلینیک‌ها خواهیم داشت. 
 
شایعه انتقال بیماری‌های ویروسی توسط آندوسکوپی 
اخیرا شایعه‌ای در جامعه به راه انداخته شده و آن هم امکان انتقال بیماری‌هایی همچون هپاتیت و ایدز از طریق آندوسکوپی است. 

دکتر دلاوری رئیس شورای سیاست گذاری سلامت وزارت بهداشت در این خصوص به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پروتکل‌های ضد عفونی کردن وجود دارد و اگر این پروتکل‌ها رعایت شود هیچ گونه بیماری اعم از بیماری‌های ویروسی و میکروبی از طریق آندوسکوپی انتقال پیدا نمی‌کند. 

وی در خصوص عدم رعایت این پروتکل‌ها گفت: اگر رعایت نشود پروتکل رعایت نشده و احتمال هر چیزی وجود دارد. 

رئیس شورای سیاست گذاری سلامت وزارت بهداشت توصیه می‌کند در مطب‌های خصوصی آندوسکوپی انجام نشود.

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار