ساجدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
ساجدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
میرعلی اصغر ساجدی در گفتگوی اختصاصی با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه پالایشگاه آبادان قدیمیترین پالایشگاه کشور است گفت: این پالایشگاه از بخشهای مختلف تشکیل شده و نزدیک 430 هزار بشکه نفت خام را تصفیه می کند که ماحصل آن 38 درصد نفت کوره است در حالیکه امروزه در دنیا تولید این نوع محصول صحیح نیست و بایستی به فرآورده با ارزش و با استاندار تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه واحدهای قدیمی این پالایشگاه باید برچیده شود شود اظهار داشت: هم اکنون واحدهای قدیمی این پالایشگاه بصورت غیراستاندارد فعالیت می کند که طبق برنامهریزی صورت گرفته قرار است طرح تثبیت 210 هزار بشکهای اجرا شود.
اجرای طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: برای اجرای طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، بنا بود منابع مالی از طریق فاینانس توسط چینیها و شرکت طراحی و ساختمان نفت تامین شود که متاسفانه هنوز قرارداد تنفیذ نشده است.
ساجدی با اشاره به اینکه بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی عملیاتی شدن فاینانس چین را پیگیری میکنند، افزود: اگر منابع مالی تخصیص یابد به دلیل بیمه بودن فاینانس توقفی در اجرای طرح توسعه این پالایشگاه صورت نخواهد گرفت.
وی یادآور شد: 85 درصد منابع به صورت فاینانس و مابقی توسط دولت تامین خواهد شد.
گفتنی است، این نخستین طرح در کشور است که بخش مالی بیمه شده است و در صورت تامین اعتبار ظرف 4 سال آینده پالایشگاهی جدید با استانداردها به روز دنیا خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: البته منتظر منابع مالی طرح نشدیم و اقدامات اولیه طرح را آغاز کرده ایم به گونه ای که مهندسی زودهنگام انجام شده تا به محض رفع مشکل مالی آمادگی خرید تجهیزات را داشته باشیم.
وی با بیان این که در آخرین مذاکره با طرف چینی به نتایج خوبی دست یافتهایم، اظهار داشت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، مهندسی زودهنگام خود را برای اجرای این طرح ملی آغاز و در قراردادی با شرکتهای داخلی به مهندسی تفصیلی آن اقدام کردهایم.
ساجدی تاکید کرد: به محض برطرف شدن مشکل تامین مالی از خط اعتباری چین ما کاملا آمادگی داریم تا پروژه را اجرایی کنیم.
نوسازی 6 اسکله در خطوط لوله آبادان-ماهشهر
وی همچنین از نوسازی 6 اسکله تخریبی در خطوط لوله آبادان – ماهشهر در بخش دریا خبر داد و گفت: هم اکنون بخش خشکی نیز از 89 درصد پیشرفت فیزیکی برخورددار است.
آغاز عملیات اجرایی خط انتقال سبزآب
وی با اشاره به اینکه قرارداد خط انتقال سزآب در سال 89 با خاتم الانبیا منعقد شده اظهار داشت: قرارگاه خاتم الانبیا موفق به تامین منابع مالی پروژه احداث خط لوله سبزآب به ری نشد و هم اکنون پیمانکار جدیدی برای اجرای این پروژه انتخاب شده و روند اجرای این پروژه در آذرماه آغاز میشود.
ساجدی گفت: ایران آمادگی و توانایی لازم را برای اجرای پروژه های پالایشی در کشورهایی همانند عراق و ترکمنستان را دارد.
انتهای پیام/