به گفته وی در حال حاضر سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار جوابگوی مزارع با آبیاری تحت فشار در سطح کلان است.
ریحانی نیا درباره خصوصیات این سیستم خاطر نشان کرد: سیستم آبیاری هوشمند یک سیستم مدیریت هوشمند آب در کشاورزی و در مزارع است که بدون دخالت انسان و با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی تاثیر گذار در مصرف آب در گیاه از قبیل دما، سرعت باد، درصد رطوبت و همچنین شرایط مزرعه از قبیل نوع کشت، مرحله رشد، مساحت، موقعیت جغرافیایی و نیازآبی گیاه را در هر لحظه محاسبه میکند.
وی در ادامه بیان کرد: این سیستم با اتخاذ استراتژی مدیریتی مناسب برای مزرعه، مدت زمان و دور آبیاری را مشخص و عمل آبیاری را انجام میدهد، استفاده بهینه از منابع آب و انرژی و افزایش عملکرد محصولات مهمترین دستاوردهای سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار است.
این فعال حوزه فناوری درباره کاربردهای سیستم آبیاری هوشمند تحت فشار گفت: این سیستم قابلیت مدیریت آبیاری در انواع سیستمهای آبیاری تحت فشار و ترکیب کشتهای مختلف را دارد ومی تواند با کاهش مصرف آب و انرژی و ارتقای بهره وری در سیستمهای آبیاری تحت فشار، کاهش نقش نیروی انسانی و حذف خطای نیروی انسانی، مشکلات موجود در سیستمهای آبیاری تحت فشار موجود را کاهش دهد.
ریحانی نیا به مزایای آبیاری هوشمند نسبت به آبیاری تحت فشار اشاره کرد و گفت: تامین به موقع و به اندازه نیاز آبی گیاهان مورد نظر، کاهش انرژی الکتریکی مصرفی به منظور تولید و انتقال آب، فراهم آمدن امکان مدیریت مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف آن کاهش هزینههای نیروی انسانی و ترابری در اثر حذف بازدیدهای بیمورد از جمله مزایای این سیستم است.
وی افزود: حذف خطاهای انسانی و کاهش مشکلات کشاورزی در زمینه آبیاری، ایجاد سیستم آبیاری مطلوب و افزایش راندمان آبیاری، کاهش قابل توجه استهلاک تجهیزات و تاسیسات زیربنایی، امکان گزارش گیری مطالعات و بررسی آماری و اقتصادی کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت منابع آب، هزینههای تولید، انتقال و توزیع و به حداکثر رساندن درآمد اقتصادی با برقراری توازن اقتصادی بین هزینهها و درآمد از دیگر مزایای سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار است.
مدیر عامل شرکت آب اندیشان آذر با اشاره به مقایسه محصول تولیدی این شرکت داخلی با مشابه خارجی آن گفت: مشابه خارجی این سیستم در کشور ما به دلیل عدم وجود ارتباطات ماهوارهای و هزینه گزاف نمونههای خارجی در سطح خصوصی جوابگو نیست و باید نسخه بومی شده این سیستم در کشور اجرایی شود.
ریحانی نیا همچنین درباره صرفه جویی ارزی تولید این محصول نیز اظهار کرد: سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار در مقیاس جهانی میتواند صرفه جوئی ارزی بالای ۷۰ درصد را به همراه داشته باشد.
مدیر عامل این شرکت فناور تصریح کرد: سیستمهای مشابه خارجی این سیستم اغلب با ماهواره قابل کنترل بوده در حالی که سیستم ایرانی قابلیت طراحی آبیاری مزرعه را نیز همراه با کنترل آیتمهای اثر گذار در آبیاری محاسبه و کنترل (بروزرسانی) دارد.
وی با اشاره به این موضوع که این محصول هنوز برند نشده است خاطر نشان کرد: سیستم مذکور فعلا برند خاصی ندارد و پس از عبور از لایههای اجرائی میتواند از طریق حمایت وزارت جهاد کشاورزی و یا وزارت نیرو به برند تبدیل شود.
وی درباره میزان اشتغال زایی و به کارگیری نخبگان گفت: سطح اشتغالزائی تولید شرکت در سطح بالایی بوده و از نفرات ممتاز رشتههای برق، کامپیوتر، آبیاری و مدیریت استفاده شده است.
این فعال حوزه فناوری در ادامه درباره صادرات این محصول خاطر نشان کرد: با کسب تجارب داخلی این سیستم و ارتقاء سیستم با ورژنهای حداقل دو، نسخه بالاتر و بر اساس تجارب حضور در نمایشگاه در کشورهای سوریه و ترکیه و آذربایجان سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار قابلیت صادرات نیز خواهد داشت.
وی با اشاره به تاثیر پیشرفتهای علمی و فناوری کشور درحوزه فعالیتی شرکت آب اندیشان آذر گفت: نیاز ملی به آب و کم آبی در چندین سال اخیر بر هیچ کس پوشیده نبوده و این نیاز مبرم به شدت احساس شده است در نتیجه مدیران ارشد دولتی و دستگاههای ذیربط میتوانند در راستای گسترش و توسعه حوزه آب گام بردارند.
ریحانی نیا در ادامه بیان کرد: مسوولان و مدیران مرتبط از جمله ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی به موازات سیاستهای بهینه سازی مصرف انرژی در کشور و تعادل بخشی منابع آب با حمایت از سیستم هوشمند آبیاری تحت فشار میتوانند استفاده از این سیستم را در سطح مزارع الزامی کرده و در نهایت با کاهش راندمان آبیاری نسبت به ذخیره سازی آب اقدام کنند تا بخش عظیمی از مشکلات کشور را در بخش کمبود آب جبران شود.
انتهای پیام/