افزایش چربی‌های خون مثل کلسترول و تری گلیسرید می‌توانند منجر به بروز کبد چرب شوند. اختلال در میزان چربی‌های خون اغلب در افراد چاق و با سابقه بیماری دیابت شیوع دارد ولی گاهی در افراد لاغر نیز افزایش چربی‌های خون مشاهده می‌شود.

دکتر سید موید علویان فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: چند اقدام ساده وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توان جلوی افزایش چربی‌های خون را گرفت. اولین اقدام، کاهش مصرف چربی‌های اشباع در غذاها است چربی‌های اشباع در انواع لبنیات پرچرب، کره، بستنی، سوسیس و گوشت‌های پرچرب وجود دارد. با جایگزین کردن لبنیات کم چرب گوشت بدون چربی و استفاده از روغن‌های گیاهی می‌توانیم چربی خون را کاهش داده و زندگی سالم‌تری داشته باشیم.




وی ادامه داد: دومین اقدام ساده ولی مهم، کاهش کالری‌های مصرفی برای کاهش دریافت کالری و کنترل چربی خون است. نکته سوم افزایش مصرف فیبرهای غذایی مانند سبوس گندم، سبزیجات و میوه‌های تازه است که کاهش دهنده چربی خون هستند. 

دکتر علویان قطع کامل دخانیات را ضروری دانست و گفت: مصرف سیگار علاوه بر افزایش چربی‌های مضر مثل LDL  خطر بروز سکته قلبی و ایجاد کبد چرب را بالا می‌برد. نکته پنجم ورزش منظم است که موجب افزایش جذب چربی‌ها توسط عضلات فعال و کاهش آن‌ها در خون می‌گردد. 

این فوق متخصص گوارش و کبد در پایان تاکید به مصرف ماهی داشت و گفت: افزایش اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند اثرات مفیدی در کاهش چربی خون داشته باشد. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار