عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه روند رسیدگی به طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی با برنامه رویداد گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران "لاله افتخاری" عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه "رویداد" درمورد مقوله امر به معروف و نهی از منکر و چگونگی انجام آن گفت:  هنگامی که بحث امر به معروف و نهی از منکر مطرح می‌شود ذهن همه به سمت عفاف و حجاب می‌رود زیرا بارزترین معروف رعایت عفاف و حجاب است که دستاوردهای آن بسیار زیاد است و ترک آن هم آسیب‌های زیادی به خانواده و جامعه و به همه بخش‌های دیگر می‌زند ولی امر به معروف و نهی از منکر که طرح آن در مجلس تهیه شد و به تصویب رسید فراتر از عفاف و حجاب است.

وی ادامه داد: اجرای قوانین، ساده‌زیستی، پاک‌دستی از مصادیق معروف هستند و ویژه‌خواری، سوءاستفاده‌های رفتاری و موقعیتی، عدم رعایت نظم عمومی و حقوق دیگران، عدم رعایت حجاب و عفاف از مواردی هستند که باید از انجام آن‌ها جلوگیری کرد.

نماینده مجلس گفت: برای اجرایی کردن این طرح شورایی از همه دستگاه‌های مرتبط در نظر گرفته شده است که یکی از پیشنهادها این است که در ادامه این طرح در ماده 21 بیاید که از قوه قضائیه اعضای بیشتری عضو ستاد باشند مثلا افرادی همچون دادستان کل کشور و رئیس بازرسی کل کشور مد نظر هستند. به هر حال در مورد مباحث اقتصادی و مباحث دیگر نیاز داریم که این افراد اضافه شوند و این شورا در راستای شورای هماهنگی، برنامه ریزی، نظارت و پالایش عمل کند تا نهادهای مختلف بتوانند برنامه‌ها را به نتیجه مطلوب برسانند.

افتخاری تصریح کرد: در بحث حجاب و عفاف مشکلی که وجود داشت این بود که دستگاه‌های مقرر شده به درستی وظایفی را که در شورای عالی فرهنگی به آنان محول شده بود را انجام ندادند و فقط ناجا خوب وارد این قضیه شد لذا مشکلاتی پیش آمد اما در اینجا شورا و حوزه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این طرح جامعی است که همه دور هم جمع می‌شوند و تصمیم گیری می‌کنند و اقدامات حمایتی از آمران به معروف و ناهیان از منکر صورت می‌گیرد و اقدامات بازدارنده برای کسانی که بخواهند با آن مقابله کنند، وجود دارد زیرا امروز به علت خلاء قانونی که وجود دارد این آمران به معروف و ناهیان از منکر از حمایت لازم برخوردار نمی‌شوند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد فرهنگ‌سازی و قوانین عملکردی برای امر به معروف و نهی از منکر گفت: صدا و سیما هم برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی در این طرح عضو می‌باشد و یا افراد صاحب نظر و نمایندگانی که در مجلس حضور دارند می‌توانند فرهنگ سازی کنند، ضمن اینکه اصل طرح هم در حقیقت در کمیسیون فرهنگی طراحی شده و بررسی نهایی در کمیسیون مشترک فرهنگی- قضایی صورت گرفته است زیرا بخشی از این طرح حقوقی و بخشی از آن قضایی است .

وی افزود: این طرح برای این دستور فراموش شده دین اسلام که جزء فروع دین است و در قانون اساسی هم آمده، تهیه شده است و دستگاه‌های اطلاع رسانی و آموزش و پرورش و نهادهای دیگر باید فرهنگ سازی کنند تا این اقدامات انجام شود.

افتخاری در مورد معیارهای ارزیابی و سنجش این شورا در پایان خاطر نشان کرد: در شورا خودشان برنامه ریزی می‌کنند زیرا قانون گذار وارد جزئیات و آیین‌نامه ها نمی‌شود اما شرح وظایف و اهدافی که لازم است ترسیم شده است، به عنوان مثال در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد نظارتی بالادست آن قرار ندارد و فقط مجلس می‌تواند بر همه کارهای آنها نظارت داشته باشد.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: مجلس ، حجاب ، افتخاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حکیمه
۲۱:۱۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
خیلی خبر خوبی بود
آخرین اخبار