به
گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،
در پاکستان، بسیاری از کودکان در ماه ها یا سالهای نخست زندگی شان که لذت راه رفتن و دویدن را تجربه می کنند، به دلیل ابتلا به بیماری فلج اطفال، برای تمام عمرشان از نعمت ایستادن و راه رفتن روی پاهایشان محروم می شوند، تنها به این دلیل که چند قطره واکسن خوراکی را دریافت نکرده اند.
میانگین سن اکثر کودکانی که به بیماری فلج در پاکستان مبتلا شده اند، بین 8 ماه تا 2 سال و نیم است و آنان باید یک عمر از لذت ایستادن و راه رفتن روی پاهایشان محروم و برای همیشه، با حسرت به راه رفتن ها و دویدن های همنوعان خود خیره شوند.
"محمد نوازشریف" نخست وزیر و"ممنون حسین" رییس جمهوری پاکستان امروز به مناسبت روز جهانی مبارزه با فلج اطفال، بر ضرورت تلاش برای ریشه کن ساختن ویروس این بیماری فلج کننده از کشورشان تاکید و اعلام کردند که دولت پاکستان از هیچ اقدامی برای پایان دادن به شیوع این بیماری در این کشور دریغ نخواهد کرد.
از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون حدود 250 مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در نقاط مختلف پاکستان بطور رسمی ثبت شده و با توجه به اینکه بیش از 2ماه دیگر تا پایان سال 2014 باقی است، این رقم می تواند باز هم افزایش داشته باشد.
نرخ ابتلا به فلج اطفال در پاکستان در سال جاری نسبت به سال های گذشته بی سابقه بوده است. در طول 14 سال گذشته، بیشترین نرخ ابتلا به این بیماری در پاکستان، مربوط به سال 2000 است . در آن سال 199 مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در پاکستان ثبت شد اما این رقم در سال جاری میلادی، قابل مقایسه با سال های گذشته ، حتی با سال 2000 نیست.
در هفته های اخیر، منابع رسمی پاکستان تقریبا هر هفته آمار جدیدی از ابتلای کودکان به فلج اطفال منتشر کرده اند و این روزها منحنی مربوط به شمار افراد مبتلا به این بیماری، با شیب نسبتا زیادی سیر صعودی دارد.
حدود 2 ماه پیش، شمار مبتلایان به این بیماری در پاکستان حدود 160 نفر اعلام شده بود و این رقم ، با گذشت تنها دو ماه، به نزدیک به 250 نفر رسیده است.
به استناد گزارش های سازمان جهانی بهداشت، فقط کشورهای پاکستان، افغانستان و نیجریه هستند که بیماری فلج اطفال هنوز در آنها شایع است و این بیماری تقریبا در تمام دیگر کشورهای جهان ریشه کن شده است.
علاوه برضعف اقتصادی،ضعف مدیریتی و حملات تروریستی به مراکز و گروههای واکسیناسیون ، فقر فرهنگی مردم پاکستان نیز مانعی بزرگ بر سر راه تلاش ها برای ریشه کن کردن این بیماری در این کشور است.
حمله تروریستی به تیم های واکسیناسیون در پاکستان که هر از گاهی سبب کشته شدن اعضای این تیم ها یا محافظان آنان می شود، یکی از عوامل مهم در کند بودن روند واکسیناسیون در این کشور است.
بعد از مدت نسبتا طولانی که فعالیت مراکز و تیم های واکسیناسیون فلج اطفال در پاکستان به دلیل کمبود واکسن و اعتبار متوقف شده بود، این مراکز از هفته های گذشته طرح گسترده ای را برای واکسیناسیون بیش از 34 میلیون کودک آغاز کردند.
اما در همان روز نخست اجرای این طرح، خانواده های بیش از 16 هزار کودک از واکسینه شدن آنها خودداری کردند.
همکاری نکردن بسیاری از خانواده ها موجب شده تا آینده چندان روشنی برای این طرح قابل پیش بینی نباشد.
فقر فرهنگی و گاهی تعصبات افراطی به ویژه در مناطق روستایی موجب شده است تا برخی خانواده ها تمایلی به واکسینه کردن فرزندانشان در برابر ویروس فلج اطفال نداشته باشند.
انتهای پیام /ض
منبع :ایرنا