مقامات بلندپایه سفارت پاکستان در واشنگتن اعلام کردند اسلام‌آباد برای مبارزه با تروریسم جدی است اما نیاز به کمک مالی کشورهای دوست به ویژه آمریکا دارد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، مقامات بلند‌پایه سفارت پاکستان در واشنگتن در گفت‌وگو با آمریکایی‌های پاکستانی‌الاصل جزئیات عملیات ارتش در وزیرستان شمالی را شرح دادند که به شرح زیر می‌باشد.
 
این اولین بار است که سفارت پاکستان از آمریکایی‌های پاکستانی‌الاصل دعوت به عمل آورده و آنان را از اوضاع کشورشان آگاه می‌کند.
 
مقامات سفارت پاکستان اظهار داشتند، دولت بعد از شکست خوردن تمام تلاش‌ها در زمینه به توافق رسیدن با شبه‌نظامیان مجبور شدن با عملیات ارتش علیه طالبان موسوم به ضرب عضب موافقت کند با این وجود قبل از آغاز عملیات نظامی دولت به مشاوره با تمام احزاب سیاسی پرداخت.
 
به گفته مقامات سفارت پاکستان در واشنگتن شبه نظامیان در مذاکره با دولت جدی نبودند و این امر از افزایش عملیات‌های آنها علیه ارتش و دولت حین انجام مذاکرات صلح  واضح و روشن است.
 
یک دیپلمات پاکستانی اظهار داشت: ما نسبت به اثرات منفی عملیات نظامی در وزیرستان‌شمالی نگران بودیم اما تمام احزاب و قشرهای مختلف مردم خواهان حفظ استقلال کشور در برابر تروریست‌ها بودند بنابراین عملیات نظامی تنها گزینه‌ای بود که این خواسته را برآورده می‌ساخت.
 
یک مقام سفارت پاکستان عنوان کرد: پلیس، تکاوران‌ ارتش، سازمان اطلاعات پاکستان خلاصه تمام نهادهای نظامی و امنیتی در عملیات علیه شبه نظامیان شرکت دارند و به دنبال خشکاندن ریشه تروریسم در پاکستان هستند.
 
وی افزود: با اینکه هدف اصلی عملیات ارتش وزیرستان شمالی است اما نهادهای نظامی در کراچی و سایر شهرهای پاکستان نیز به مقابله با تروریست‌ها خواهند پرداخت و عملیات آنها به یک منطقه خاص محدود نمی شود.
 
به گفته این مقام پاکستانی تلاش شده به تروریست‌ها اجازه داده نشود که دوباره ارض اندام کنند و تمام حامیان آنها نیز از بین خواهند رفت.
 
طبق بیانیه سفارت پاکستان در آمریکا بعد از عملیات ارتش شبه نظامیان وزیرستان شمالی به چهار بخش تقسیم شدند. گروهی در همین منطقه‌ای که عملیات ضرب عضب انجام می‌شود مخفی شده‌اند، گروهی دیگر در سایر مناطق قبایلی غیر از وزیرستان شمالی مخفی شده‌اند، گروهی به شهرهای بزرگ پاکستان گریخته و منتظر فرصت مناسب برای فعالیت مجدد هستند این در حالی است که گروهی دیگر نیز با فرار کردن به افغانستان و سایر کشورهای به دنبال پیوستن به سایر گروه‌های تروریستی یا تشکیل گروهی مستقل برای بازگشت مجدد به پاکستان هستند.
 
یک مقام پاکستانی بیان کرد: ارتش شبه‌نظامیان را وادار کرده مخفی‌گاه اصلی خود را ترک کنند با این وجود تعدادی از آنها با مخفی شدن در ناحیه شوال قصد مقاومت دارند بنابراین نظامیان در مرحله بعدی خود را برای عملیات در منطقه شوال آماده می‌کنند.
 
به گفته مقامات پاکستانی عملیات ارتش بدون تفکیک انجام می شود و این تصور که شبکه حقانی یا برخی گروه‌ها از عملیات ضرب‌عضب در امان خواهند ماند اشتباه است.
 
یک مقام سفارت اسلام‌آباد در واشنگتن بیان کرد: پاکستان قبل از آغاز عملیات نظامی خودروهای زرهی از آمریکا دریافت کرد و تلاش می‌کند 200 خودروی زرهی دیگر برای مبارزه با تروریسم دریافت کند.
 
جلیل عباس جیلانی سفیر پاکستان در آمریکا اظهار داشت: دولت امسال با تشکیل یک کنفرانس در اسلام‌آباد تلاش خواهد کرد با بررسی نیازهای لازم برای مبارزه با تروریسم نظر کشورهایی را که حامیان مالی برای ریشه کن کردن تروریسم هستند جلب کند.
 
وی افزود: اولین و مهمترین نیاز مالی پاکستان در جنگ با شبه‌نظامیان بودجه لازم برای بازسازی مناطق جنگ زده است و برای این منظور به 2.5 میلیارد دلار کمک مالی نیازمند هستیم که امیدواریم آمریکا و سایر کشورهای دوست در فراهم کردن این مبلغ مشارکت کنند.
 
یک مقام سفارت پاکستان تأکید کرد باید تدابیری اندیشیده شود که شبه نظامیان نتوانند با مخفی شدن بین مردم محلی دوباره به پایگاه‌های خود در وزیرستان‌شمالی بازگردند.
 
وی افزود: نهادهای نظامی و غیر نظامی پاکستان برای مبارزه با تروریسم با یکدیگر متحد هستند و اجازه نمی‌دهند خون هزاران نفر از سربازان که در جنگ با طالبان شرکت داشته‌اند پایمال شود.
 انتهای پیام/ ض

منبع :فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.