معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بروز 75 درصد سرطان‌ها ریشه در موادغذایی ناسالم دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، دكتر محمدرضا صابري در نشست خبري كه به مناسبت روز جهاني غذا در شهرك دانش و سلامت برگزار شد، گفت: بيماري‌هاي قلبي و عروقي ،‌تصادفات و سرطان‌ها به ترتيب علل مرگ‌ومير در كشور را به خود اختصاص مي‌‌دهند.

صابري اظهار داشت: در حال حاضر شايد نتوانيم بگوييم سونامي سرطان در كشور به وجود آمده اما مي‌توانيم از سونامي بيماري‌هاي قلبي و عروقي نام ببريم كه سهم عمده علت آن از طريق غذاست.

معاون غذا و داروي علوم پزشكي مشهد اظهار كرد: اثرات درازمدت غذاي ناسالم مي‌تواند نسل آينده يك جامعه را در مواردي مانند كاهش بهره هوشي و قد كوتاه تحريك كند.

وي گفت: موارد درازمدت از جمله تغيير خلقيات در جامعه مي‌تواند علل ديگري نيز مانند روش زندگي،‌ خانواده و چگونگي رفتارها در آن تاثيرگذار است اما سهمي از آن نيز مربوط به غذاست.

صابري با اشاره به اینکه طبق تقسيم‌بندي‌هايی كه صورت گرفته ايران جزو كشورهاي كم‌خطر فقر غذايي است، افزود: متاسفانه كشورهايي كه دچار ريسك كمبود غذا هستند جمعيت بالايي نيز دارند كه به همين دليل يك دغدغه جهاني محسوب مي‌شوند؛ پس از تامين غذا، ارزش غذايي و سلامت آن مطرح مي‌شود.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اينكه سلامت غذا از جمله وظايف دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و معاونت‌هاي غذا و داروست، خاطرنشان كرد: در بحث سلامت سه سطح فوريتي، ميان‌مدت و بلندمدت مطرح مي‌شود.

وي گفت: در خصوص سلامت فوري با مباحثي سروكار داريم كه سلامتي مردم را در مدت كوتاه به خطر مي‌اندازد مانند آلودگي‌هاي ميكروبي و قارچي، سطح بعدي ميان‌مدت است، به عنوان مثال فلزات سنگين يا باقي‌مانده سموم در غذاها مي‌تواند منجر به عوارض ميان‌مدت مانند سرطان، بيماري‌هاي كبدي، مغز و استخوان، اختلالات عصبي مركزي، بيماري‌قلبي و عروقي و گوارشي شود.

انتهاي پيام/ش/ن


برچسب ها: مشهد ، غذا ، ناسالم ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.