یک کارشناس سیاست خارجی گفت: آمریکا در تلاش است تا مذاکرات هسته‌ای ایران را قبل از انتخابات ریاست جمهوری خود به نتیجه برساند.

"محسن محمودی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای کشورمان و اینکه دو طرف مذاکره کننده تمایل دارند در همین مقطع تعیین شده به توافق برسند اظهار داشت: با توجه به علایق و منافع دو طرف که بالطبع  به منافع منطقه‌ای و حتی جهانی آن‌ها گره خورده، تا زمانی‌که این الزامات محقق نگردد، بعید است توافق جامع تا قبل از موعد مقرر حاصل شود.

وی ادامه داد: در آیند‌ه‌ای نزدیک شاهد انتخابات کنگره و ریاست جمهوری آمریکا خواهیم بود و  با توجه به اینکه  دو گروه دموکرات و جمهوری‌خواه ترجیحاتی دارند که چندان با ترجیحات جمهوری اسلامی ایران مطابقت ندارد؛ بنابراین دو طرف سعی دارند هر چه زودتر به توافق برسند. 
 
این کارشناس مسایل هسته‌ای تصریح کرد: واقعیت این است که جریانات خاورمیانه با دهه پیش تفاوت چشمگیری داشته، اگر در چند دهه گذشته اعراب شرکای اصلی ایالات متحده به حساب می‌آمدند و روابط عمیقی بین آن‌ها وجود داشت، اینک هیچ کدام از این ائتلاف‌ها کارایی نداشته و آمریکا روی متحدان سنتی خود چندان رضایت خاطر ندارد و متعاقبا نقش ایران به مراتب برجسته‌تر شده است.

وی ادامه داد: این میزان قدرت نفوذ ایران نه تنها در لبنان،سوریه و عراق و منطقه بلکه حتی در مناطق فراتر از این مناطق محسوس است ، با توجه به این مساله آمریکا سعی دارد ایران را به نحو مثبتی درگیر این مناطق بکند بطوریکه منافع خود را نیز از این راه تامین کند.  
 
محمودی اظهار داشت: با این توضیحات زبان تهدید از سوی آمریکا کاهش پیدا کرده، علی‌رغم این موضوع ناخرسندی‌هایی در مورد مسئله فلسطین و تا اندازه‌ای سوریه وجود دارد، اما بحرانی که داعش ایجاد کرده می‌تواند آمریکا و ایران را بیشتر به هم نزدیک کند.
 
وی با اشاره به همسویی منافع آمریکا با رژیم صهیونیستی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی قوی‌ترین لابی را در ایالات متحده داراست و در مقاطعی حتی کنگره به خاطر منافع  این رژیم خلاف ایالات متحده تصمیم گرفته، اما سفر اخیر نتانیاهو نشان داد که آمریکا حاضر نیست به خاطر رژیم صهیونیستی دست به هر کاری بزند، بنابراین همان طور که روابط کنونی‌شان توام با یک ناخرسندی است.

این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطر نشان کرد: پرونده هسته‌ای ایران مساله‌ای است که در مورد آن اختلاف نظر جدی وجود دارد، رژیم صهیونیستی با ابزارهایی که به ویژه در کنگره آمریکا در دست دارد بخواهد مذاکرات هسته‌ای را به عقب بیندازد و کارشکنی کند، اما آمریکا نشان داد می‌تواند بعضی اوقات مقاومت کرده و زیر بار منافع این رژیم  نرود. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار