کارگر گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری شاهد رشد 38 درصدی در حوزه صادرات فرش دستباف هستیم که رقم مناسبی است.

حمید کارگر سرپرست مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به میزان صادرات فرش دستباف کشور گفت: متاسفانه دو سال گذشته بازه زمانی پر چالشی در صادرات فرش دستباف بود و در پایان سال 92 تنها 314 میلیون دلار میزان صادرات فرش دستباف بود که این رقم در دهه‌های اخیر کمترین رقم صادراتی این محصول می باشد.

وی افزود: این کاهش صادرات متاثر از عوامل متعددی می‌باشد اما با این حال همچنان جایگاه فرش دستباف ایران در میان اقلام صادرات غیر نفتی جایگاه مهمی است و در میان سایر کشورهای تولید کننده فرش ایران دارای بیشترین سهم از تجارت جهانی این محصول است.

کارگر گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری شاهد رشد 38 درصدی در حوزه صادرات این کالا هستیم که رقم مناسبی است.

وی اضافه کرد: البته چون این رقم با مدت مشابه سال گذشته که با رکود مواجه بودیم، مقایسه می‌شود نباید خیلی به آن دلخوش بود.
 
بهبود مناسبات سیاسی موثر در افزایش صادرات فرش دستباف 

سرپرست مرکز ملی فرش با اشاره به عوامل تاثیرگذار در کاهش صادرات فرش دستباف گفت: تحریم ایران توسط ایالت متحده آمریکا یکی از این عوامل بود چرا که یک چهارم فرش صادراتی ایران به آمریکا صادر می‌شد و از 4 سال گذشته که این کشور ورود هر فرشی را که مبدا تولید آن ایران است را ممنوع کرد یکی از بازارهای مهم صادراتی ما از دست رفت.

وی گفت: تحریم‌های عمومی کشور که باعث افزایش هزینه‌های صادرات و همچنین مسائل مرتبط با حمل و نقل و بیمه و مشکلات ناشی از عدم امکان نقل و انتقال ارز همچنین نوسانات ارزی و بی‌ثباتی بازار از دیگر عوامل تاثیرگذار بر کاهش صادرات فرش است.

کارگر اضافه کرد: ناآرامی های سیاسی در برخی از کشورهای عربی که بازار هدف صادراتی ما محسوب می‌شدند و همچنین وقوع رکود اقتصادی در برخی از کشورهای اروپایی از دیگر عوامل تاثیرگذار می باشد.

وی با اشاره به عوامل داخلی تاثیرگذار در کاهش صادرات گفت: بالارفتن هزینه تولید که به معنای بالا رفتن قیمت تمام شده فرش است نیز از دیگر این عوامل است که امکان رقابت با سایر کشورهای تولیدکننده را برای ما مشکل‌ساز می‌کند.

وی افزود: تطبیق دادن تولیدات داخلی با سلیقه مشتریان خارج از کشور نیز از دیگر عواملی است که زمان‌بر است.

سرپرست مرکز ملی فرش گفت: ورود برخی کالا ها و کف‌پوش های جایگزین مثل انواع فرش ماشینی، کف پوش‌ها ، پارکت و موکت‌ها از دیگر عوامل موثر بر میزان صادرات می‌باشد.

کارگر افزود: با همه این عوامل خوش‌بین هستیم که صادرات فرش دستباف با توجه به بهبود مناسبات سیاسی کشور رشد خوبی را داشته باشد که البته در ماههای ابتدایی سال شاهد این امر بودیم.

وی تاکید کرد: با توجه به عزم جدی دولت تدبیر و امید و توجه ویژه به فرش دستباف و حوزه صادرات غیر نفتی امیدواریم صادرات این محصول افزایش یابد.
 
صادرات فرش دستباف به بیش از 80 کشور 

سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه فرش دستباف به بیش از 80 کشور دنیا صادر می شود گفت: بخشی از این بازار بازارهای سنتی هستند که از دیرباز فرش ایران را می‌شناختند و ما در این کشورها پایگاه و جایگاه صادرات و فروش داریم.

وی افزود: برخی بازارهای جدید مثل چین، روسیه، آفریقای جنوبی، برزیل و برخی کشورهای آسیای میانه و شرق آسیا هستند که چین با وجود اینکه روزگاری تولید کننده فرش‌دستباف بود امروز یکی از بهترین واردکنندگان فرش دستباف است و در آمار 6 ماهه رتبه پنجم را در میان وارد کنندگان به خود اختصاص داده است.

کارگر تاکید کرد: به طور معمول کشورهای آلمان، ایتالیا، ژاپن، لبنان و امارات از خریداران عمده فرش دستباف در سال‌های اخیر هستند.

انتهای پیام/
 
برچسب ها: فرش ، صادرات ، چین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار