به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، ماهیهای ریز و درشت و قرمز و سیاه از سر و کول هم بالا میروند تا از قافله خوردن پفک و نونی که برای شان ریخته میشود عقب نمانند، حرکت قایقهای موتوری و پدالی، موجهای کوتاه آب دریاچه را به کناره آهکی آن میکوبد و جمع هماهنگ ماهیها را به هم میریزد و پراکندهشان میکند.
دور دریاچه از شلوغی آدمها پر و خالی میشود. این دریاچه، فرصتی را برای تهرانیها ایجاد کرده است تا نسیم دریای شمال را در خود تهران تجربه کنند! در ساحلی پیادروی میکنند که پوشش جنگلی پیرامون دریاچه چیتگر زیر چشمشان است و جنگلهای انبوه شمال را برایشان تداعی میکند.
گرچه از یک طرف دریاچه برجهای چند طبقه پرشماری دارند به سمت آسمان سرک میکشند و این ترس آدم را دربرمیگیرد که قرار است در آینده زنجیره این برجهای دور دریاچه کامل شود و از بیخ و بن، آرامش و زیبایی و خنکی مطبوع و فضای سبز دور دریاچه را ریشهکن کند.
فضای سبز دریاچه و پیاده روهای وسیع کنار آن و همچنین تعداد زیاد آلاچیق جا برای نشستن دارد و گزاف نیست اگر بگوییم که اگر همه تهرانیها برای تفریح به دریاچه چیتگر بیایند جا برای نشستن پیدا میکنند. زیرساختهای گردشگری نیز نظمی منطقی دارند و دسترسی به سرویسهای بهداشتی و نمازخانه در هر نقطه از دریاچه آسان است.
انواع خوراکیها و خوردنیها نیز که جزو جداناشدنی تفریحات روزهای تعطیل است نیز توسط چرخهای کوچک در کنار دریاچه به فروش میرسد. ساخت و ساز اطراف دریاچه نشان میدهد در آینده نزدیک تفریحات بیشتری به جمع سرگرمیهای کنار دریاچه اضافه میشود که یکی از آنها شهربازی است که چرخ فلک بیکار کنار دریاچه نشانی برای ساخت شهربازی است.
دریاچه چیتگر که چند سالی است به تفرجگاههای تهران اضافه شده به دلیل قرارگرفتن در مسیر بادهای غربی- شرقی تهران میتواند علاوه بر تلطیف هوا و بالا بردن رطوبت در سطح شهر تهران با استقرار کاربریهای تفریحی – گردشگری نقش بسزایی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.
طرح ساخت این دریاچه به تدوین نخستین طرح جامع شهر تهران در سال ۱۳۴۷ باز میگردد که در آن ساخت دریاچهای در غرب شهر تهران پیش بینی شده بود ولی ساخت این دریاچه به دلیل محدودیتهای فنی و بودجهای تا سالها مسکوت ماند.
فاز اول پروژه دریاچه چیتگر با نام شهدای خلیج فارس در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲افتتاح شد. پس از اتمام فاز اول، ساخت فاز دوم طرح به مساحت ۱۴۰ هکتار در جنوب بزرگراه حکیم شامل جزایر آبی، محور چهار باغ، پارک آبی و مونوریل چیتگر در دستور کار شهرداری قرار دارد.
مجموعه تفریحی- توریستی دریاچه شهدای خلیج فارس دارای۳ جزیره با نامهای شهدای تنب کوچک، شهدای تنب بزرگ و شهدای ابوموسی با عملکردهای فرهنگی، مذهبی و تفریحی است.
جزیره شهدای تنب بزرگ با مساحت ۱0 هزار متر مربع با کاربری فرهنگی و مذهبی، جزیره شهدای تنب کوچک با مساحت ۴۰۰۰ متر مربع با کاربری فرهنگی، اجتماعی و هنری، جزیره شهدای ابوموسی با مساحت ۱۳ هزار مترمربع با کاربری خدماتی، تفریحی و پذیرایی مجهز به اسکله، قایق برقی و قایق امداد و همچنین قایقهای تفریحی و پدالی است.
این دریاچه مصنوعی که منبع تلطیف هوا در حوزه غرب تهران به شمار میرود در کنار پارک جنگلی چیتگر میتواند اثرات بسیار مطلوبی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.
پاییز شاید قشنگ ترین زمان برای پیاده روی در کنار دریاچه چیتگر باشد؛ وقتی برجها در غبار هوای پاییزی گم میشوند و روزهای بارانی و ابری دریا را میتوان در کنار دریاچه چیتگر به تماشا نشست.