فوتبال احتیاج به بازنگری جدی و تجدید نظر اساسی دارد؛

گودرزی: نتیجه کاروان ایران مطلوب نه، اما مثبت بود/ مردم از باخت‌های غیرمنطقی در ورزش مغموم و گلایه‌مند می‌شوند

وزیر ورزش و جوانان با حضور در برنامه ورزش و مردم با اظهار رضایت نسبی از عملکرد کاروان ورزش ایران در بازی‌های آسیایی اینچئون گفت: اگر در باد این پیروزی‌ها بخوابیم پیشرفتمان در ورزش متوقف خواهد شد.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، محمود گودرزی صبح امروز با شرکت در برنامه قدیمی ورزش و مردم که با اجرا بهرام شفیع انجام شد به سوالات مجری برنامه پاسخ داد.

در ابتدای این برنامه وزیر ورزش و جوانان ضمن تشکر از حمایت های مسئولان و دست اندرکاران هیات دولت و مردم شریف ایران از رسانه ملی بابت پوشش مناسب رقابت های آسیایی کره جنوبی قدردانی کردند.

گودرزی در پاسخ اولین سوال به ارزیابی از حضور کاروان ایران در بازی‌های اینچئون پرداخت و گفت: علی الاصول من نباید از نتیجه بدست آمده اظهار رضایت کنم به جهت اینکه اگر احساس کنیم که توفیق داشته ایم حتما متوقف می شویم. ما باید همواره نگاه به جلو داشته باشیم و از شرایط موجود برای تحقق شرایط مطلوب استفاده کنیم.

گودرزی در ادامه گفت:البته من از نتایج بدست آمده رضایت نسبی دارم اما مفهموم این حرف این نیست که متوقف بشویم و به این نتایج بسنده کنیم.

گودرزی با اشاره مجدد به مراحل انتخاب وزیر ورزش و جوانان در ابتدای شروع کارِ دولت تدبیر و امید و از دست دادن زمانی نزدیک به چهار ماه و همین طور گسیختگی موجود در بعضی فدراسیون های ورزشی به دلیل نبود روسای ثابت و اداره شدن آنها توسط سرپرستان گفت: در کنار این مسایل مشکلات مالی به دلیل وجود تحریم ها که بعضا هنوز هم ادامه دارند شرایط سختی را در شروع کار برای ما بوجود آورده بود. اینکه فدراسیونی با سرپرست اداره شود مترادف است با انجام نشدن برنامه های طولانی مدت؛ امری که بیشترین ضربه را به ورزش می زند .

وزیر ورزش و جوانان در ادامه صحبت های خود گفت: برای همین در شروع کارمان تصمیم گرفتیم انتخابات فدراسیون ها را برگزار کنیم. متاسفانه برگزاری انتخابات با توجه به ذائقه ای که از قبل و در دروره های گذشته ایجاد شده کار نسبتا دشواری بود. اعتراضات و حاشیه هایی وجود داشت و رسانه ها هم منتظر بودند به این حاشیه ها دامن بزنند؛ بدون توجه وعنایت به رویکرد کلان ورزش ملی و حضور موفقیت آمیز در عرصه های بین المللی که لازمه آن وجود آرامش در فضای ورزشی کشور است.

گودرزی در ادامه گفت: اما در پایان قانون اجرا شد به نحوی که سازمان بازرسی کل کشور به عنوان ناظر قانونی بر حُسنِ انتخابات از بنده و تیم اجرایی تقدیر کردند و در نامه ای به رییس جمهور عنوان کردند برای اولین باردر وزارت ورزش و جوانان قوانین به طور تمام و کمال انجام شده است و دخالتی در امور انتخابات صورت نگرفته است.

گودرزی درباره انتخابات کمیته ملی المپیک و بازخوردهای آن نیز گفت: خوشبختانه برنده و بازنده‌ی این انتخابات اذعان کردند که کار، مهندسی شده نبود. البته برخی از گوشه و کنار چیزهایی گفتند که اقلیت هستند و حرف‌شان محلی از اعراب ندارد. من هم هر گونه دخالت اطرافیانم در این انتخابات را ممنوع کردم و این برای نخستین بار بود که اغلب منتخبین جزو اهالی ورزش بودند.

گودرزی با اشاره به اینکه از همان ابتدا سیاست زدایی از ورزش، شعار و برنامه ما بوده است، گفت: وزارت ورزش و جوانان ارگانی تخصصی است و باید کارشناسان این حوزه وارد شوند. متاسفانه در دوره های گذشته بازیهای آسیایی اتفاقاتی افتاد که زیبنده نام ایران نبوده است اما خوشبختانه در این دوره جوِّ تفاهم، دوستی و گذشت از خود به نفعِ کشور در بین مسئولین حرفِ اول را زد و عرصه بسیار آرامی وجود داشت و برخلاف نظر کارشناسانی که فکر می کردند نتیجه مناسبی بدست نخواهد آمد اما شاهد بودیم که رکوردهای خوبی در مدال آوری رقم خورد و با کسب 21 مدال طلا رکورد قبلی شکسته شد.

مقام عالی ورزش درباره حضورش در دانشگاه گفت: پیش از این حضور بیشتری در دانشگاه داشتم و حتی تیم کشتی دانشگاه را تمرین می‌دادم اما اکنون تنها هفته‌ای دو یا چهار ساعت در مقطع دکترا تدریس می‌کنم اما عشق و علاقه‌ام به تحقیق و مطالعه سر جایش است. به هر حال برای شرکت در هر جلسه‌ای باید 5 – 6 ساعت مطالعه کنم تا از مسائل فنی آن جلسه مطلع باشم.

گودرزی ادامه داد: این اولین بار نیست که افراد آکادمیک در سازمان ورزش حضور دارند. پیش از این کسانی مثل مصطفی داوودی و درگاهی حضور داشتند. بعدها از حوزه‌های سیاست، به خاطر جذابیت ورزش وارد این عرصه شدند. با این حال از تک تک مدیران سابق سازمان ورزش تشکر می‌کنم. سازمان ورزش یک سازمان تخصصی است و بر همین اساس معاونان متخصصی را برگزیده. سجادی استاد دانشگاه است و عبدالحمید احمدی درجه دانشیاری دارد. همچنین شهریان فوق‌لیسانس تربیت بدنی است و خادم، قهرمان دنیا، المپین و نماینده سابق مجلس است.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه گفت: عموما کسانی که در این دوره در راس فدراسیون‌ها هم انتخاب شدند، ورزشی و متخصص بودند و احیانا اگر کسانی غیر از این انتخاب شده‌اند، به خاطر اقبال عمومی بوده که درباره‌شان وجود داشته است و آن‌ها باید با استفاده از مشاوران متخصص این ضعف را جبران کنم.

گودرزی در ادامه با بیان اینکه مدیریت‌ها باید فارغ از فضای لفاظی و تعارفات باشد، گفت: آنچه حقیقت است باید عنوان شود. اگر فدراسیونی می‌داند که عملکردش مطلوب نیست، باید بپذیرد و عذرخواهی کند. کما اینکه من هم این کار را می‌کنم. باید از فرافکنی پرهیز کنیم. مثلا این که می‌گویم در ایجاد ثبات در فضای ورزش چند ماه تاخیر ایجاد شد، یک واقعیت است اما اگر ورزش ما در اینچئون نتیجه نمی‌گرفت، نباید این مسئله را به عنوان دلیل اصلی مطرح می‌کردیم. باید آنچه در توان داریم بگذاریم و نتیجه آن را بپذیریم.

وزیر ورزش و جوانان در جمع بندی خود از عملکرد رشته‌های مختلف ورزشی در بازی‌های آسیایی اینچئون در برنامه صبحِ امروز ورزش و مردم گفت: اگر بخواهیم ارزیابی مختصری از این مسئله داشته باشیم می‌توانیم فدراسیون‌ها را به سه دسته مطلوب، کم‌تر از حد انتظار و نامطلوب تقسیم‌بندی کنیم. فدراسیون‌های والیبال و کشتی عملکرد بسیار مطلوبی داشتند. همچنین وضعیت ووشو، تکواندو، کاراته، بسکتبال، تیراندازی، تیراندازی با کمان و دوچرخه‌سواری مطلوب بود. رشته‌های هندبال، وزنه‌برداری و شنا کمتر از حد انتظار ظاهر شدند، البته هندبال دستخوش آفتی بود که سالیان دراز بازیکن‌سالاری و اعمال نظر افراد و سازمان‌ها در آن نقش داشت. من هم از تصمیم رییس فدراسیون در تغییر این رویه حمایت کردم.
 
وزیر ورزش در ادامه فدراسیون‌های دوومیدانی و جودو را به عنوان فدراسیون‌های نامطلوب معرفی کرد و گفت: در دوومیدانی به جز تک ستاره‌ها هیچ موفقیتی حاصل نشد و ما هیچ برنامه‌ریزی خاصی ندیدیم. از جودو هم گلایه دارم. اما فوتبال! این رشته تحت تاثیر چندین عامل به این وضعیت دچار شده است.
 
گودرزی ادامه داد: پس از جام جهانی اظهارنظر فنی کردم که با تهاجم شدیدی روبه‌رو شد. آن زمان نتیجه تیم ملی در جام جهانی را با دوره‌های قبل مقایسه کردم و گفتم در این دوره هم مانند دوره‌های قبل دو شکست داشتیم که عین واقعیت بود. اما این حرفم به مذاق برخی افراد که از حاشیه فوتبال منافعی دارند خوش نیامد. این کار حاشیه‌ی امنی برای فوتبال ملی ایجاد می‌کند که از نقد دور شوند.
 
عضو ارشد مجمع فدراسیون فوتبال همچنین گفت: اتفاقاتی که رخ داد باعث شده که اگر به عنوان مثال یک مربی برای تیم امید انتخاب می‌شود، کسی اجازه نقد کردن نداشته باشد. اگر ما نقد کنیم می‌گویند که وزارت ورزش در فوتبال یا سازمان مستقلی به نام فدراسیون فوتبال دخالت کرده است. اگر هم نقد نکنیم حاصلش این باخت‌های بسیار غیر منطقی و دور از شان نام ایران می‌شود.
 
گودرزی افزود: فدراسیون فوتبال باید عوامل این ناکامی‌ها را بررسی کند و این فدراسیون باید از تصمیم‌های فردی به خرد جمعی تغییر وضعیت دهد. اگر در حوزه کادر فنی تصمیم‌گیران یا حتی برنامه‌ریزان فدراسیون مشکلی وجود دارد باید تغییر کنند. پافشاری بر یک اشتباه، خود اشتباه مضاعفی است. به نظر من فوتبال جای تجدیدنظر جدی دارد.

گودرزی در ادامه خطاب به رسانه‌ها گفت:‌ رسانه‌ها این صحبت من را حمل بر دخالت در فوتبال نکنند. هرچند به عنوان متولی ورزش که باید به هیات دولت و مجلس پاسخگو باشم شاید حق دخالت هم داشته باشم. نمی‌شود در یک محدوده جغرافیایی به نام ایران که اعتبار، فضا، تاسیسات و همه حمایت‌ها از ناحیه دولت است و تلویزیون دولتی فوتبال را تبلیغ می‌کند، دولت در تصمیم‌گیری‌ها حقی نداشته باشد. هرچند اساسنامه‌ها این طور تنظیم شده و ما آن را می‌پذیریم ولی باید پاسخگوی جامعه نیز باشیم.
 
وی افزود: مردم ما از پیروزی خشنود می‌شوند و باخت منطقی را نیز می‌پذیرند اما از باخت غیر منطقی گلایه دارند و مغموم می‌شوند. ما حق نداریم با خطای خود برای مردم غم و غصه را رقم بزنیم. در فوتبال باید تجدید نظر صورت گیرد و خود مسئولان فدراسیون باید این کار را انجام دهند و شرایط را به گونه‌ای تغییر دهند که از ظرفیت گسترده فوتبال بیشترین استفاده صورت گیرد.باید از این ظرفیت بزرگ حداکثر بهره را ببریم اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. یکی از علت‌های مهم این مسئله نیز حضور افراد غیر متخصص در فدراسیون است. فدراسیون باید از مشاوران و حلقه‌های بازخورد دهنده متخصص استفاده کند.
 
گودرزی در مورد اینکه در وزارت به دنبال تعارف نیستید و این نوع تواضع می‌تواند در ورزش ما مفید باشد اظهار داشت: این موضوع نظر شماست فکر نکنم این قدر هم متواضع باشم. باید از اخلاق لفاظی پرهیز کنیم. اگر فدراسیونی موفق نیست باید عذرخواهی کند. همان طور که من هم این کار را می‌کنم. از فرافکنی پرهیز کنیم. واقعیت کتمان ناپذیر است. تاخیری افتاد و اگر نتیجه نمی‌گرفتیم تنها علتش این نبوده است. مردم علاقه مند هستند راست را بشنوند. متاسفانه فضایی که ایجاد شده این است که حرف راست شما را باور نکنند. باید این مسئله را تصحیح کنیم. از اینجا اگر تقصیری باعث شده که در جایگاه بهتری قرار نگیریم عذرخواهی می‌کنم و اما هر کدام دلایلی دارد.
 
وزیر ورزش و جوانان وقتی باز هم با سوال مجری برنامه ورزش و مردم در مورد فوتبال روبه‌رو شد، گفت: نمی‌خواهیم در این برنامه خیلی در مورد فوتبال صحبت شود تا حقوق ورزشکاران رشته‌های دیگر تضییع نشود ولی فدراسیون فوتبال باید شرایط خود را تغییر دهد.
 
وزیر ورزش و جوانان درباره ورزش بانوان و حضور آن‌ها در بازی‌های آسیایی گفت: خوشبختانه موانع حضور بانوان در میادین بین‌المللی یکی پس از دیگری برداشته می‌شود. همانطور که در بسکتبال این اتفاق رخ داد. بانوان توانمندی‌های زیادی دارند که به نظرم در آینده افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از برنامه‌های اصلی‌ام افزایش کیفی و کمی حضور بانوان در ورزش قهرمانی است.
 
گودرزی در ادامه گفت: در بازی‌های آسیایی 2002 تنها یک ورزشکار زن حضور داشت. در سال 2006 از 25 بانوی حاضر در بازی‌ها دو نفر مدال گرفتند. در سال 2010 از مجموع 88 ورزشکار زن به یک طلا، چهار نقره و 9 برنز رسیدیم اما در دوره اخیر با وجود آن که تعداد بانوان نسبت به دوره قبل 30 نفر کمتر شده بود، به 2 طلا، 7 نقره و 7 برنز دست پیدا کردیم که رشد خیلی خوبی بوده است.
 
گودرزی ادامه داد: ورزش بانوان این پتانسیل را دارد که دوشادوش مردان در میادین حضور داشته باشد. البته در برخی رشته‌ها که محدودیت‌های عقیدتی و مرامی داریم نمی‌توانیم کاری کنیم اما در رشته‌هایی که اجازه حضور بانوان در میادین بین‌المللی وجود دارد حضور داریم و در رشته‌هایی نیز که اجازه حضور بانوان با حجاب اسلامی داده نمی‌شود، از نظر دیپلماتیک وارد می‌شویم.
 
وی تصریح کرد: نمی‌گویم به بانوان ظلم شده اما عدالت هم در حق‌شان رعایت نشده است. سالن اختصاصی و فضاهای مناسب برای بانوان خیلی کم است. در تهران یک یا دو نمونه پارک بانوان وجود دارد که از مسئولان شهرداری تشکر می‌کنم. به هر حال مشکلات فیزیکی بانوان بیشتر از مردان است و باید امکانات لازم برای ورزش آن‌ها فراهم شود. مطمئن هستم که دولت تدبیر و ا مید عنایت بیشتری به این مسئله می‌کند. این دینی است که به گردن ماست و باید آن را بپردازیم.
 
گودرزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان درصدد ایجاد مرکز آموزشی برای حضور مربیان برتر دنیا در ایران است، گفت: می‌خواهیم مربیان بزرگ رشته‌های مختلف در دنیا به ایران بیایند تا سبب دانش‌افزایی در بین مربیان ما شوند تا بتوانیم از نظر فنی مربیان خوبی را داشته باشیم.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه در طی یک برنامه سه ساله در نظر داریم تا 31 استان ایران را مورد استعدادیابی قرار دهیم، گفت: می‌خواهیم سالی 10 استان به مراکز استعدادیابی تجهیز شوند تا استعدادهای برتر با معرفی به آنجا در نهایت به تیم‌های ملی معرفی شوند. انجام این امر نیاز به بودجه دارد و در گام اول از دولت و در گام دوم از مجلس انتظار کمک و حمایت داریم.
 
ایشان همچنین به ایجاد معاونت آموزشی و پژوهشی در وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: قرار است این معاونت تولیدات دانشگاهی را به مرحله اجرایی برساند. در حال حاضر یک خلاء بین تولیدات علمی و استفاده از آن‌ها در ورزش ایران داریم که باید تلاش کنیم این خلاء پر شود. طرح‌های خوبی در این بین بیان شده و ما می‌خواهیم به صورت بنیادین آن‌ها را اجرایی کنیم.
 
وزیر ورزش و جوانان با ابراز گلایه از برخی که تلاش می‌کنند ورزش ایران را از متن به حاشیه ببرند، گفت:‌ باید نگاه ویژه‌ای به متن ورزش شود. البته شاید گاهی حاشیه‌ها جذابیت‌هایی داشته باشند ولی مهم توجه به متن ورزش است.
 
گودرزی به تعامل ویژه‌ای که بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان وجود دارد اشاره کرد و گفت: امیدوارم این تعامل همچنان ادامه داشته باشد. کمیته ملی المپیک ظرف 6 ماه گذشته زحمات بسیاری را کشید و نباید به هیچ عنوان زحمات آن‌ها را ما مصادره کنیم. همین اعزام کیفی ورزشکاران جزو مهم‌ترین موارد انجام شده در مدت اخیر بود.
 
وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگری از صحبت‌های خود از ضعف در دیپلماسی ورزشی ایران ابراز ناراحتی کرد و گفت: متاسفانه علی‌رغم داشتن 230 کرسی در مجامع مختلف بین‌المللی، تاثیرگذاری مناسبی در عرصه دیپلماسی ورزشی نداریم. ما باید حضور قوی در این عرصه داشته باشیم.
 
گودرزی به سفر خود به اینچئون اشاره کرد و گفت: من در ابتدا نمی‌خواستم به کره سفر کنم اما وقتی به من اطلاع دادند که شیخ احمد (رییس شورای المپیک آسیا) تمایل دارد با من دیدار کند و این دیدار می‌تواند دستاوردهایی را برای ورزش ایران داشته باشد، تصمیم گرفتم به اینچئون سفر کنم.
وزیر ورزش و جوانان افزود: شرایطی باید ایجاد شود که حقوق ورزشکاران ایرانی تضییع نشود. خوشبختانه در دیدارهایی که داشتم از رویکرد دولت جدید استقبال شد و قرار است در نشست‌های بعدی وارد جزئیات مسائل مختلف در زمینه‌های دیپلماسی ورزشی شویم و فارغ از حضور فردی، حضور حاکمیتی در ورزش جهان داشته باشیم.
 
گودرزی در مورد اهدای پاداش‌های مدال‌آوران اینچئون نیز گفت: امیدوارم بتوانیم قبل از ماه محرم جشنی را برپا کنیم و پاداش قهرمانان را به آن‌ها بدهیم. البته قبل از سفر به بازی‌های آسیایی نیز پاداش‌هایی به قهرمانان داده شد که تاثیر زیادی در روحیه آن‌ها داشت.
 
وزیر ورزش و جوانان در پایان این گفت وگو در مورد چشم‌اندازش از بازی‌های المپیک 2016 ریو نیز گفت: ورزشکاران ما ظرفیت مدال‌آوری بسیاری را دارند و باید انگیزه را در بین آن‌ها برای المپیک 2016 و البته بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا بالا ببریم و در این میان باید توجه ویژه‌ای به ورزش بانوان شود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار