به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ بانک جهانی مقدار محصولات غذایی را که هر سال به دور ریخته می شود شرم آور خوانده است که برآورد شده که تنها در بریتانیا این مقدار به پانزده میلیون تُن میرسد.
اسلووِگا که برنده جایزه طراحی "جیمز دایسون" شده است می گوید: این یک برچسب با واکنش بیولوژیکی است که تاریخ انقضا را با توجه به وضعیت مواد غذایی داخل بسته به روز می کند. یک لایه ژلاتین را روی یک سطح زبر زدم. به این دلیل از ژلاتین استفاده کردم که ژلاتین یک ماده طبیعی است و مانند مواد غذایی و به همان سرعت فاسد میشود و چون در ابتدای کار، ژلاتین جامد است، شما زبری سطح را احساس نمیکنید و ژلاتین این خاصیت را دارد که وقتی به طور کامل خراب شد، به یک مایع تبدیل میشود. در این صورت شما برجستگیهای زیر آن را احساس می کنید و این نشان میدهد که دیگر غذا برای خوردن خوب نیست.
پس این برچسب، مانند مواد غذایی و با همان سرعت تجزیه می شود و بنا به غلظت ژلاتین، می توان آن را برای هر غذایی استفاده کرد.
به گفته اسلووِگا این سیستم کاربردهای دیگری نیز دارد، از این می توان در مورد هر چیز فاسد شدنی استفاده کرد؛ نه تنها برای غذا، حتی برای حمل و نقل اعضای بدن هم می توان از آن بهره گرفت تا مطمئن شویم که درجه هوا برای نگهداری مناسب بوده و همه شرایط رعایت شده است.
همچنین می توان از آن در داروهایی که به سرعت فاسد میشوند استفاده کرد. در مورد هر چیزی که خراب شدنی و دارای تاریخ انقضا کوتاه مدت است، می توانیم این را بکار ببریم.
هنوز کم و کاست هایی در این برچست وجود دارد. ژلاتین یک فرآورده حیوانی است و برخی گیاه خواران آماده استفاده از آن نیستند. در هر حال حتی اگر بزودی از برچست های ژلاتینی استفاده نکنیم، تاریخ انقضا برچسبهای سنتی رو به پایان است.
انتهای پیام/