غلامرضا حاجتی، متخصص اعصاب و روان در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: نیاز یک فرد عادی به خواب طی شبانه روز، بطور متوسط 7 تا 9 ساعت است که عمده این خواب طی یک شب است. و معمولا چرت زدنهای کوتاه طی روز، جزء این ساعات خواب محسوب نمیشود.
دکتر حاجتی ادامه داد: شاخص داشتن یک خواب خوب و کافی این است که فرد صبح روز بعد با سرحالی بیدار شود و عملکرد نرمال داشته و مغز وی فعال و آماده پذیرش مسائل جدید و برای یادگیری باشد.
وی ادامه داد: 5 درصد انسانها پرخواب هستند و نیاز به بیش از 10 ساعت خواب طی شبانهروز، دارند. بیخوابی ممکن است سرشتی باشد یعنی فیزیولوژی بدن به گونهای است که با خواب بیش از حد نرمال، میتواند فعالیت و عملکرد مطلوب داشته باشد خواب این گروه از افراد نه تنها موجب اختلال در تمرکز و خلاقیت نمیشود، بلکه کمخوابی آنها را کم کار آمد و کم تمرکز میکند.
این متخصص اعصاب و روان تاکید کرد: طیفی از سندرومها وجود دارد که علائمی چون پرخوابی را به همراه دارند که در این حالت علت اصلی باید درمان شود تا ریتم و ساعات خواب در فرد به حالت نرمال نزدیک شود.
اختلالات متابولیک چون
کم کاری تیروئید، بعضی از انواع افسردگی و سندرم پرخوابی- پرخوری از جمله بیماریهایی هستند که پرخوابی با منشا بیماری را در فرد ایجاد میکنند.
انتهای پیام/