به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: میزان صادرات انجیر نسبت به پارسال 65 درصد افزایش داشته است ، و به کشورهای ویتنام ، هند ، هنگ کنگ ، مالزی، کویت، کانادا ، قطر، قرقیزستان ، فرانسه ، عمان ، عراق، سوئیس ، سنگاپور، بحرین ، انگلستان ، امارات متحده عربی ، استرالیا و آلمان صادر می شود.
ضیغمی با بیان اینکه در استان فارس در شهرستانهای استهبان ، کازرون ، داراب، نی ریز ، جهرم ، سروستان و فیروز آباد انجیر تولید می شود و بیشترین سهم تولید انجیر را این شهرستانها به خود اختصاص داده اند افزود: بیشترین سطح زیر کشت تولید انجیر دیم استان و کشور را شهرستان استهبان به خود اختصاص داده که از0 4800هکتارسطح زیر کشت انجیر استان بیش از 23000هکتار متعلق به شهرستان استهبان است ، و بر اساس آمار در سال 92 سطح زیر کشت انجیر استان 48480هکتار بوده که از این تعداد 746هکتار آبی و مابقی بصورت دیم می باشد .
وی انجیر را از نظر غذایی و طبی مفید دانست و گفت : انجیر دارای کالری بالا و ویتامینهای AوBوC و املاحی چون کلسیم، فسفر ، آهن ، سدیم و پتاسیم می باشد که در صنایع غذایی از این میوه شربت انجیر،مسقطی انجیر ، عرق برگ انجیر، مربا و مارمالاد و انجیرمرطوب پرسی تهیه می شود .
وی ادامه داد : انواع انجیر در تقسیم بندی کلی به دو گروه انجیر بر و انجیر خوراکی یا انجیر ماده و انجیر خوراکی یا انجیر ماده نیز به سه گروه ازمیر، سان پدرو و معمولی تقسیم می شود .
انجیربا نام علمی Ficus carica(فیکوس کاریکا) متعلق به خانواده mora c e ae(موراسه) و زیر نوع Eicus(ایرسیس) است ، در نوع ficusاز حدود 700گونه تشکیل شده که بیشتر در مناطق گرمسیری رشد می کنند و گونه کاریکا تنها گونه ای است که در سطح تجارتی فقط برای میوه اش مورد کشت و پرورش قرار می گیرد ، درخت انجیر خزان دار با عمر متوسط 100سال با شاخه های قوی بدون کرک می باشد .
درخت انجیر بدلیل مقاوم بودن خشکی و شوری دارای سیستم ریشه بسیار قوی و عمیق است و بصورت دیم کاشت می شود .
انتهای پیام/ش/ن