بررسی رتبه بندی‌های دانشگاه شریف بر اساس معیارهایQS نشان از پیشرفت دانشگاه شریف در زمینه‌ی میزان ارجاع به مقالات منتشرشده توسط اساتید این دانشگاه را دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و بر اساس رتبه بندی موسسه QS دانشگاه صنعتی شریف همانند سال گذشته در بین 800 دانشگاه برتر جهان و در دامنه 601 تا650 قرار گرفت.

بنا بر این گزارش؛ موسسه QS برای مشخص نمودن 800 دانشگاه برتر جهان، دانشگاه‌ها را در چهار زمینه‏ی؛ تحقیقات (Research)، آموزش (Teaching)، کارآفرینی (Employability) و چشم انداز بین المللی(International Outlook) مورد ارزیابی قرار می دهد و این چهار زمینه بر اساس شش معیار؛ شهرت علمی، شهرت کارآفرینی، تعداد دانشجو به ازای عضو هیأت علمی، میزان ارجاعات تحقیقات هیأت علمی، میزان جذب دانشجویان بین ‏المللی و میزان جذب هیأت علمی‏‌های بین‏ المللی ارزیابی می‌‏گردند.

1. شهرت علمی (40 درصد)
براساس نظرسنجی‏‌هایی که از هیأت علمی‏‌های دانشگاه‌‏ها در مورد بهترین موسسات در حوزه‏‌ی تخصص‏شان به عمل می‏‌آید. برای نمونه در رتبه‏‌بندی سال 2014-2015، از 63.700 نفر نظرسنجی به‏‌عمل آمده است.

2. شهرت کارفرما (10 درصد)
براساس نظرسنجی‏‌هایی از فارغ‏‌التحصیلان مقاطع مختلف دانشگاه‌‏ها به عمل می‌‏آید که به نظرشان دانشگاه‏‌ها را از لحاظ کارآفرینی، چگونه ارزیابی می‌‏کنند. برای نمونه در رتبه‏‌بندی سال 2014-2015، از 28.800 نفر نظرسنجی به‌‏عمل آمده است.

3. تعداد دانشجو به ازای عضو هیأت علمی (20 درصد)
یک شاخص ساده به منظور بیان کردن میزان کیفیت آموزشی یک دانشگاه می‌‏باشد. بدین معنی که به طور متوسط، هر عضو هیأت علمی دانشگاه، کنترل‏‌کننده‏‌ی وضعیت آموزشی چه تعداد دانشجو می‏‌باشد.

4. میزان ارجاعات تحقیقات هیأت علمی (20 درصد)
معیاری برای بیان اینکه چه میزان از تحقیقات انجام شده توسط اعضای هیأت علمی یک دانشگاه، کاربردی بوده و توسط محققین دیگر، مورد ارجاع (Citation) قرار گرفته‏‌اند که این آمارها از بانک اطلاعاتی Scopus جمع‏‌آوری و استخراج می‌‏گردند.

5. میزان جذب دانشجویان بین‌‏المللی (5 درصد)
معیاری برای نشان دادن اینکه دانشگاه چه میزان در جذب دانشجویان کشورهای دیگر، موفق بوده است.

6. میزان جذب هیأت علمی‌‏های بین‌‏المللی (5 درصد)
معیاری برای نشان دادن اینکه دانشگاه چه میزان در جذب اساتید و هیأت علمی کشورهای دیگر، موفق بوده است.

بر اساس آماری که از موسسه QS در دو سال اخیر منتشر شده، دانشگاه صنعتی شریف توانسته رتبه‌ی خود را با صعود 57 پله ای در زمینه تعداد ارجاعات به ازای هر عضو هیأت علمی از 260 به 203 ارتقا دهد و جایگاهش را در دامنه601 تا650 حفظ کند. 

گفتنی است در این رتبه بندی که در آن تنها دو دانشگاه ایرانی؛ صنعتی شریف و تهران حضور دارند، دانشگاه تهران نیز در دامنه 700-651 قرار دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار