به گزارش
خبرنگارادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در محل برگزاری مراسم رونمایی از کتابشناسی ماه که امروز در خانه کتاب برگزار شد؛ علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همه ما معتقدیم که ملتمان از فرهنگ و تمدن دیرپایی برخوردار است، گفت: هیچ کس نمی تواند فرهنگ چندین هزار ساله ما را انکار کند.
وی افزود: طبیعتا ما در مقدمه این تمدن دیرپا بحث کتاب و نوشته را در طول تاریخ می بینیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: گسترش کتاب و کتابخوانی برای هر فرهنگی نشاندهنده بعد اساسی فرهنگ و تمدن آن کشور است.
جنتی ادامه داد: جوامع هر چقدر که با کتاب بیشتر مانوس باشد به همان نسبت مسائل را بهتر حل کرده و وضعیت زندگی و روابط اجتماعیشان بهتر می شود.
وی عنوان کرد: بیشتر مراجعه کننده ها به کتابخوان ها به مطالعه کتابهای درسی در این اماکن میپردازند و تعداد اندکی از آنها کتابهایی در حوزه های مختلف را می خوانند.
جنتی ادامه داد: در گذشته که گفته میشد تعداد کتابخانههای ایران زیاد شده متوجه شدیم که به نوعی آمار سازی شده و برخی از کتابدارها نیز به ارائه این آمار گرایش پیدا کردهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما این آمار را مبنای کتابخوانی میدانستیم ولی در حال حاضر باید گفت: تیراژ پایین کتابهای ما جای تاسف دارد.
وی با اشاه به قرارگیری کتاب در متروها و اتوبوسهای برخی از کشورهای دنیا و گرایش افراد به مطالعه این کتاب ها در اوقات فراغتشان گفت:روحیه کتابخوانی در اکثر کشورهای خارجی زنده است، درحالی که ما در کشور خود را به صرف اوقات فراغتمان به کتابخوانی عادت نداریم.
جنتی اظهار داشت: کتابشناسی ماه و فصلنامه های منتشر شده توسط خانه کتاب کمک بسیاری به افراد جویای کتابها با موضوعات خاص میکنند.
وی همچنین با اشاره به تدوین آسیب شناسی کتاب از سال 1350 تا به امروز با جمع آوری مباحث و مسائل منتشر شده در رسانهها در باب کتاب عنوان کرد: بسیاری از مسائلی که ما با آنها درگیر هستیم در سالهای 1350 و 1351 هم دیده می شدند، برای این مشکلات باید راهحلی پیدا کرد، زیرا حل و فصل آنها به انتشار بهتر و راحت تر کتابها کمک می کند.
جنتی با اشاره به ناشرانی که در حال حاضر می خواهند خود را رها کرده و به کار دیگری روی بیاورند، تصریح کرد: باید به سمت شناخت مشکلات و راه حلهای آنها برویم، این مشکلات گاهی توسط لوایح قانونی و گاه دیگر توسط دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حل میشوند.
وی ادامه داد: به طور مثال در حال حاضر حفظ حقوق مولفان و مصنفان که تحت عنوان حقوق مالکیت فکری و ادبی در راس کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته بود در مرحله نتیجهگیری است.
جنتی تصریح کرد: ما باید بتوانیم متناسب با پیشرفتهای انجام شده مشکلاتمان را حل کرده و به حد صفر برسانیم.
وی اظهار کرد: امروزه استفاده از اساتید دانشگاه ها در مورد حل مشکلات حوزه کتاب یک امر ضروری است.
جنتی ادامه داد: در بحث ترجمه هم با توجه به نبود آثار ترجمه شده کافی برای ارائه به نمایشگاه های بینالمللی و کیفیت پایین این آثار باید از مترجمان توانا بهره جست.
وی در قالب نکته آخر به جریان اخذ رای اعتماد خود از مجلس شورای اسلامی اشاره کرده و گفت: من در این جریان گفتم کار را به اهلش واگذار میکنم و در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت های تابعه این کار را کردم.
همچنین؛ سید عباس صالحی، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قرارگیری حوزه کتاب در زمره دغدغه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وجود رهبری فرزانه، کتابخوان و کتاب دوست از افتخارات کشور ما است.
وی ادامه داد: امروزه حوزههای عملیاتی کتاب توجه ما را به خود جلب کرده، اما پشت مبحث کتاب مسئلههای فراوانی است که با بزرگ شدن حوزه های عملیاتی از دید ما خارج شدهاند.
صالحی گفت: من در حوزه کتاب برای خود یک طبقهبندی ایجاد کردم با همین نگاه به سراغ خانه کتاب و میرزایی رفتم.
به گفته صالحی هیات امنا و هیات مدیره خانه کتاب نباید تشریفاتی و اجرایی باشند، این دو بخش باید علمی و عملیاتی بوده و به کار خود ادامه دهند.
انتهای پیام/