به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ سهم کاراته ایران از پنج دوره حضور در بازی های آسیایی تا به حال کسب 23 مدال بوده ، که 9 مدال آن طلا، هشت نقره و پنج برنز حاصل تلاش کاراته کاها از این بازی ها بوده است.
رکوردداران طلایی
با این حال علیرضا کتیرایی و جاسم ویشگاهی با کسب 2 مدال طلا بهترین عملکرد را در بین کاراته کاهای در این بازی ها داشته اند.
همچنین ایران در مجموع ادوار گذشته این بازی ها صاحب سه عنوان نایب قهرمانی و 2عنوان چهارمی شده است.
اولین حضور و اولین طلا
تیم کاراته ایران برای نخستین بار از دوازدهمین دوره بازی های آسیایی که به سال 1994 و در هیروشیمای ژاپن برگزار شد، راهی این بازی ها شد. در آن دوره ایران توانست توسط مازیار فرید خمامی به مدال طلا برسد. آرش جوانشیر و سعید آشتیان هم 2 مدال نقره این مسابقات را کسب کردند. وحید خواجه حسنی صاحب مدال برنز شد تا تیم ملی عنوان نایب قهرمان مسابقات را از آن خود کند.
اما کاروان ورزش ایران در هیروشیما به جایگاه هفتمی آسیا اکتفا کرد.بانکوک با 4 مدال
سیزدهمین دوره این بازی های آسیایی به میزبانی بانکوک تایلند و به سال 1998 بود. در این دوره تیم ایران یک طلا و سه نقره بدست آورد و به مقام چهارم رسید. علیرضا کتیرایی تنها طلایی تیم ملی در آن مسابقات بود. مهدی عموزاده، مرحوم علی شاطرزاده و علاء الدین نکوفر سه کاراته کایی بودند که مدال های نقره را به گردن آویختند. در این دوره هم کاروان ورزشی ایران بازهم در جایگاه هفتم آسیا ایستاد.
دومین نایب قهرمانی
سال 2002 بوسان کره جنوبی میزبان بازی های آسیایی بود. برای ایران مهران بهنام فر و علیرضا کتیرایی 2 مدال طلا گرفتند و مهدی عموزاده، جاسم ویشگاهی و حسین روحانی هم مدال های نقره را کسب کردند تا تیم کاراته دومین نایب قهرمانی بازی های المپیک قاره ای را تجربه کند. با این وجود کاروان ورزشی ایران تنزل رتبه پیدا کرد و به مقام دهم رسید.
رکورد 3 طلا
در پانزدهمین دوره که سال 2006 برگزار شد، دوحه قطر میزبان بازیهای آسیایی بود. تیم کاراته ایران با کسب سه مدال طلا بیشترین تعداد مدال طلا در تاریخ حضور کاراته در بازی های آسیایی را کسب کرد. جاسم ویشگاهی، حسین روحانی و حسن روحانی 3 مدال خوشرنگ طلا را برای تیم ملی به ارمغان آوردند. سعید فرخی و اسماعیل ترکزاد هم مدال نقره را کسب کردند تا کاراته برای سومین بار نایب قهرمان شود و کاروان ایران به جایگاه ششم برسد.
دومین چهارمی کاراته
در آخرین دوره این بازی ها که به سال 2010 و به میزبانی گوانگجو چین برگزار شد، جاسم ویشگاهی و ذبیح اله پورشب مدال های طلا را گرفتند و تیم بانوان که نخستین حضورش را تجربه می کرد توسط فاطمه چالاکی و سمیرا ملکی پور به مدال برنز رسید تا کاراته سکوی چهارم این دوره از بازی ها را از آن خود کند. کاروان ورزشی ایران در این دوره از بازی ها به جایگاه چهارم قاره رسید.
پیش به سوی اینچئون
بعد از برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته کادرفنی در وزن 60- کیلوگرم امیر مهدی زاده ، در وزن67- کیلوگرم حسین سمندر، در وزن75- کیلوگرم سعید حسنی پور و در وزن84+ سجاد گنج زاده را برای بازی های آسیایی انتخاب کردند.
حسین روحانی و شهرام هروی مربیان اعزامی به اینچئون هستند. مربی بدنساز این تیم هم سیداحمد حسینی معرفی شده است.
در بخش بانوان هم در وزن 50- کیلوگرم نسرین دوستی، در وزن 61- کیلوگرم فاطمه چالاکی، در وزن 68- کیلوگرم پگاه زنگنه و در وزن 68+ کیلوگرم حمیده عباسعلی نمایندگان ایران در بازی های آسیایی خواهند بود.
فریبا بداغی و ستاره موسوی هم به عنوان مربی این تیم را همراهی می کنند.
محسن آشوری مدیر تیم های ملی و دبیر فدراسیون کاراته نیز در کنار تیم ملی به اینچئون می رود. جواد سلیمی و محمد مردانی نیز به عنوان داور در بازی های آسیایی اینچئون قضاوت می کنند.
همچنین علیرضا سمندر پنجم شهریور عازم اینچئون می شود تا در کنار ملی پوشان کاراته باشد.
ملی پوشان کاراته ایران کمتر از یک ماه دیگر پس از حضور در بازی های آسیایی اینچئون باید در رقابت های جهانی آلمان شرکت کند.
برای این تیم که با حاشیه های زیادی ترکیبش را شناخته امید زیادی برای مدال آوری ورزشکارانش متصور شده اند.
کاراته کاها سوم مهرماه راهی اینچئون می شوند و طی روزهای 10 تا 12 مهرماه به روی تاتامی مسابقات خواهند رفت.
انسیه بحری
انتهای پیام/