به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، این روزها اگر چند دقیقه ای تامل کنید و از پشت شیشه روزنامه فروشی، فروشگاه محل شاید هم هنگام پیچیدن نسخه یا پرداخت بهای دارو نگاهی به آنطرف میز یا قفسه های کوچک کنار صندوق بیندازید، بسته های کوچک و رنگارنگی را می بینید که محتویاتش مربع ها و مستطیل های کوچک و بزرگ و گاهی هم رنگی است، همانهایی که ما به آن آدامس میگوییم.
این درحالی است که آدامسها مانند بسیاری از محصولات صنعتی خوراکی و نیمه خوراکی معایب و مزایایی در توصیههای مصرفی خود دارند. به گفته بسیاری از متخصصان دهان و دندان پیامد مصرف برخی از آدامسها خرابی دندانهاست، زیرا آدامسها باعث حفظ باكتریها در دهان شده و عفونت ایجاد میكنند.
البته نباید شرط انصاف را فراموش کرد اینکه آدامسها محاسنی هم دارند مانند بهبود حافظه عملی، افزایش توان یادگیری كوتاهمدت و بلند مدت، فعالترکردن بخش جلوی شبكه مغزی و و پردازش بهتر اطلاعات مغز علاوه براین افرادی كه از اسید معده رنج میبرند می توانند با جویدن آدامس مانع برگشت اسید از معده به دهان خود شوند، اما همه اینها را گفتم که برسم به یک توصیه، شاید هم پیشنهادی دوستانه؛ اینکه میتوانید به جای آدامس از کندر استفاده کنید. صمغ درخت خارداری که 2 متر ارتفاع دارد و متعلق به نواحی گرم است. درباره ویژگیهایش هم باید گفت؛ مانند آدامس بوی بد دهان را میگیرد و جویدن آن لثهها را محکم میکند.
از این موارد که بگذریم اگر مبتلا به اسهال و استفراغ هستید توصیه می کنم صمغ این درخت خاردار را با آب سرد میل کنید. البته برای قطع ادرار و بلغم هم میتوانید آن را مصرف کنید. همچنین یکی از مهمترین خواص کندر تقویت حافظه و رفع مشکل فراموشی و ضعف حافظه است.
اگر هم قرار است به زودی مادر شوید این را بدانید که مصرف کندر در زنان باردار به دلیل تاثیر مثبتی که روی حافظه نوزاد دارد از زمان قدیم توسط حکما توصیه شده است.
البته مصرف بیش از اندازه کندر توسط این دسته از مادران امکان ابتلای کودکان شان را به بیشفعالی افزایش میدهد، اما اگر آنها حدود سه یا چهار هفته از این گیاه استفاده کنند فرزندانشان از هوش بالایی برخوردار خواهند بود، پس یک مدیریت قوی در مصرف کندر می تواند ضریب هوشی فرزندان شما را بالا ببرد نکته ای که توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
نحوه مصرف آن هم بسیار راحت است، هر روز صبح یک قاشق مربا خوری کندر کوبیده شده را در یک استکان آب حل کرده و نوش جان کنید البته یادتان باشد که باید ناشتا باشید. البته ممکن است برخی از افراد چندان از این گیاه و طعمش خوششان نیاید، پس اگر مزه اش با ذائقهتان جور نبود میتوانید آن را فقط در دهان بگذارید و مانند آدامس از آن استفاده کنید. می دانم کمی تلخ و گس اما معطر است، پس شما به محاسنش فکر کنید، آن وقت تلخیاش را بهتر میتوانید تحمل کنید به طوری که گویی تلخیاش کمتر می شود.
به روایت حكمای طب سنتی نیز كندر گرم و خشك است و می تواند خونریزی را بند بیاورد. از خونریزیهای خارجی و خون روی از سینه جلوگیری کرده و درصورتی که به همراه صمغ خورده شود در برطرف کردن مشکل تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی تاثیر زیادی خواهد داشت.
جالب است بدانید که کندر می تواند مشکل خشک بودن و زبری پوست شما را هم بر طرف کند. پس اگر این مشکل را دارید پیشنهاد می کنم به میزان دو نخود از صمغ این درخت را درون روغن بادام ریخته و آن را حرارت دهید تا کندر در روغن حل شود. بعد از این مرحله بگذارید به خوبی سرد شود. وقتی از سرد شدن آن مطمئن شدید آم را روی پوست بدن خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید. مطمئن باشید که این ترکیب می تواند مشکل پوست شما را برطرف کند.
تا به اینجا به تعدادی از خواص کندر اشاره کردیم، اما این موارد به همین جا ختم نمی شود و هنوز تعداد زیادی از خواص این صمغ خوراکی باقی مانده است. به طور مثال می توان از تسکین بخش بودن اعصاب نام برد. همانطور که متخصصان طب سنتی و حکمای قدیمی دراین باره میگویند اگر احساس می کنید اعصاب شما متشنج است یا دچار تپش قلب شده اید می توانید کندر را با کمی روغن کنجد مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا به خوبی حل شود. بعد این روغن را بگذارید تا خنک شود. می توانید آن را روی ستون فقرات مالیده و به آرامی ماساژ دهید. نتیجه این کار تسکین اعصاب و احساس آرامش خواهد بود، علاوه براین همانطور که گفته شد این کار تپش قلب شما را نیز از بین می برد.
در این سطرها می خواهم به خاصیت دیگر کندر نیز اشاره کنم که شاید برای شما تعجب آور باشد. اینکه استفاده از صمغ این درخت خاردار برای افرادی که صدای آنها خش دار است و از این ویژگی صدای خود گله مند هستند مفید است و می تواند به آنها کمک زیادی کند تا صدایی صاف و یک دست داشته باشند. واقعیت این است که این صمغ گیاهی با کاهش میزان خلط همچنین ترشحات حلقی که موجب می شوند صدای این افراد دچار خش شده به عبارتی موجب میشوند نوعی خشونت در صدایشان نهفته باشد، صاف شود.
اگر دارید به این سئوال فکر می کنید که کندر خوب چه کندری است؟ باید بگویم، بهترین نوع آن، کندری است که ظاهرش سفید باشد مهمتر اینکه خالص، تازه و نرم بوده و وقتی آن را میشکنیم داخلش چسبنده و زرد و طلایی رنگ باشد.
درباره اینکه کندری که در بازار عرضه میشود، از کجا تهیه می شود؟ هم باید گفت، شیرابه سفیدرنگی كه از تنه درخچه کندر خارج می شود در مجاورت هوا به تدریج سفت شده و به صورت كندر در بازار عرضه میشود. حال می توانید تصمیم بگیرید که کدام یک را مصرف کنید، کندر یا آدامس؟/حمایت