سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام غربالگری و توانبخشی روانی زلزله زدگان مورموری تا 6 ماه آینده به دلیل پس لرزه های مداوم در این منطقه را ضروری عنوان کرد.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا،  راضی ناصری فر گفت: زلزله مورموری به دلیل هوشیاری کادر بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تلفات جانی در بر نداشت ولی تداوم پس لرزه ها موجب نگرانی مردم و به ویژه کودکان در منطقه میشود.

وی افزود: ستاد بحران استان دراین خصوص جلسه ای تشکیل داد و تیم های مشترکی با همکاری بهزیستی تشکیل داده ایم تا مداخلات روانی به صورت علمی انجام شود.

وی بیان داشت: انتظارداریم غربالگری روانی بیماران انجام شود تا در صورت نیاز بیماران از طریق پزشکان عمومی به روانپزشکان ارجاع شوند و این طرح باید تا 6 ماه ادامه یابد تا خطرات سلامت روانی برای کسی پیش نیاید.

 آمادگی کادر بهداشتی، درمانی از شب قبل از زلزله

وی ادامه داد: در زلزله مورموری اتفاق خوبی که افتاد این بود که به دلیل وقوع یک زلزله خفیف شب قبل از زلزله اصلی، ستاد مدیریت بحران استانداری و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی ایلام از طریق شبکه استانی سیما به مردم خبر امکان وقوع یک زلزله شدیدتر را اعلام کرده و خود نیز در آمادگی کامل قرار گرفتند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اسلام افزود: در واقع گروه های ما از شب قبل از حادثه ساماندهی شدند، به نحوی که وقتی زلزله در ساعت 7 و دو دقیقه صبح رخ داد تمام گروه های کمکی ما اعم از آمبولانس ها و غیره ساعت 8 و 10 دقیقه صبح در منطقه حضور داشتند.

وی در ادامه اظهار داشت: لذا بلافاصله کارهای لازم برای انتقال مصدومان انجام شد و این هوشیاری و آمادگی باعث شد تلفات جانی و حتی مصدوم شدید در مورموری نداشته باشیم.

دکتر ناصری فر افزود: در این زلزله ایجاد کمپ خیلی جایگاه نداشت زیرا مردم به دلیل در اختیار داشتن حیاط های خوب و جادار در منازل، بیشتر تمایل داشتند چادرهای خود را در داخل حیاط خانه ها نصب کنند که این امر موجب افزایش ضریب امنیت شد و خوشبختانه اتفاقات ناگواری همچون سرقت رخ نداد.

 روز بعد از زلزله زندگی در منطقه روال عادی گرفت

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: به محض اتفاق افتادن زلزله، اولین اولویت را تهیه آب برای مردم منطقه در نظر گرفتیم و در 4 ساعت اولیه توانستیم یک چاه جدید را وارد مدار کنیم و خدمات عمومی نظیر آبرسانی، تلفن، برق و جاده در همان ساعات اولیه پس از زلزله برای مردم قابل استفاده شد و حتی نانوایی ها در روز بعد از زلزله توانستند شروع به کار کنند و نگرانی های مردم زلزله زده در این خصوص کم شد چون وضعیت زندگی خیلی زود عادی شد.

دکتر ناصری فر اذعان داشت: مورموری از نظر کلی منطقه ای محروم است و شاید این زلزله رخدادی بود که ما را متوجه محرومیت این منطقه و لزوم رفع آن کند.

وی افزود: این منطقه از نظر امکانات و بیکاری و به دلیل خشکسالی های متعدد نیاز به توجه بیشتر دارد. وضعیت اقتصادی منطقه اصلا خوب نیست و مردم نجیب و کم توقع مورموری باید تحت پوشش ارگان های حمایتی قرار گیرند.

وی چالش بهداشتی منطقه را امکان طغیان های آب و غذا دانست و گفت: خوشبختانه وقوع برخی بیماری ها نظیر اسهال، مدیریت و کنترل شد و این کنترل ها ادامه دارد چون نمونه برداری ها از آب، غذا و یخ دو برابر شده و خود مردم هم در دفع زباله و جمع آوری نخاله ها کمک می کنند.

 لیشمانیا و عقرب زدگی بیماری های بومی در مورموری

وی بیماری های بومی مورموری را لیشمانیا و عقرب زدگی اعلام کرد و گفت: با افزایش سهمیه سرم برای منطقه که از سوی وزارت بهداشت صورت گرفت، نگرانی ها کاهش یافته و آموزش های لازم نیز به زلزله زدگان ارائه شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بستر دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیاز به حمایت دارد،ما در منطقه محروم قرار داریم و مثلا آزمایشگاه آب نداریم و برای نمونه برداری باید نمونه ها را به دانشگاه علوم پزشکی دزفول بفرستیم. بدیهی است اگر اعتبارات و امکانات بیشتری داده شود می توان با برنامه ریزی و توان بیشتر در خدمت مردم محروم منطقه بود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار