به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، علی اردلان ضمن بیان این مطلب گفت: ارایه خدمات بهداشتی در منطقه زلزله زده ایلام شامل مراقبت از بیماری های واگیر، خدمات بیماری های غیرواگیر، بهداشت خانواده، حمایت های روانی، نظارت بر سلامت آب آشامیدنی و مواد غذایی می باشد و تیم های نظارتی معاونت بهداشت در طی دو هفته آینده در منطقه حضور خواهند داشت.
وی افزود: تیم های عملیاتی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مناطق زلزله زده مستقر بوده و به مناطق روستایی بصورت سیار ارایه خدمات می دهند.
سرپرست دفتر مدیریت بلایای وزارت بهداشت با بیان این که واحدهای بهداشتی آسیب دیده در حال حاضر در چادر مستقر بوده و به ارائه خدمات ادامه می دهند، گفت: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی ایلام جزء دانشگاههایی است که اقدام به بیمه واحدهای بهداشتی در برابر حوادث غیرمترقبه طی سال قبل نموده بود و در حال حاضر می تواند از مزایای این دور اندیشی بهره مند گردد.
دکتر اردلان در ادامه افزود: گزارشی از طغیان بیماری های واگیر در منطقه مشاهده نشده، ولی با توجه به گرمای شدید هوا و شکستگی لوله های آب لازم است مراقبت لازم توسط مسئولین و مردم انجام گیرد.
وی ضمن قدردانی از همکاری EOC وزارت بهداشت، کارگروه سلامت در حوادث غیرمترقبه، هلال احمر و مسئولین استانی، گفت: لازم است ادامه خدمات امدادی تا رفع تهدید مشکلات بهداشتی ادامه یابد.
وی گفت: در حال حاضر کماکان مصرف آب بطری توصیه می شود، لیکن به محض اطمینان کامل از سلامت آب، تانکرهای آب در منطقه با کمک مسئولین مربوطه در استان مستقر می شوند.
مشاور معاون بهداشت گفت: از تیم های امدادی درخواست شده است توزیع جیره غذایی خشک را بخصوص در مناطق آسیب دیده محروم تر مورد توجه قرار دهند. همچنین مدیریت پسماند و جمع آوری زباله ها لازم است توسط مسئولین شهری و روستایی بطور دائم انجام گیرند تا از وقوع مشکلات بهداشتی مربوطه پیشگیری شود.
وی در خصوص مشکلات فعلی منطقه زلزله زده ایلام به وقوع پس لرزه های شدید اشاره کرد و گفت: مردم باید کماکان نکات ایمنی را رعایت نمایند تا از صدمات احتمالی پیشگیری گردد.
اردلان گفت: بدیهی است که پیشگیری بهتر از درمان است، لیکن تحقق این امر نیازمند برنامه ریزی و نظارت دقیق بر ساخت و سازها است. آسیب به ساختمان های نسبتا نوساز در مناطق شهری و روستایی در زلزله ایلام نشان می دهد که این امر نیازمند عزم جدی مسئولین مربوطه در کشور زلزله خیز ایران است.
وی در پایان ادامه داد: نکته مهم دیگر، توجه به آمادگی خانوارها است که نیازمند آموزش و اطلاع رسانی گسترده است. در حال حاضر، به رغم آمادگی مناسب سازمان های مرتبط با مدیریت بحران، شاخص آمادگی خانوارهای ایرانی در برابر بلایا پایین است که ارتقای آن نیازمند همکاری رسانه ها، آموزش و پرورش، هلال احمر و وزارت بهداشت است. در این راستا برنامه ارزیابی و آموزش خانوارها برای بلایا توسط دفتر مدیریت و کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت آغاز شده که در 10 استان کشور حدود 100 هزار خانوار بصورت پایلوت طی سال 93 تحت پوشش آن قرار می گیرند.
انتهای پیام/