رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرد

زلزله مورموری، تنها زلزله بیش از 6 ریشتر در کشور که تلفات جانی نداشت/ سرعت عمل دانشگاه علوم پزشکی ایلام موجب جلوگیری از تلفات شد

علی دل پیشه زلزله مورموری در استان ایلام را تنها زلزله بیش از 6 ریشتر در تاریخ کشور دانست که به دلیل سرعت عمل دانشگاه علوم پزشکی استان در امدادرسانی، تلفات جانی در بر نداشته است.

به گزارش علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، علی دل پیشه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تاکنون زلزله  ای به این شدت یعنی 6.2 ریشتر در استان ایلام اتفاق نیفتاده بود.

وی افزود: در مجموع پس از زلزله اصلی و وقوع پس لرزه های بعد از آن که بالغ بر 700 پس لرزه شد، بیش از 500 نفر در منطقه مصدوم شدند که با حضور سریع و به هنگام اکیپ های بهداشتی، درمانی و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دزفول و اعزام چند دستگاه اتوبوس آمبولانس از ایلام، درفول و اهواز به منطقه، مورد معالجه و درمان قرار گرفتند.

وی با اعلام اینکه به فاصله سه تا 4 ساعت پس از زلزله همه اکیپ های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در منطقه مورموری حضور داشتند، اظهار داشت: خود من به همراه اعضای ستاد بحران استان، شامل مسئولان بومی منطقه به صورت هوایی از مورموری بازدید به عمل آوردیم و خوشبختانه با توجه به حضور پرسنل مرکز بهداشت منطقه در مورموری و اینکه شدت زلزله به حدی نبود که کسی زیرآوار مانده باشد، مداخلات  بهداشتی و درمانی در اسرع وقت آغاز شد.

 درمان سرپایی 97 درصد مجروحان
 دل پیشه افزود: تمام مجروحان منطقه با حضور نیروهای ما بر بالین آنها یا مراجعه حضوری خودشان، شناسایی شدند و بالغ بر 97 درصد آنان به صورت سرپایی درمان های لازم رادریافت کردند و تنها 16 مجروح که نیاز به بستری داشتند به مراکز درمانی دزفول، بیمارستان حضرت رسول اکرم آبدانان و بیمارستان امام خمینی ایلام منتقل شدند.

 وی در ادامه با اعلام اینکه خوشبختانه تمام مجروحان زلزله از بیمارستان ها مرخص شده اند، بیان داشت: امروز همزمان با آخرین روز از هفته دولت، با اتمام اقدامات درمانی و بهداشتی فوری، برخی از اقدامات لازم بهداشتی پس از زلزله، در منطقه آغاز شده است.

وی با اشاره به پایش وضعیت آب و غذا، شناسایی گروه های آسیب پذیر و پرخطر همچون سالمندان، مادران باردار و شیرده و کودکان زیر 7 سال، گفت: تمام این افراد به آدرس شناسایی شده و تحت مراقبت های ویژه بهداشتی و درمانی گروه هایی که در نظر گرفته ایم، قرار دارند.

مهار عقرب گزیدگی یکی از مسائل مهم پس از زلزله مورموری
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام مسأله عقرب گزیدگی را با توجه به وجود زیاد عقرب در منطقه یکی از مسائل مهم دانست و گفت: گروه های ویژه ای را با در اختیار داشتن سموم لازم به مقدار کافی، برای مهار این مسأله در نظر گرفته ایم تا در کنار اقداماتی نظیر سم پاشی و گندزدایی و سالم سازی آب منطقه، مسأله عقرب گزیدگی را هم پایش و درمان کنند.

وی در خصوص سالم سازی آب گفت: اقدامات لازم در خصوص سالم سازی آب آشامیدنی موروری صورت گرفته و نمونه برداری های لازم انجام شده است. توزیع آب تانکر و بطری در روزهای ابتدایی زلزله بین مردم با هماهنگی ستاد بحران استان صورت گرفت تا از شیوع بیماری های اسهالی و واگیر همچون وبا در منطقه جلوگیری شود.

هم اکنون وضعیت آب لوله کشی مورموری سفید است
وی افزود: خوشبختانه هم اکنون وضعیت آب منطقه با نمونه برداری های صورت گرفته سفید اعلام شده است و مردم می توانند از آب لوله کشی استفاده کنند، ضمن اینکه هنوز هم توزیع آب بطری قطع نشده است و هر کدام از مردم منطقه که بخواهند آب بطری هم در اختیارشان قرار داده می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: در پی وقوع پس لرزه های زیاد در منطقه مورموری که برخی از آنها شدتی به اندازه یک زلزله بزرگ و در حد 5.6 ریشتر داشتند، ایجاد عوارض روانی برای مردم پیش بینی شد که با تشکیل جلسه کمیته بحران در ستاد بحران استان، مسأله لزوم پایش بهداشت روانی مردم منطقه مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: هم اکنون گروه های روانشناس و روانپزشک در منطقه حضور دارند تا صدمات روحی ناشی از زلزله و تعدد پس لرزه ها را توسط گروه های چند نفره مداخلات روانی، مورد رصد و پایش قرار دهند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، احداث یک بیمارستان صحرایی در منطقه آبدانان در 50 کیلومتری مورموری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توجه به پس لرزه های متعدد در منطقه با همکاری هلال احمر استان این بیمارستان صحرایی نیز راه اندازی شد که در حال ارائه خدمت است.

وی واکسیناسیون را یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط دانشگاه علو پزشکی ایلام در منطقه زلزله زده مورموری بیان کرد و گفت: جا دارد از حضور به هنگام و شبانه روزی کادر بهداشتی و درمانی دانشگاه اعم از پزشکان، پرستاران، تکنسین های فوریت های پزشکی و بهیارن در منطقه قدردانی کنیم که با تجربه و سرعت عمل خود به مهارمعضلات بهداشتی و درمانی زلزله پرداختند و از وقوع حوادث ناگواری همچون فوت هموطنان جلوگیری کردند.

مستندسازی زلزله مورموری برای تدوین پروتکل ها
وی با اشاره به مستندسازی زلزله مورموری برای تدوین پروتکل های لازم و به کارگیری تجارب در حوادث مشابه آینده، گفت: این مستند سازی برای تدوین پروتکل های لازم برای مواجهه با حوادث مشابه در آینده از اهمیت برخوردار است و می تواند به عنوان یک تجربه مورد توجه و استناد قرار گیرد.

وی افزود: خوشبختانه همکاری بین بخشی بسیار خوبی هم در استان به وجود آمد و بخشداران، فرمانداران و مدیران استانی در کمال همکاری به کمک دانشگاه علوم پزشکی ایلام آمدند و اقدامات این دانشگاه نیز مورد تقدیر مسئولان استانی و معاونان درمان و بهداشت ستاد وزارت بهداشت قرار گرفت و با توجه به فرارسیدن فصل سرما از این پس باید اقدامات بازسازی ویرانی ها انجام شود.

وی در پایان با تقدیر از رسانه ها به ویژه رسانه ملی و سایت خبری وزارت بهداشت (وب دا) که در طول زلزله به صورت ممتد اطلاع رسانی کردند ، گفت: همچنین جا دارد از رؤسا و مدیران دانشگاه های علو پزشکی همسایه از جمله دانشگاه های علوم پزشکی اهواز، دزفول، همدان، کرمانشاه و لرستان که یا با اعزام نیرو و امکانات یا به صورت زبانی اعلام همکاری کردند، قدردانی کنم.

گفتنی است منطقه موموری در جنوب غرب کشور واقع شده و با نزدیک به 8 هزار نفر جمعیت یکی از بخش های شهرستان آبدانان استان ایلام محسوب می شود. مورموری در ساعت 7 صبح 27 مردادماه دچار حادثه زلزله ای به شدت 6.2 ریشتر شد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار