تا پایان شهریور ماه جاری، سند توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نهایی شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی براي تصويب ارسال می شود.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از  روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر جهانگیر پرهمت، دانشیار و عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و مسئول کارگروه تلفیق اسناد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، درباره این سند اظهار کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت به کارگیری فناوری در تمامی حوزه‌ها، قسمت عمده تدوین پیش نویس اولیه این سند در مراحل نهایی قرار گرفته و به اتمام رسيده و در تلاشیم كه تا پایان شهریور ماه جاری این سند در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نهایی و برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.

وی با اشاره به اینکه این سند در چهار بخش آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست تنظیم شده است، افزود: در حوزه آب که بحران کم آبی و مشکلات همراه آن از مسائل اصلي كشور است، ازجمله اصلی ترین بحث های مطرح در این سند بوده و در بحث خشکسالی نیز با توجه به اینکه کشور ما کشور خشکی بوده و علاوه بر آن همواره خشكسالي‌هاي پياپي روي مي‌دهد، نيز در تدوين سند بسیار حائز اهمیت است. 

عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در ادامه بیان کرد: بحث فرسایش خاک نیز یکی دیگر از معضلات اصلی کشور بوده زیرا سالانه بسیاری از منابع خاکی کشور در اثر فرسایش از بین می رود.

وی همچنین افزود: با توجه به گستره بسیار وسیع حوزه محیط زیست، بحث حفاظت، پایش مسائل و مشکلات این حوزه نیز یک ضرورت در توسعه فناوري بوده، همچنين، موضوع ریزگردها و کنترل و پایش آنها و افزایش آلاینده‌ها در محيط‌هاي آب، خاك و هوا، همه و همه از معضلاتي هستند كه تنها با توسعه فناوري و عملكرد دانش‌بنيان قابل حل مي‌باشند. لذا توسعه فناوری های این حوزه بسیار مهم است و يكي ديگر از مباحث 4 گانه سند مي‌باشد.

پرهمت درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با بحران کم آبی گفت: توسعه فناوری هایی که در بهره برداری از آب، پایش و حفاظت منابع آبی، استحصال آب، بازچرخاني و استفاده از آبهاي غير متعارف و بطور كلي بهره‌برداري بهينه از تمامی ظرفیت های آبي کشور امروز براي ما امري حياتي است و راهي نداريم جز اينكه براي حل معضل كمبود آب در كشور توسعه فناوري اين بخش را در اولويت قرار دهيم تا به كمك دانش و فناوري روز و جديد مشکلات این حوزه رفع شود.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از فناوری و به کارگیری آن می توان آب های دارای آلودگی را پالایش کرده و پساب ها را تصفیه و به آب مصرفی تبدیل نمود.

عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری افزود: برخی دیگر از فناوری ها نیز در بحث باز چرخانی و استفاده مجدد از آب می توانند مؤثر باشند.

دکتر پرهمت یاد آور شد: توسعه فناوری هایی که بتواند در بحث استفاده بهینه از ریزش های جوي مانند بارش برف و باران و يا کاهش تبخیر تاثیر گذار باشد نیز جزو اقدامات و برنامه هایی است که در ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در حال پیگیری است. 

وی درباره دیگر فناوری های کاربردی در توسعه حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: توسعه فناوری هایی که در بحث آب شیرین کن ها از آب های شور و غلیظ کاربرد دارند نیز از دیگر برنامه های توسعه فناوری است.

دانشیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تصریح کرد: به کارگیری فناوری‌هایی که در بحث منابع و مخازن آبی و آبیابی مؤثر هستند، نیز از ديگر برنامه‌های حمايتي ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست است. 

وی همچنین درباره توسعه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: از اوایل سال جلسات متعددي با حضور مسئولين معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزارشده است که در تمامی این جلسات مسئولين بر عدم محدودیت مالی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان به ویژه شرکت های فعال در حوزه آب تاکید داشته‌اند.

وی افزود: با این برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد تا گردش کاری شرکت های دانش بنیان به ویژه در حوزه آب را تشویق و ترغیب کرده و شرکت های فناور فعال در حوزه آب توسعه پیدا کنند و به مراحل تجاری سازی برسند.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار