به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، با افزایش امید به زندگی مشکلات بینایی مرتبط با سالمندی بسیار رایج شده است که از جمله می توان به آب مروارید، آب سیاه و استحاله ماکولای چشم اشاره کرد.
بسیاری از تحقیقات نقش پیشگیرانه بعضی مواد غذایی به خصوص خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان ها را ثابت کرده اند. بعضی از مواد معدنی مانند روی و ویتامین هایی از جمله بتاکاروتن در گروه بزرگ آنتی اکسیدان ها قرار می گیرند.
از همین رو دانشمندان تایید می کنند افرادی که مقدار زیادی میوه و سبزیجات و به عبارتی منابع غذایی آنتی اکسیدان ها را مصرف می کنند، نسبت به بیماری های مرتبط با پیری چشم محافظت بیشتری دارند. برعکس، دریافت کم آنتی اکسیدان ها عامل خطر افزایش دهنده چنین بیماری هایی است.
تاثیر محافظتی قوی کاروتنوئیدهازاگزانتین و لوتئین دو مولکول آنتی اکسیدانی مربوط به کاروتنویئدها هستند که تاثیرمحافظتی قوی برای چشم دارند. در واقع، تغذیه سالم و متعادل می تواند مقدار کافی نیاز بدن به کاروتنوئیدها را تامین کند. زاگزانتین و لوتئین به ویژه در کلم سبز، اسفناج و کلم بروکلی وجود دارد. البته برای محافظت از چشم همواره باید از دوران نوجوانی و جوانی از عینک آفتابی استفاده کرد. /قدس