آیا شما جزو کسانی هستید که به راحتی احساسات خود را بیان می‌کنند یا قادر نیستید احساسات و هیجانات خود را نشان داده و آنها را در درون خود می‌ریزند؟

اکرم عسگری، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  گفت: در تعریف خودآگاهی یکی از ویژگی‌های انسان سالم، شناخت دقیق احساسات و هیجانات، در واقع انسان موفق کسی است که هر لحظه قادر است احساس خود را بشناسد و دلیل آن را پیدا کند چون در صورت نشناختن احساسات ما قادر نخواهیم بود افکار اشتباه خود را که باعث ناراحتیمان شده تغییر دهیم.

وی افزود: افراد باید احساسات خود را شناخته و علت آن احساس را جستجو کنند و در صورت نیاز آن را بیان کنند، گاهی از دیگران می‌رنجیم که چرا ما را درک نمی‌کنند و باعث ناراحتی‌ ما می‌شوند، در صورتی که شاید دیگران از احساس عمیق ما اطلاع نداشته باشند.

عسگری تصریح کرد: بنابر این ما باید بیاموزیم به جای خشم و عصبانیت احساس خود را بیان کنیم، اما چرا برخی قادر نیستند محبت و علاقه خود را ابراز کنند و از این موضوع در رنجند؟

این روانشناس ومشاور خانواده اظهار داشت: دلایل متفاوت وجود دارد، نوع تربیت که در درون این گروه از افراد شکل گرفته‌، به آنها می‌گوید که بیان احساس برای تو جایز نیست، مثلاً ممکن است برای یک مرد در یک مورد خاص، بیان احساس رفتاری به دور از مردانگی‌اش باشد اما برای یک زن بیان آن احساس بجا باشد، اینکه ما در کودکی با چه فرهنگی بزرگ شده‌ایم، در آینده تأثیر زیادی بر بیان احساسات ما خواهد گذاشت.

عسگری تأکید کرد: بنابر این ما با مجموعه‌ای از ترس‌ها هم رو به رو هستیم که اگر احساسات خود را بیان کنیم با آنها مواجهه می‌شویم در حالی که بسیاری از این ترس‌ها وجود خارجی هم ندارد ولی ما به صورت درونی، چون از آنها می‌ترسیم، بیان احساس نمی‌کنیم.

* چرا برخی قادر نیستند علاقه خود را بروز دهند؟

وی خاطرنشان کرد: دلایل متفاوتی وجود دارد که اعم از 1 - خودمان را دوست نداریم بنابر این نمی‌توانیم دیگران را دوست بداریم.
2- نمی‌توانیم خود را منبع نوازش و احساسات در نظر بگیریم بنابر این احساسات خود را بیان نمی‌کنیم که مبادا نوازش دریافت کرده باشیم.
3- مسئولیت پذیر نیستیم و نگرانیم که مبادا، بیان احساس، باعث مسئولیت شود.
4- غرور، عدم اعتماد به نفس، خودشیفتگی و کمال‌طلبی باعث می‌شود دیگران را لایق بیان احساس خود ندانیم.
5- ترس از طرد شدن، قضاوت شدن، خارج شدن از قالب‌های فرهنگی و کلیشه‌ای، کنترل شدن، از دست دادن مرزهای ارتباطی، عبور از الگوها و کلیشه‌های مردانه و زنانه و ... . است.

انتهای پیام/
 

برچسب ها: احساسات ، سلامت ، روانی ، هیجان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار