به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران احمد صادقی جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران در سخنانی در این نشست به ضرورت شناسایی مخاطرات در مناطق و برنامهریزی منسجم برای کاهش مخاطرات و آمادگی بیشتر تمامی شهروندان و سازمانها و نهادهای مناطق در برابر حوادث و سوانح اشاره کرد و گفت: هر منطقه بر اساس موقعیت و بافت خود از مخاطرات مختلفی برخوردار است کما آنکه برخی مناطق بر اساس بافت فرسوده بیشتر یا حاشیهنشینی یا وجود صنایع مخاطرات خاص خود را دارند.
وی افزود: ایجاد ساختارهای محلی آمادگی در برابر سوانح منطبق با دانش جهانی مدیریت بحران و الگوهای رایج در کشورهای پیشرفته است، چرا که ساکنان هر محله و ناحیه در حوادث و سوانح به شرط فراگیری آموزشهای لازم و ایجاد تشکلهای داوطلب، نقش بیشتر و موثرتری از گروههای امدادگر اعزامی از دیگر مناطق دارند. بر همین اساس الگوی مدیریت بحران در تهران، ناحیه محوری و محله محوری است.
وی گفت: وقتی آمادگی در سطح محله ، ناحیه و منطقه فراهم باشد، پیامدها و ابعاد یک حادثه کوچک هیچگاه ملی نخواهد شد و مشکلات به بخشهای دیگر منتقل نمیشود و پاسخ مناسب به حادثه در محل ارائه میشود.
صادقی گفت: مسائل و مشکلات مدیریت بحران در سطح مناطق و محلات با همکاری تمامی نهادها و شهروندان منطق حل شود و بخشی از آن در قالب تفاهمنامههای همکاری با بخشهای عمومی و خصوصی و تدوین دستورالعملهای مقابله و تعیین سهم و نقش هر بخش قابل رفع است.
وی افزود: بر همین اساس تهیه دستورالعمل فرماندهی واحد حوادث در تهران در دست تهیه است تا هماهنگی میان سازمانها و نهادهای خدمات اضطراری و مدیریت شهری در مقابله با حوادث و سوانح افزایش یابد.
در این نشست همچنین دکتر انجمنی شهردار منطقه15 مدیریت بحران را گرد هم آمدن مدیران شهری با هدف بررسی نقاط قوت و ضعف و کاستن از مخاطرات و برنامهریزی برای غلبه بر حوادث و سوانح خواند که برای تحقق آن مدیریت واحد ضروری است.
در این برنامه همچنین منوچهر رحیمی دبیر ستاد مدیریت بحران منطقه15 نیز گزارشی از فعالیتهای انجام گرفته در حوزه مدیریت بحران ، اجرای برنامههای آموزشی، راهاندازی گروه های دوام و اماکن، تفاهمنامههای امضا شده با دیگر سازمانها و کلاسهای آموزش همگانی ارائه داد.
انتهای پیام /