به گزارش
حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از عمومی رسانه ملی، در این جلسه مشترك كه صبح امروز پس از بازدید رأیزنهای فرهنگی از بخشهای مختلف سازمان با حضور معاون و مدیران بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین مدیران دفاتر رسانه ملی در كشورهای مختلف برگزار شد، رئیس مركز امور بینالملل در خصوص توان بالقوه همكاری این دو نهاد گفت: جستوجوی راهكارهایی برای همافزایی و استفاده از تجارب گرانسنگ این دو سازمان كه بعد از انقلاب اسلامی به دست آمده است، میتواند دستاوردهای بیشتری برای كشور در عرصه بینالملل داشته باشد.
سید محمد حسینی افزود: در بین نهادهای كشور، این دو سازمان به لحاظ كاركردی در حوزه برونمرزی بسیار مشابه یكدیگر عمل میكند و بهتر است برای انجام كارهای بیشتر در حوزه برونمرزی از توان این دو سازمان توامان استفاده شود. چنانچه این دو نهاد زمینه همكاری مشترك دقیق با هم ایجاد كنند، قطعا این جریان فرهنگی در باب صدور انقلاب اسلامی رشد بیشتری خواهد كرد.
مشاور رئیس سازمان همچنین یادآور شد: شرایط جهان امروزی نسبت به قبل حساستر شده است و تغییرات جهانی بسیار ناگهانی است، سرعت تحولات جهانی به قدری سریع است كه ما مجبور از واژههای ناگهانی و غیر منتظره استفاده كنیم. ما تا دیروز بجث اسلامهراسی را بیشتر در فیلمها میدیدیم كه در هالیوود ساخته میشد اما امروز این در عرصه واقع پدیدار شده است و فقط در فیلمها خلاصه نمیشود.
حسینی در ادامه امور بینالملل سازمان صدا و سیما نقطه اتصال سازمان با خارج از كشور دانست و در خصوص زمینههای مشترك همكاری بین سازمان صدا و سیما و سازمان فرهنگ و ارتباط گفت: ما میتوانیم در چند بخش مختلف این همكاریها را بسط و گسترش دهیم.
اولین بخش تبادل اطلاعات، اخبار و تحلیلها در حوزههای كه هجمهای علیه اسلام و شیعه فراهم میشود.
با توجه به اینكه ما نهادی نداریم تا این هجمهها را خیلی زود شناسایی كند و به سازمانهای داخلی انتقال دهد، ما میتوانیم با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات خیلی زود این هجمهها را رصد و شناسایی و به موقع مقابله كنیم. دومین حوزه اطلاعرسانی در مورد كتابها و فیلمهای منتشر شده در حوزه اسلامهراسی، مخالفت با شیعه، سومین موضوع شناسایی افراد، شخصیتها و تشكلهای مدافع انقلاباسلامی برای تقرب مذاهب، چهارمین بخش سوژهیابی است.
با توجه به تعدد شبكههای صدا و سیما میتوانیم سوژههای مختلف سیاسی، بینالملل، فرهنگ و حتی اجتماعی را بررسی و در باب آنها برنامهسازی كنیم. پنجمین زمینه همكاری بین این دو سازمان نیازسنجی مخاطبان است؛ با توجه به این كه در اكثر كشورهای دنیا رایزنهای فرهنگی حضور دارند و از نزدیك با افراد در ارتباط هستند میتوانند ما را از بازخورد برنامهها و نیاز مخاطبان به برنامههایی خاص مطلع كنند.
وی در ادامه در تشریح بخشهای همكاری گفت: از دیگر بخشهایی كه امكان همكاری بین این دو سازمان وجود دارد میتوان به همكاری در حوزه گسترش فرهنگی اشاره كرد. ما میتوانیم برنامههایی متناسب با فرمت آن كشور را برایشان ارسال كنیم. سازمان در بخش تله فیلم، مستند و فیلمهای سینمایی حق تكثیر را برداشته به جز در مواردی خاص امكان ارسال آثار تسهیل شده است. دیگ بخشی كه این دو نهاد میتوانند با هم همكاری داشته باشند بخش دوبله آثار است.
رئیس مركز امور بین الملل سازمان در خصوص زمینههای تعامل مشترك این دو نهاد گفت: سازمان صدا و سیما توانمندیهای زیادی دارد. جزء معدود رسانههایی در جهان است كه دانشگاه دارد. در بحث فنی سازمان میتواند خدماتی را ارائه كند. امروزه سازمان صدا و سیما با شبكههای مختلف در جهان توافقنامههای را منعقد كرده است؛ آمادگی این را نیز دارد با شبكههای دیگر نیز همكاری خود را گسترش دهد. شناسایی و معرفی چهرههای شاخص ایرانی در كشورهای مختلف دیگر زمینهای است كه ما میتوانیم با هم همكاری داشته باشیم. ساخت و تولید فیلم و مستند در كشورهای مختلف دیگر پیشنهاد همكاری ما به سازمان فرهنگ و ارتباطات فرهنگی است.
حسینی ایجاد امواج فرهنگی را دیگر فعالیت مشترك این دو نهاد دانست و گفت: كشورهای مختلف امواج فرهنگی ایجاد میكنند و ما میتوانیم با جریانسازی خاص به با این امواج فرهنگی مقابله كنیم.
مدیر امور بینالملل سازمان در پایان یادآور شد این نكات كف پیشنهادات همكاری متقابل ماست و زمینههای همكاری سقفی ندارد.
• آمادگی انعقاد تفاهمنامه با صدا و سیما را داریم
در ادامه این جلسه معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن اعلام موافقت با پیشنهادات رئیس مركز امور بینالملل سازمان صدا و سیما، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی دارد توافقنامه همكاری را با سازمان صدا و سیما منعقد كند.
حجتالاسلام محمد جواد ابوالقاسمی افزود: سازمان ما نیز صدا و سیمای كشور است، رسانه ملی صدا و سیمای ناطق است و ما صدا و سیمای صامت، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آنچه كه شما میگویید را مینمایاند و آنچه كه رسانه ملی مینمایاند را این سازمان در جهان عمق میبخشد.
وی در ادامه درخواست كرد تا بستهای از توانمندیها و فعالیتهای رسانه ملی در قالب نرمافزاری یا كتاب در اختیار رایزنها قرار بگیرد تا ماموران فرهنگی این سازمان با اطلاعات دقیق از توانمندیهای سازمان صدا و سیما بتوانند اطلاعرسانی مطلوبی در كشورهای دیگر داشته باشند.
در این جلسه مقرر شد رونوشتی از كتاب آبی كه معرفی توانمندیها و فعالیتهای مركز امور بینالملل است در اختیار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار بگیرد همچنین رونوشتی از كتاب فیروزهای آن سازمان برای كسب اطلاعات بیشتر به سازمان صدا و سیما فرستاده شود.
در پایان این جلسه رایزنهای فرهنگی و مدیران دفاتر صدا و سیما در خارج از كشور مشكلات خود را بیان كردند و راهكارهایی برای حل آن مطرح شد.
قبل از برگزاری نشست 20 رایزن فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از بخشهای مختلف سازمان شامل؛ استودیوهای خبر العالم، نیوز روم العالم، سایت این شبكه خبری و ساختمان پخش جدید و استودیوهای شبكه الكوثر بازدید كردند. و زمینه همكاری متقابل این رایزنها با شبكهها مورد بررسی قرار گرفت.
در بازدیدی كه رابطان فرهنگی این سازمان از استودیوهای الكوثر داشتند خندقآبادی مدیر شبكه الكوثر ضمن تشریح عملكرد این شبكه انتظارات و توانمندیهای شبكه را از این رابطان فرهنگی مطرح كرد و نحوه تعامل و همكاری مشترك بین آنها بیان شد.
انتهای پیام/