به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ سید محمد حسین شریعتمداری افزود: وزارت جهاد کشاورز روی 5 محصول استراتژیک و انرژی زا شامل گندم، برنج، سیب زمینی و ذرت برنامه ریزی ویژه ای کرده تا بتواند شاخصه امنیت غذایی را تأمین کند.
وی گفت: در تولید محصولات کشاورزی مؤلفه اصلی آب و خاک است که در هر دو حوزه با مشکلاتی جدی رو به رو هستیم و در کنار آن کمبود نیروی متخصص و راغب به فعالیت در بخش کشاورزی آزار دهنده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی همچنين بحران آب را یک بحران جدی در منطقه آسیا و آفریقا اعلام کرد و افزود: یک سوم بارش دنیا در منطقه ما اتفاق می افتد در حالی که با این کمبود هدر رفت منابع آب در بخش کشاورزی بالاست به طوری که ما اگر به فکر راه حل های جایگزین در این زمینه نباشیم با یک تنگنای جدی رو به رو می شویم.
شریعتمداری به ناموفق بودن اجرای طرح فدک در کشت و زرع 1 میلیون هکتار اراضی ملی در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: در کشور ما 150 هزار حلقه چاه در دهه 60 به 750 هزار حلقه رسیده است اما ظرفیت بهره برداری از چاه ها از 150 هزار متر مکعب به کمتر از 70 هزار متر مکعب کاهش یافته است.
وی با بیان این که برای خروج از وضعیت فعلی باید از توان دانشگاه ها در عرصه تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر و کار بلد استفاده کنیم، تصریح کرد: تشکل ها و انجمن های مردمی به مانند دهه 70 باید مورد حمایت قرار گیرند چرا که کشاورزان ما ذهنیت خوبی از فعالیت این کانون ها نظیر کانون سیب زمینی بذری دارند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی عملکرد تولید سیب زمینی را به ازای هر هکتار 30 تن با مصرف 15 هزار متر مکعب آب یادآور شد و گفت: با این روند صادرات سیب زمینی در حقیقت توجیهی ندارد و نمی توانیم به مانند چغندر قند که با 72 درصد عملکرد در سطح روبه روست بتوانیم دراین حوزه موفق عمل کنیم.
مدیر دفتر توانمند سازی کشاورزی و آب اتاق ایران بیان کرد: 750 میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی در 1 سال گذشته در نظر گرفته شده و امسال این رقم به 800 میلیارد تومان افزایش یافته تا نسبت به آبیاری مدرن و نوین اقدامات مؤثر و مفید انجام شود.
شریعتمداری افزود: اتاق ایران آسیب شناسی خود را در مورد سموم و کود های مصرفی آغاز کرده چرا که اغلب این کودها فاقد استاندار و کیفیت مطبوب است
مشاور جهاد کشاورزی با انتقاد از وضعیت نا به سرانجام تولید کود و سم در کشور کفت: نیمی از کودهای تولید در کشور بر اساس آزمایش های انجام شده فاقد استاندارد است و باید دستگاههای ذیربط با متخلفین برخورد کنند.
وی بیان کرد: نباید هزینه تولید به قدری افزایش یابد که در این فرایند مردم متزلزل شده هزینه های بیشتری به آن ها تحمیل شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از روند اسفناک واردات سیب زمینی در کشور، تصریح کرد: ما نباید اجاره دهیم که واردات سیب زمینی به دلیل قصور و کوتاهی ما رخ بدهد بلکه بهتر است در تولید این محصول استراتژیک به خود کفایی بیاندیشیم.
انتهای پیام/ب