به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، محمدحسین فرهنگی نماینده مردم آذر شهر در نطق میاندستور خود با تبریک روز خبرنگار خواستار حمایت بیشتر از بخش فرهنگی و خبرنگاران در کشور شد و گفت: جهان شاهد جنایات رژیم صهیونیستی است و بیتفاوتی نهادهای بینالمللی به این جنایات وحشیانه جای تأسف دارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزههای مختلف شاهد تبدیل توجیه ناکارآمدیها به فرهنگ عمومی تقلیلگرایی هستیم، شناسایی سوژه و نسبت دادن ناکارآمدیهای اقتصادی به تحریمها و آمریکا، تقلیلگرایی است.
وی با بیان اینکه نسبت دادن تمامی مشکلات به مسائل اقتصادی ناشی از تقلیلگرایی است، افزود: اگر رهبر معظم انقلاب کارشناسانه میگوید اقتصاد و فرهنگ در مدیریت جهادی، لازمه آن پرهیز از تقلیلگرایی است.
فرهنگی افزود: وزارت ورزش و جوانان به وزارت ورزش تبدیل شده و نهایتاً برای جوانان شده و مسائل گروههای مختلف سنی را پیگیری نمیکند. ورزش باید برای همگان باشد و این در حالی است که ورزش میانسالان مورد غفلت واقع شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: افزایش سن ازدواج، بالا بودن نرخ طلاق، بالا بودن سرباز جمعیتی و... از مشکلات و مسائل مهم در حوزه جوانان است.
وی ادامه داد: بار تکلف در ایران 3.7 نفر است یعنی هر یک نفر 3.7 نفر را اداره میکند. این در حالی است که در شرایط مناسب بار تکلف 2.6 نفر بوده، بنابراین حدود 30 درصد جمعیت کشور جزو سرباران جمعیتی محسوب میشوند که این موضوع به خانوادهها فشار اقتصادی و فرهنگی وارد میکند.
فرهنگی ادامه داد: در موضوعات اقتصادی، ناکارآمد شورای رقابت در نرخگذاری حوزههای مختلف مانند خودرو کاملا آشکار است که این موضوع باعث نابسامانیهای اقتصادی و اختصاصیسازی میشود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: در کنار اقدامات ارزشمند دولت مانند کنترل نقدینگی و تثبیت نرخ ارز، شاهد بیتوجهی بانکها به موضوع افزایش سپرده قرضالحسنه هستیم که این موضوع باعث شده نقدینگی مردم به سمت بهرهخواری هدایت شود و حمایت از اقشار آسیبپذیر و تهیه منابع مالی وام ازدواج، تولید و کارآفرینی با مشکل روبرو شود.
وی با بیان اینکه تقلیلگرایی زمینهساز تعادل ناقص بین سازمانها و نهادهای مختلف است، گفت: باید به موضوعاتی مانند رانتخواری، پولشویی در اقتصاد و انتصابات رسیدگی شود، تهدید و تفکیک جنسیتی از مصادیق جنگ نرم است و دفاع از حقوق ملت باید محور و اصول قرار گیرد.در حوزه امنیت ملی نیز باید به موضوعاتی مانند محدود کردن تهدیدها و مقابله با جنگ نرم توجه شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه باید از حقوق ملت ایران در برابر سیاستهای منطقهای و جهانی دفاع کرد، گفت: امام خمینی (ره) فرمودند که مردم در رأس امور هستند؛ آیا عملا چنین است؟ آیا مسئولان خدمتگزار مردم هستند یا خادمان دهکهای بالای جمعیتی؟ و نباید فراموش کرد که 70 درصد داراییهای کشور در اختیار دهکهای ثروتمند است.
فرهنگی ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند باید به محرومان، کوخنشینان و طبقات متوسط توجه شود؛ آیا اطلاع دارید افزایش آمار خانوادههای ناقص به چه میزان است؟ به طور کلی غفلت از اولویتهای جامعه از آثار تقلیلگرایی میباشد.
وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارتخانههای تولیدی دیگر باید اجرای تبصره 21 قانون بودجه را پیگیری کنند، حمایت از تولید و بیکاران متقاضی کار دو رکن اصلی بودجه در این تبصره است و این در حالی است که دولت به موضوع اجرای توزیع سبد کالا از محل منابع قبلی توجه میکند.
فرهنگی گفت: قانون به صراحت تکیلف استخدام کارگزاران مخابراتی رو روشن کرده، بنابراین دولت و وزارت ارتباطات اجازه تعلل بیش از این در اجرای این مهم را ندهند.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی و بنیاد شهید و ایثارگران با تفسیرهای اشتباه از قانون برای درمان ایثارگران مشکل ایجاد کردهاند که دولت باید به این موضوع رسیدگی کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مانع از اقدامات تفرقهافکنانه توسط گروههای مرتبط با وزارتخانه شود. اخیراً نمایش موهونی در تهران به اجرا درآمده که امیدوارم تاکنون متوقف شده باشد. نباید فراموش کرد تمامی توفیقات کشور مرهون تمامی اقوام این کشور است. بنابراین گروههای ذکر شده بروند خودشان را مسخره کنند.
عضو هیات رئیسش مجلس یادآور شد: در موضوع دریاچه ارومیه فعالیت تبلیغاتی کافی است بنابراین باید به درخواست نمایندگان مبنی بر استفاده از ظرفیت اصل 137 قانون اساسی توجه شود و کارها برای احیای دریاچه آغاز و کارهای اجرایی با زمانبندی مشخص اعلام شود.
انتهای پیام/