بیاتیان گفت: حمایت ناکافی و نداشتن استراتژی مناسب و قوانین دست و پاگیر عوامل مانع در پیشرفت بخش صنعت و معدن و رسیدن به جایگاه مورد نظر در دنیا با وجود ظرفیتهای کافی است.

سید محمد بیاتیان دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران درباره اینکه چرا صنایع ما نتوانست به جایگاه مورد نظر در دنیا دست پیدا کند گفت: یکی از مهمترین دلایلی که صنایع و معادن ما با وجود ظرفیتهای لازم هنوز جایگاه مناسبی دست پیدا نکرد این است که اقتصادی ما وابستگی زیادی به نفت دارد و ما هیچگاه به دنبال این نبودیم تا در عرصع معدن نیازهای داخلی خودمان را تامین کنیم و اقتصاد را به سمت ببریم تا در عرصه معادن، صادراتی داشته باشیم.

این نماینده مجلس درباره برنامه‌های موجود برای جذب سرمایه‌گذاری گفت: در این زمینه برنامه‌هایی وجود دارد ولی قوانینی هم باید در این راستا تنظیم شود تا به عنوان مشوقهای بخش صنعت و معدن به سمت فرآوری حرکت کنیم.

بیاتیان ادامه داد: طی سالهای گذشته در زمینه خام‌فروشی یا مواد معدنی که به صورت خام از کشور خارج می‌شد.

تعرفه‌انی وجود نداشت ولی احتمال ولی احتمال تعرفه‌های خام‌فروشی بالا بردیم و اگر این تبدیل به فرآوری شوند مشوق‌های را برای سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان بوجود خواهیم آورد.

دبیر دوم کمیسیون صنایع معادن در این زمینه ادامه داد: با ارزآوری که بخش صنعت و معادن ما ایجاد می‌کند علاوه بر اشتغالزایی به خودکفایی دست پیدا خواهیم کرد این مسائل مجموع برنامه‌هایی است که مجلس و کمیسیون قصد دارد طی چهار سال آینده به آن سامان ببخشد.

بیاتیان درباره مهمترین چالشهای بخش صنعت و معدن گفت: مهمترین چالش بخش صنعت و معدن نداشتن استراتژی است علاوه بر آن پشتیبانی و صلابت؟ لازم از صنعت وجود ندارد واردات بی‌رویه و انبوه تسهیلات کم بهره برای رونق صنعت و قوانین دست و پاگیر این بخش را با چالش را با چالشهای عمده‌ای رو به رو کرد.

بیاتیان ادامه داد: متاسفانه با تغییر دولتها نگاهها هم تغییر می‌کند و متخصصان و کارشناسان ما در این زمینه چندان اختیار تصمیم گیری ندارند که لازم است برای ارتقا صنعت قوانین مدونی تهیه شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: صنعت ، معدن ، تجارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار