به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،، مریم شیرمستی کارشناس تغذیه، با اشاره به استراحت دستگاه گوارش در ایام ماه
مبارک رمضان، یادآوری کرد: در مدت روزه داری بسیاری از عادتهای غذایی
نادرست مانند ناخنک زدن و استفاده از تنقلات کنار گذاشته می شود و دستگاه
گوارش در حالت نیمه استراحت قرار دارد.
وی سم زدایی از بدن، فعالیت
مناسب کبد و دور شدن از کبد چرب را از دیگر مزایای رژیم غذایی مناسب در ماه
رمضان خواند و تاکید کرد: در ماه رمضان سوخت و ساز بدن نیز کمی پایین
میآید و استفاده از غذاهای مصنوعی و پرچرب نیز کمتر می شود.
به
گفته این کارشناس تغذیه بعد از ماه رمضان که وعدههای غذایی صبحانه و نهار
آزاد می شود، چنانچه غذاهای سنگین و پرچرب استفاده شود شاهد اضافه وزن
خواهیم بود.
شیرمستی معتقد است: پرخوری بلافاصله بعد از ماه رمضان
علاوه بر اینکه امکان افزایش اسیداوریک و کلسترول را فراهم میکند، می
تواند منجر به سوء هاضمه و آسیب دستگاه گوارش شود.
وی توصیه کرد: شیوه صحیح عادات غذایی ماه رمضان حداقل تا یک هفته بعد از پایان این ماه ادامه داشته باشد.
این
کارشناس تغذیه ادامه داد: اگر قرار است میان وعده ها به عادات غذایی اضافه
شود بهتر است میان وعدههای سبک از جمله میوه و سبزیجات باشد و در طی روز
نیز از آب و مایعات بیشتر از غذا استفاده شود.
وی یادآوری کرد: بهتر
است برای وعدههای نهار در اولین روزهای بعد از ماه رمضان از غذاهای سبک و
کم حجم و کم چرب مانند مرغ و ماهی، غذاهای آب پز و سبزیجات پخته استفاده
شود تا دستگاه گوارش کم کم به شرایط جدید عادت کند.
شیرمستی دل درد،
نفخ و سوءهاضمه را از پیامدهای مصرف غذاهای سنگین بلافاصله بعد از ماه
رمضان دانست و افزود: پرخوری در این مدت می تواند چاقی و اضافه وزن را در
پی داشته باشد.