طبق دوره‌های یازده ساله‌ی فعالیت‌های خورشیدی این روز ها باید اوج فعالیت این ستاره می‌بود.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ رصدهای خورشید در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد، این ستاره‌ی داغ، حالا آرام تر شده است و هیچ لکه‌ای تولید نمی‌کند.



طبق دوره های یازده ساله ی فعالیت های خورشیدی این روز ها باید اوج فعالیت این ستاره می بود و همین امر، ستاره شناسان را شگفت زده کرده است.

دانشمندان نام این دوره را "رخداد سکوت کامل" گذاشته اند. آنها می‌گویند: این پدیده نشان داد فیزیکدانان حتی قادر به پیش بینی کامل عملکرد نزدیک‌ترین ستاره هم نیستند.

در یک روز از سال 2011 نیز شاهد عدم وجود لکه‌های خورشیدی بودیم.

لکه خورشیدی ناحیه‌ای بر روی سطح خورشید می‌باشد که به وسیله فعالیت‌های شدید مغناطیسی بوجود می‌آید که مانع از انتقال گرما می‌شوند، این ناحیه‌ها به علت کاهش درجه حرارت سطح به وجود می‌آیند.

در مورد لکه‌های خورشیدی نظرهای گوناگونی ارائه شده است که مهمترین آنها "تئوری اورشید" دانشمند معروف سوئدی است. بر اساس این نظریه، قسمتی ازداخل خورشید، به شکل یک جریان به سمت خارج آن حرکت می‌کند و پس از رسیدن به سطح، مانند چتری پراکنده می‌شود و چون بر اثر این عمل فشار و حرارت آن کاسته می‌شود، کمی فشرده و سرد گشته و به شکل لکه‌های تیره رنگی در سطح خورشید باقی می‌مانند و به تدریج از بین می‌روند.

تعداد لکه‌های خورشیدی متاثر از زمان است و با زمان تغییر می‌کند و برای بیشترین و کمترین تعداد لکه‌ها یک چرخه‌ای به طور متوسط یازده سال را در نظر گرفته‌اند.


انتهای پیام/
برچسب ها: خورشید ، ستاره ، سکوت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.