محمدعلی علوی امروز در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: ما در حالی روز جمعیت را گرامی میداریم که نظام اجتماعی ما براساس شیوههای نادرست کنترل جمعیت درگذشته با تهدید جدی روبهرو شده به طوری که در جامعه اسلامی ما براساس دیدگاههای غلط داشتن فرزندان زیاد را یک عیب و عار دانستند در حالی که افزایش موالید برکت الهی است و باید به طور منطقی در این فرایند اقدامی به هنگام داشت.
وی افزود:قاعده تک فرزندی و ترویج و توسعه این فرهنگ نظام خانوادگی ما را به شدت تهدید میکند و حتی برخی از خانواده ها را نیز به نقطه بن بست رسانده است.
علوی از نیروی انسانی به عنوان سرمایه قابل اتکای یک جامعه یاد کرد و گفت: ما این سرمایهها را به دست خودمان و به خاطر فرهنگسازیهای نامناسب و غلط متزلزل میکنیم و جایگاه آن نیز در خطر و آسیب قرار گرفته است.
استاد جامعه شناس دانشگاه های اردبیل آمار توقف رشد جمعیت در کشور و استان اردبیل را بسیار نگران کننده و حتی در حد فاجعه دانست و تصریح کرد: اینکه گفته شده است بیش از 35 درصد خانوارهای ایرانی صاحب تک فرزند هستند و علاقهای به افزایش فرزندان ندارند واقعا تکان دهنده است چرا که با فرایند توقف ازدواج به هنگام و افزایش طلاق و شاهد کاهش محسوس جمعیت در کشور رو به رو هستیم که نگرانی های ما از این بابت باید در آینده از این باشد.
علوی با تاکید بر فرهنگسازی صحیح در تسهیل ازدواج راحت و افتخار دانستن رویه چند فرزندی در جامعه اسلامی بیان کرد: ما امروز باید شیوه هایمان را به حدی اصلاح کنیم تا برخی رویه های غلط در بین خانواده ها اصلاح شده و با ارتقای وضعیت بهداشتی و درمانی و بالاتر از آن معیشت مردم امکان زاد و ولد بیشتر و تولد فرزندان زیادتر فراهم آید.
وی از متولیان حوزه بهداشت و درمان و مجموعه های مراقبتی در کنترل آمار جمعیتی و زاد و ولد خواست تا راهکارهای منطقی را در پیش بگیرند تا پدران و مادران بیشتر از آنکه به فکر پیشگیری در این زمینه باشند امر افزایش جمعیت را در اولویت قرار دهند چرا که ما با افزایش جمعیت قادر می شویم بسیاری از نیازمندی های توسعه ای آینده را شایسته و بهتر رقم بزنیم.
انتهای پیام/ز