به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛زمانی مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی فارس گفت: شیوه سخت اما جالب تولید انجیر در استان فارس به ویژه استهبان سبب تولید انجیر با کیفیت شده و آن شیوه گرده افشانی در فصلی خاص و به موقع است که در اصطلاح محلی به آن بَردادن گفته می شود.
محصول درختان پس از چیده شدن در قوطی های مخصوص ریخته شده و به درخت آویزان می شود.
زنبور گرده افشان یا بلاستوفاگا در درخت گرده افشان زندگی می کند، هنگام بارور شدن و خروج برای تخم ریزی با عبور از میوه بر بدنش آغشته به گرده می شود و پس از آن نیز تلاش می کند تا وارد میوه انجیر شود و اینگونه گرده ها را منتقل می کند.
زنبور بلاستوفاگا به حدود 10 انجیر وارد می شود، اما به دلیل اینکه نمی تواند جای مناسب تخم ریزی را بیاید بال های خود را از دست می دهد و می میرد.
محصول درختان گرده افشان صبح زود چیده و راهی بازار می شود تا باغ داران پس از خریداری، درختان را گرده افشانی کنند .
برداشت انجیر با کیفیت استهبان از اواسط مردادآغاز و تا نیمه مهر ماه ادامه دارد.
انتهای پیام/س