وجود گونه های گیاهی متفاوت پرورش انواع عسل را در کشور بهبود بخشیده است که این مهم هماهنگی دولت با زنبور داران را می طلبد تا با بیمه به موقع ، فرصتهای جدید اشتغال فراهم شود .

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به طور معمول هر 100گرم عسل محتوی 20گرم آب و 80 گرم ماده جامد است.

95 تا 99 % ماده جامد را قندها و مابقی شامل مواد معدنی ، آنزیم ها، گرده گل، اسید های آلی، پروتئین ها، ویتامین ها و.... می باشد. با توجه به موارد مذکور می توان گفت عسل محلولی فوق اشباع از قند است. به عبارت دیگر مقدار قند بیشتری نسبت به آنچه در محلول می تواند باقی بماند در عسل وجود دارد.

 *چه نوع عسلی شکرک می زند و چه نوعی نه ؟




برخی از انواع عسل ها مانندعسل آفتابگردان ، عسل کلزا ، عسل لیلکی (نوعی اقاقیای وحشی) ، عسل مرکبات با توجه به ترکیبات خاص شهد و عسل ، چند هفته پس از استخراج شکرک می زنند در مقابل بعضی عسل ها مانند عسل اقاقیا و بهارنارنج تا چندین سال شکرک نمی زنند .

 *شکرک زدن معیار مناسبی برای شناخت عسل تقلبی نیست
 

عسل هایی که از گلوکز خالص تشکیل شده اند (عسل های صد درصد تقلبی) هرگز شکرک نمی زنند در نتیجه تشکیل بلورهای شکر درون عسل معیاری مناسب برای تشخیص طبیعی بودن عسل نمی باشد . شکرک زدن و سفید شدن عسل نتیجه تشکیل بلور گلوکز منو هیدروژنه است . هنگام شکرک زدن ، ملکول آب آزاد شده در نتیجه بر مقدار آب درونی عسل افزوده می شود و نیز خطر تخمیر افزایش می یابد .

* عوامل مؤثر در کریستاله شدن عسل

از عوامل مؤثر در کریستاله شدن عسل دما است که مطلوبترین دما برای شکرک زدن عسل بین 5 تا25 درجه سانتیگراد است.

 * راههای جلوگیری از کریستاله شدن عسل




- نگهداری عسل در دمای بالای 25 درجه سانتیگراد یا پایین تر از 5 درجه سانتیگراد
- صاف کردن عسل : عبوردادن عسل استخراج شده از صافی هایی با سوراخ های 1/ تا 2/ میلیمتر.

 * پرورش عسل در ایران


 


وجود گونه های گیاهی متفاوت پرورش انواع عسل را در کشور بهبود بخشیده است که این مهم هماهنگی دولت با زنبور داران را می طلبد تا با بیمه به موقع ، فرصتهای جدید اشتغال فراهم شود .

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار