به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ مسئول واحد بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از میان 48 دانشگاه علوم پزشکی کشور، 11 دانشگاه برتر درزمینهٔ اجرای برنامه کنترل سیلیس آزاد در کارگاهها در سال گذشته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور معرفیشدهاند که دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ردیف دانشگاههای برتر کشور معرفیشده است.
فرداد احمدزاده افزود: با پیگیریهای واحد بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد شناسایی، ارزیابی و کنترل مواجهه کارگران با سیلیس در محیط های کاری، منجر به شناسایی 7 هزار و 345 شاغل در معرض مواجهه، 10 هزار و 140 کارگاه دارای سیلیس، اندازهگیری سیلیس در 24 درصد از کارگاهها و اجرای اقدامات کنترل سیلیس به صورت فنی مهندسی و مدیریتی در 17 درصد از کارگاههای دارای سیلیس شده است.
مسئول واحد بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: سیلیس در موادی مانند شیشه، پلاستیک و خاک وجود داشته و بر اساس شواهد در دسترس، بیماری سیلیکوزیس در اثر غبارهایی کمتر از یک میکرومتر که شامل بلورههای دیاکسید سیلیکون و متشکل از ذرات آلفا در کریستو بالیت یا تریدمیت هستند، ایجاد میشود.
احمدزاده سیلیکوزیس را از بیماریهای شغلی مربوط به دستگاه تنفسی دانست که علت آن استنشاق غبارهای سیلیکایی است و گفت: نشانههای این بیماری به علت ایجاد فیبروز در بافت ریه ایجاد میشود و از مشخصههای سیلیکوزیس پیشرفته، تنگی نفس و سیانوز و درنهایت مرگ بیمار است.
این مسئول تصریح کرد: از زمان مواجهه فرد با سیلیس تا ایجاد علائم رادیوگرافی و آشکار شدن علائم بالینی سیلیکوزیس، بهطور معمول 10 سال طول میکشد و این بازه زمانی با توجه به میزان غلظت مواجهه، نوع سیلیس و استفاده از وسایل حفاظت فردی ممکن است بسیار کوتاهتر از این و حتی حدود شش ماه تا یک سال باشد که میتواند باعث مرگ فرد شود.
انتهای پیام/س