به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران میگویند که از دست رفتن زیستگاههای زنبورها، افزایش بیماری در بین حشرات، وجود گونههای غیر بومی، استفاده از آلایندههای شیمیایی در کشاورزی و حتی تغییرات آب و هوایی از علتهای کاهش تعداد زنبورها و حشراتی هستند که با حمل گرده گیاهان را بارور میکنند.
کم شدن این حشرات برای گیاهان وحشی تولید غلات و در نهایت موادی که برای تغذیه انسان تولید میشوند و اثرات منفی بدنبال خواهد داشت.
پژوهشگران در پروژهای اروپایی در دانشگاه ردینگ بریتانیا تلاش میکنند علت این مشکل را دریابند و راه حلی برایش پیدا کنند.
یکی از گزینههایی که به نظر آنها میتواند این مشکل را حل کند، پوشاندن حاشیه زمینهای کشاورزی با ترکیبی از گلهاست تا به موجوداتی که در گرده افشانی نقش دارند امکان دهد زیستگاههای جدید پیدا کنند.
پژوهشهای مستمر در زمینهای کشاورزی درستی این حدس را تأیید می کند. به نظر می رسد کاشتن این گلها سبب افزایش تعداد این حشرات و تنوع گونه ها آنها می شود.
کارشناسان سازمان محیط زیست می گویند: نتایج اولیه حاکی از آن است که حاشیه های گلکاری شده تعداد حشرات حامل گرده را تا پنج برابر افزایش می دهد. بعلاوه تنوع گونه های آنها هم زیاد می شود. گونه های کمیاب را در زمین های کشاورزی دیده ایم که پیامد جالبی است، زیرا به این معنی است که موجودات زنده ای را که به گرده افشانی کمک می کنند، به زمین های زراعتی جلب کرده ایم.
حشرات حامل گرده در طبیعت و و در زندگی روزمره مان اهمیت دارند و از این رو کارشناسان باروری گیاهان مرتبا در مدارس و فروشگاه های بزرگ برنامه هایی را برای افزایش آگاهی مردم برگزار می کنند. نمونه هایی از این برنامه ها در شهر ردینگ انگلستان برگزار می شود.
محققان این بار نیز دست به ابداع جدیدی زدند به طوری که از گونهی مگس برای بارور کردن گیاهان استفاده نمودند.
دانکن کاستون زیست شناس از دانشگاه ردینگ میگوید: نوعی گونه ریز مگس است که گرده گیاه کاکائو را با خود حمل میکند. بدون این گونه مگس از شکلات خبری نخواهد بود. انواع خاص زنبور هم گیاه قهوه را بارور میکنند و بدون این گونههای زنبور هم از قهوه خبری نخواهد بود. پنبه هم برای گرده افشانی به حشرات وابسته است. بنابراین بدون این حشرات حامل گرده، بهره این محصولات به شدت کم میشود و قیمتشان سر به فلک خواهد زد.
انتهای پیام/